Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : OSTROWIA WPC 80 - 800g (wiaderko) 80 % białka

ramzes_poznan
20-05-07, 21:22
Czesc Chlopaki...
Heh jeszcze sie w tym nie oreintuje wiec mam pytanka...
Powiedzcie mi czy to bialko w tytule
Link : http://www.allegro.pl/item191413610_ostrowia_com_pl_ostrowia_wpc_80_800g _wiaderko.html

Jest dobre na poczatek ? Cwicze juz od moze 5 miesiecy i chce jakies bialko...
Nie chce probowac z kreatyna itd. gdyz jestem za mlody... :)
Czekam na oceny :)
No i ewnetualnie propozycje innych bialek... :)

Pozdro

[ Dodano: 20-05-2007, 21:30 ]
Ahaa no i chlopaki nie wiem czy w tym mi tez pomozecie ale kurde raczej nie :D bo jakas dieta by sie przyadal musze poczytac...ale jezeli macie jakies propozycje DIET + jakies bialko to z gory dzieki :)

rafalkomando
20-05-07, 21:54
jesli nie masz kasy na lepsze to warto jwe kupic ostatnio robili test tego białka i wypadło dobrze wiec warto kupic

jonasz7
20-05-07, 23:03
ramzes_poznan, kupuj!!
pzdr.

rafalkomando
21-05-07, 14:33
jesli masz kase na lepsze to kup to lepsze, a jak nie masz zbytnio floty to zakup ostrowie :lol:

(...)
21-05-07, 14:34
spokojnie na ten staż wystarczy

ramzes_poznan
21-05-07, 16:50
Heh no wiesz mozesz zaproponowac jakies bialka inne =D

rafalkomando
21-05-07, 17:46
ja to białko bardzo polecam tanie a dobre Prolongatum 750g (folia) w granicach 45 zł

Dagome
21-05-07, 19:03
ja brałem ostrowie zjadłem 800g a przytyłem z kilo całekiem dobrze się miesza itp więc nie jest takie złe i serwatkowe a nie jakieś siano...

MILAN
22-05-07, 22:20
Ja przemyłem wiadereczko 300g i odkleiła sie nalepka ostrowi a pod spodem :D:D "Serek kremowo-śmietankowy" :D

u.waw.pl
22-05-07, 22:49
Supli nie kupuje się na allegro ! Ostrowię najlepiej kupić ze strony producenta.

tom
22-05-07, 23:00
a ktos juz mi niedowierzal ze moga oszukiwac... :wink:

MILAN
23-05-07, 16:26
ale smakuje normalnie jak białko, a opakowanie teś ostrowi, więc pewnie naprodukowali takich pojemników i im zbywało, więc do takich sypali.

Podaj tą strone producenta

[ Dodano: 23-05-2007, 16:41 ]
bo to było u kolosie z allegro co ma strone ostrowia.com.pl

u.waw.pl
23-05-07, 17:21
http://www.ostrowia.pl/site_pl/prod28.html

MILAN
24-05-07, 00:13
owe opakowanie

u.waw.pl
24-05-07, 00:20
A gdzie widzisz napis WPC ? To nie dziwię się, że się rozczarowałeś.

jonasz7
24-05-07, 07:48
MILAN, nie przejmuj się!!
W takich pudełkach pewnie robią!!
Białeczko bardzo dobre!! Polecam!!
Ja jestem po dwóch workach i mam trzeci, a kupiłem w sklepie wysyłkowym....
pzdr.

MILAN
24-05-07, 09:38
właśnie tak mówie, że w swoich opakowaniach robią bo mają nadprodukcje pewnie :D na wierzchu jest etykieta jak na stronie producenta :)

SuBZerO
24-05-07, 12:03
Dobre to jets dla ciebie jeżeli masz wolną przemiane materi.

[ Dodano: 24-05-2007, 12:03 ]
A jezeli masz szynką przemiane materi to lepiej sobie kup jakiegps gainera

Bruno-Pn
24-05-07, 13:02
Witam

Odżywki białkowe ze wzgledu na pochodzenie mozna podzielic na dwie grupy :

- odzywki pseudokulturystyczne ,czyli tanie produkty mleczarskie o bardzo kiepskiej jakosci.
-odzywki dla sportowcow - specialnie skomponowane i wyprodukowane z mysla o prof. suplementacj sportowej .

