Zobacz pełną wersję : pomocy!!
mam taki problem i licze na waszą pomoc!! moj staz cwiczen wynosi okolo 2,3 lata lecz ostatnio niezle sie opieprzalem (3 miechy). Mam takie odzywki:
hmb revolution (trec) , białko Ostrowia wpc-80 , kreatyne z tauryną (trec).
Chcialbym zeby ktoś mi ułozył jak to brać razem i wypowiedzial sie nieco w tej sprawie czy warto to tak brać?
ponadto moje pytanie brzmi czy na takim zestawie nabiore masy? lecz nie za duzo bo chce zeby też rzezby troche było. w tej chwili moja waga to 80kg i 179 cm wzrostu.
Napisz ile tego masz ???Bo jak HMB zamierzasz brać z tylko przez miesiąc to szkoda kasy !!!! :wink:
ladnie to sie opieprzac?
zadajesz pytania jak bys cwiczyc dopiero zaczynal ale niewazne...
mase da +bilans kcal.
hmb 2 kaps(mozna duzo wiecej ale drogo wyjdzie) rano, przed treningiem, po, i na noc
tauryna w kreatynie jest tak?
najpopularniejsze dawkowanie
DT 5g na czczo i 5 po treningu DNT 5 na czczo
ja bralem DT5g po treningu DNT5g na czczo i bylo b.dobrze
i juz inaczej nie bede bral:wink:
WPC wg brakow w diecie...
czy masa poleci do przodu -wszystko zalezy od diety
DT:
kretka-na czczo i po treningu (bierz takie porcje żeby krety wychodziło około 5g.
HMB-na czczo, po treningu i przed snem (ja tak proponuje)
A białko w ciągu dnia (według braków w diecie) i przed snem.
DNT:
kretka-na czczo
HMB-na czczo i przed snem
A białko tak samo jak wyżej.
A HMB jako antykatabolik jest bardzo dobre, ale na rzeźby tylko na tym bym nie robił.
pzdr.
Moim zdaniem sugerowanie wszystkim porcji krety po 5g jest bez sensu. Nie może człowiek ważący 60kg brać takiej samej porcji jak człowiek ważący 120kg. Porcję kreatyny uzależniam od masy ciała, 1g na kg masy ciała. Np. dla kogoś ważącego 80kg dzienna porcja wynosi 8g, czyli przed treningiem 4g i po treningu 4g.
I Tak to co przyswaja nam sie do organizmu to 1.5 grama reszta przeminia sie w Krarnityne i jest wysikiwane do kibla.Branie wiekszej dawki mija sie z celem
Korek ok 60 % kreatyny sie wchlonie z dawki 5-6 gr
najlepszy czas na kreatyne to na czczo i po treningu czyli wtedy kiedy jest jej najmniej...
I Tak to co przyswaja nam sie do organizmu to 1.5 grama reszta przeminia sie w Krarnityne i jest wysikiwane do kibla.Branie wiekszej dawki mija sie z celem
Ta magiczna substancja nazywa się kreatynina.
u.waw.pl sory za to przejezycznie :razz: :oops:
Nie może człowiek ważący 60kg brać takiej samej porcji jak człowiek ważący 120kg.
Masz racje!!
Ale kto tu ma wage powyżej 80kg.
Nie za dużo chyba jest tu takich userów.
pzdr.
Nie może człowiek ważący 60kg brać takiej samej porcji jak człowiek ważący 120kg.
Masz racje!!
pzdr.
no co ty stary ja wze 93kg :lol:
Spali, bo jestes otyły :wink:
pzdr.
pzdr.
Ja
Spali, bo jestes otyły :wink:
pzdr.
co do otylosci to za duzo powiedziane troche mi brzusia przyszlo bo mialem przerwe 7 miechow w treningu
[quote=u.waw.pl]
pzdr.
Ja :D narazie :D
Hehe, mało jest tu ludzi którzy mają wiecej niż 80kg mięcha!!!!!Nie tłuszczu!!
OK już nie piszcie kto ma :twisted:
pzdr.