Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : jak brać ?

pkmh
21-05-07, 20:36
kupilem kretke+dextro i do tego mass xxl ...teraz moje pytanie jak to wszytsko brac? Ja napisze jakbym bral i napiszcie czy tak bedzie dobrze bo mi kazdy inaczej mowi a na opakowaniu jeszcze inaczej jest :razz: (PS. jadlem juz wczesniej te wynalazki ale nigdy razem) wiec tak:

DT:
kreatyna
1 porcja naczczo 5g
2 porcja po treningu 5g + 30g dextro

mass

jedna porcja 1,5 godz przed treningiem, kolejna po treningu
Masa trzeba brac 3-4 razy dziennie wiec o jakiej porze jeszcze najlepiej brac? moze byc z ranca razem z kretą??

DN:

kreta:
1 porcja naczczo 5g
2 porcja w polowie dnia 3g (a moze lepiej 5g??) i do tego dextro

mass

to tutaj bede bral 3 razy dziennie pomiedzy posilkami....

Dobrze tak bedzie? pytam bo chce sie upewnic :razz: pozdro

Aha i jeszcze jedno co myslicie o kreatynie firmy Activita? dobry wybor?

Arnik
21-05-07, 20:43
mass xxl możesz brać jako uzupełnienie diety i nie trzeba 3-4 razy tylko wg Twoich potrzeb ale 3 razy między posiłkami jest OK, i nie "razem z kretką" tylko ewentualnie najpierw kretka a za 30 min dopiero gainer.

Punisher
21-05-07, 21:39
No dobra rozpiska, a:

2 porcja w polowie dnia 3g (a moze lepiej 5g??)
Zależy ile masz kreatyny.
Ja massa jem tylko po treningu :p

tom
21-05-07, 22:35
DT:
kreatyna
1 porcja naczczo 5g
2 porcja po treningu 5g + 30g dextro

moze byc

DN:

kreta:
1 porcja naczczo 5g
2 porcja w polowie dnia 3g (a moze lepiej 5g??) i do tego dextro

bierz normalnie tylko na czczo 5gr druga porcje odpusc(im eiecej krety bedziesz w siebie walil tym krotszy bedzie cykl)

jedna porcja 1,5 godz przed treningiem, kolejna po treningu
Masa trzeba brac 3-4 razy dziennie wiec o jakiej porze jeszcze najlepiej brac? moze byc z ranca razem z kretą??
3x nie trzeba to zalezy od brakow w diecie jesli takowa posiadasz(a dobrze by bylo) :wink:

pkmh
22-05-07, 07:10
diete posiadam ale nie jest ona perfekcyjna wiec mysle ze 3xdziennie bede jadl massa..i jeszcze pytanko o dextro...mam je brac do kazdej porcji krety jaka bede jadl w ciagu dnia??

(...)
22-05-07, 08:52
możesz brać do każdej, a co do masy to nie wiem czy nie za dużo

tom
22-05-07, 08:59
ja bym bral tylko po treningu...
bo za wiele to nie daje a tuczy... :wink:

pkmh
22-05-07, 12:55
no jak tak mowicie to bede bral tylko po treningu..krete tez mam brac odrazu po treningu wiec dobrze by bylo brac ją razem z massem, ale ktos juz mi napisal zebym bral najpierw kretke a po 30 min dopiero massa...troche mi to nie pasi no ale trudno, jakos sie dostosuje :razz:

tom
22-05-07, 13:03
mozesz brac razem tylko troszke wiecej kreatyny6-7g spowolnisz transport kretki i tyle
itak bedzie gut :wink:

pkmh
22-05-07, 13:24
aha no spoko, tak bede robil..i jeszcze ostatnie pytanko mi sie nasunęło :razz: jezeli mowicie zebym w DT bral massa tylko raz dziennie to w DN tez brac go tylko raz co nie? moze byc gdzies w srodku dnia?

tom
22-05-07, 13:54
moze byc bierzesz zastepujac posilek lub do posilku jesli jest za maly

rafalkomando
22-05-07, 17:31
suchaj ,jesz w tedy jak masz słaby posiłek lub wogule go nie masz, musisz myśleć, nie ma cie w hacie lub pusta lodówka to szamiesz to i jest gites,pozdrawiam