Do pierszej grupy zaliczymy wszelkiego typu serwatki sprzedawane w przemyslowych workach czy opakowaniach zastepczych , opatrzonych etykietami zakladow mleczarskich .
Ich postawa i jedna zaleta to niewielka cena - jest to preparat bezuzyteczny , a nawet szkodliwy dla dbajacego o diete .Takie odzywki zawieraja w wiekrzosci cukry , laktoze , oraz tluszcz o tych skladnikach info jest ukryte na pseudo etykietach . W wiekrzosci przypadkow nie znaidziecie wogle info o pochodzeniu , pozyskanai tego produktu .te bialka powstaly w bardzo prosty sposob metoda odparowania wody z serwatki powstales po produkcj przemyslowej sera :).takie preparaty mozna czesto kupic przez neta , zadnen szanujacy sie sprzedawca nie wporwadzi takiego mialu.oraz te bialka maja do dupy (BV) .NIe oszukujmy sie jakosc kosztuje i nie warto sobie zasmiecac organizmu cukrem mlecznym oraz tluszczem co prowadzi do przyrostu tkanki tluszczowej i zalania naszych miesni .A i zapomnialem np : 100 g koncetratu bilaka serwatki 80 % o bv 104 pozwala na zachowanie w organizmie 83,2 bialka . aby uzyskac ten sam efekt stosujac np izolat wystarczy jedynie 58,14 gram . Wasze zdrowie moim zdaniem lepiej zebys odlozyl troche sianka i nawet kupil jedno z tanszych bialek ale nie tych gowien .pozdr

tom
24-05-07, 13:14
skopiowane
http://www.kif.pl/www/index.php?option=com_content&task=view&id=2363&Itemid=72

u.waw.pl
24-05-07, 22:09
Bruno-Pn, następnym razem dostaniesz ostrzeżenie.

Bruno-Pn
24-05-07, 23:55
no dobra chodzi o wyjasnienie :)nastepnym razem podpisze ale ten artykul pisalem recznie bo mam to gazetke w chacie ha .Wiec sie mylisz ze skopiowalem .

u.waw.pl
25-05-07, 00:05
Nie ma różnicy, i tak łamiesz prawa autorskie i tak.

Następnym razem nie wystarczy, że podpiszesz, aby umieścić czyjś artykuł trzeba mieć najpierw zgodę autora.

pandorsz
25-05-07, 23:53
Artykuł czytałem w gazetce Extra Large, polecam. I również uważam, że białko z produkcji sera (Ostrowia) to shit...

u.waw.pl
26-05-07, 00:09
Białko serwatkowe to shit ? Jeśli tak, to dlaczego w najdroższych białkach występuje także białko serwatkowe ?

tom
26-05-07, 00:20
nie wierz we wszystko co pisza w gazetkach lub badania na zlecenie jakiejs firmy-zawsze wyjdzie ze ich produkty sa najlepsze a inne do d u p y :wink:

lovelas69
26-05-07, 00:49
metoda odparowania wody z serwatki powstales po produkcji przemyslowej sera w odpowiedzi na Twoje pytanie u.waw.pl juz wiesz czemu te bialka serwatkowe (powiedz mi firma pseudokulturystyczna, ktora zajmuje sie produkcja serow ma tak zaawansowane technologie, laboratoria itp. rzeczy jak normalne firmy dla kulturystow sprzedajace odzywki dla sportowcow??- szczerze w to watpie wiec nie ludzmy sie ze za mala kase dostaniesz cos dobrego- przynajmniej w Polsce z takimi rzeczami sie nie spotkalem bo tanio to moge sobie kupic na bazarach wiejska podrobke koszulki Dolce&Gabbana albo flanelowa koszule w biedronce za 6 zl) dzisiaj wlasnie przeczytalem ten artykul w pracy bo mi sie nudzilo jest to magazyn bezplatny "Extra Large" 2007 nr 2 bardzo ciekawy...
P.S Cena=jakosc i nie mow mi ze tak nie jest... wyczytalem ze to bialko moze byc szkodliwe przez te kiepskie procesy jakie tam przechodzi... i nie pytaj sie czemu jest w sprzedazy jesli jest szkodliwe- bo nie wiem... ale jesli nic nie wiadomo to jasne ze chodzi o kase

MILAN
26-05-07, 09:38
Czyli białko ostrowi jest do dup..??

Cielu7
26-05-07, 10:05
a ja ciagle bede przy swoim ze białko ostrowi jest dobre po pierwsze nie dodaja niepotrzebnych zeczy przedluzajacych waznosc co daje + a po pierwsze poszukajcie sobie wyniki badan ostrovia byla w przodzie

lovelas69
26-05-07, 10:15
nie bede sobie szukal wynikow badan, jesli twierdzisz ze takowe byly i tak bronisz Ostrovi to prosze Ty podaj mi ten link- ale badania moze i byly ile zawiera to bialko w rzeczywistosci bialka a nie czy jest szkodliwe czy nie itp. rzeczy (tak mysle choc tez nie jestem pewien, musze zobaczyc ten link i wtedy moje watpliwosci zostana rozwiane)

u.waw.pl
26-05-07, 10:21
Zapewniam Cię, ze gdyby było szkodliwe, to mógłbyś je kupić tylko na czarnym rynku. Przestań sypać ogólnikami, a konkretnie napisz dlaczego jest szkodliwe ? Na co źle wpływa i jakie te procesy zachodzą ?

