Zobacz pełną wersję : Co dla mnie?
michal2602
23-05-07, 15:10
Mam 15lat i staż 4miesiące,cały czas ćwicze na sucho.Może mógłbym teraz dokupić sobie jakąs kreatyna albo coś??
Tobie narazie sam gainer da efekt,bo pewnie i tak nie masz diety.
Kreatyna przy twoim wieku i stażu to wielki błąd.
Ułóż sobie dobrą dietę (dział dieta i tam poczytaj). Po ułożeniu takowej diety możesz kupić gainera lub białko w celu uzupełnienia jej.
rafalkomando
23-05-07, 17:54
dokładnie tak jak koledzy wyzej, zainwestuj w gainera i diete i gwarantuje ci ze efkty bedziesz miał zajebiste, a po 6-8 miesiacach mozesz kretke z mono wzias
michal2602
23-05-07, 19:18
Dieta jest oczywiście.A czy jeżeli na klate przeskoczyłem w tym okresie z 45kg na 65kg to dobry wynik??Gainera nie chce bo diete mam,tylko kase bym zmarnował no i bym sie zalał
No to jedynie uzupełnienie białka+jakieś witaminy,aminokwasy.
dopracowana dietka i jazda...
jak na 4 miechy to ladny wynik naprawde i nie spiesz sie z kreatyna :wink:
a co do bialka to nie przesadzajmy z tym ja mam 1,7-1,8g/kg i jest dobrze
CreativePL
23-05-07, 23:50
tom jezeli jest to na mase to troszke za malo ;] 2-nawet 2,5
niekoniecznie za malo (wg. podrecznikow 1,4-2,8/kg)dla mnie w sam raz tyle co mam :wink:
nie patzr sie na podreczniki tylko na swoj organizm!!a pozatym to takze zalezy od okresu cwiczen w jaim jestes oraz od charakteru twojej budowy ciala
nie patrz sie na podreczniki-to mial byc zart???
yess kazdy musi diete dostosowac do siebie :wink:
Gainer jeżeli masz szybką orzemiane mateeri np Gain Bolic 6000 a jezeli masz wolną przmeiane materi to same białko wystarczy polecam ostrowia WPC
jeżeli będziesz brał gainer 1 raz dziennie po treniengu to napewno Ci nie zaleje po treningu jest deficyt węglowodanów więc nie ma możliwości zeby odłożyły się w tłuszcz. z takim stażem i wiekiem nie ma co kąbinować, zamiast kupować różne odżywki zainwestują tą kase w diete ew kup gainera z zawartością białka pow 25% i tak jak napisałem 1 rz po treningu ew. jeszcze 1 porcja przed treningiem
pozdrawiam
to jakiego tego gainera kupic ? bo wyczytalem ze 1 osoba miala sraczke :)
CreativePL
24-05-07, 15:16
SoSik, to normalne u niektorych osob ja np na poczatku dawkowania kretki +tauryny mialem ciagle wypady do toalety :D, Gainera zalezy czego brakuje ci w diecie Gainer 1 vitalmaxa jezeli brakuje ci WW Gainer 2 jezeli brakuje ci bialka
Bo pamietaj ze gainer top uzupelnienie diety;]
Ja nie miałem sraczki :) a po roku na sucho wzielem 1 gainerka :)