26-05-07, 10:31
WPC Ostrowi jest koncentratem bialek serwatki ktore nie za bardzo mozna nazwac odzywka dla sportowcow. Wszystkie mleczarnie na swiecie wykorzystuja odpad z produkcji sera do roznych celow. Jednym z nich jest produkcja koncentratu bialek serwatki do celow spozywczych np wzbogacanie jogurtow, tworzenie emulsji. Koncentraty te zawieraja cala game bialek wystepujacych w serwatce: laktoalbuminy, laktoglobuliny, bialka kazeinowe, a takze duze ilosci popiolow. Najbardziej wartosciowym bialkiem w koncentratach i izolatach sa laktoalbuminy - i to wlasnie tych bialek jest najwiecej w wysokiej klasy suplementach sportowych. WPC z Ostrowii jest koncentratem pozyskiwanym bardzo prosta metoda membranowa, czyli odfiltrowaniem wszytkich frakcji bialek od laktozy, niebialkowych produktow azotowych itp. Wysokiej klasy suplementy oprocz metody membranowej przechodza takze procesy odwroconej osmozy itd. Jak widac 80% wcale nie musi sie rownac 80% z innej firmy. Oprocz tego laktoglobuliny maja wlasciwosci alergizujace, a bialko kazeinowe tworza warstwe sluzu w przewodzie pokarmowym co zmniejsza wchlanialnosc z przewodu pokarmowego. Bialka te maja takze niska przyswajalnosc i malo wartosciowy sklad aminokwasowy. Ogolnie WPC z ostrowii nie zaszkodzi ale jak ktos ma kase to lepiej kupic cos lepszego:)

lovelas69
26-05-07, 10:33
te bialka powstaly w bardzo prosty sposob metoda odparowania wody z serwatki powstalej po produkcji przemyslowej sera przeciez juz wypowiedzialem sie wczesniej- to jest szkodliwy proces... polecam sobie przeczytanie tego artykulu i juz... a jakie jeszcze szkodlwie sa procesy to nie wiem ale chyba ten juz wystarczy zreszta jakie to bialko ma BV jestem ciekaw i gdzie te badania na Ostrovi ??
P.S "Odzywka" tego typu zawiera w wiekszosci cukier, laktoze oraz tluszcz, o ktorych to skladnikach sprytnie jest ukrywana informacja na pseudoetykietach- nie znajdziesz rowniez zadnej informacji o sposobie pozyskania tych bialek i przyczyna jest bardzo prosta bo to bialko pozyskiwane jest tak jak cytowalem wyzej...

26-05-07, 10:36
Aha dodam jeszcze ze w suplach z wyzszej plki sa dodatki emulgujace ktore ulatwaiaja rownomierne rozprowadzanie odzywki w przewodzie pokarmowym i zwiekszaja jego rozpuszczalnosc i przyswajalnosc

u.waw.pl
26-05-07, 10:43
[quote=Bruno-Pn]
P.S "Odzywka" tego typu zawiera w wiekszosci cukier, laktoze oraz tluszcz

W dalszym ciągu nie podajesz konkretów. Nic mi nie wiadomo, że tam jest wiekszość cukru, a tłuszczu jeśli się nie mylę to jest raptem kilka procent.

lovelas69
26-05-07, 10:44
i jeszcze jedno pamietaj ze te prawdziwe odzywki wyprodukowane sa przez specjalistyczne laboratoria, gwarantujace najwyzsza jakosc swoich produktow i maja duze BV o raz niska zawartosc cukrow i tluszczow- odzywki te zaostaly wyprodukwane specjalnie dla profesjonalnej suplementacji sportowca i pamietaj ze nie warto zasmiecac sobie organizmu cukrem mlecznym i tluszczem, co bezposrednio prowadzi do przyrostu tkanki tluszczowej i "zalania" a przykladowe proces wytwarzania tych dobrcyh bialek to mikrofiltracja

[ Dodano: 26-05-2007, 10:47 ]

W dalszym ciągu nie podajesz konkretów. Nic mi nie wiadomo, że tam jest wiekszość cukru, a tłuszczu jeśli się nie mylę to jest raptem kilka procent. nie przetlumacze Ci, juz pisalem wyzej czytaj ze zrozumieniem ze tego nie ma podane na pseudoetykietach- wyczytalem to w artykule a pisal go Bartosz Stepecki i co mam Ci jeszcze podac jak ten tlusz, cukier czy laktoza sie tam znalazla nie wiem przez te kijowe proecsy juz pisalem wczesniej jaki proces [metoda odparowania wody z serwatki powstalej po produkcji przemyslowej sera]... nie umiem Ci wytlumaczyc tego konkretniej bo specjalista w tej dziedzinie nie jestem

[ Dodano: 26-05-2007, 10:54 ]
zreszta jak firma zajmujaca sie serami zrobi Ci swietna odzywke bialkowa ?? nie majac zadnych specjalistycznych laboratoriow...
P.S Ale bardzo mnie interesuja te badania, o ktorych ktos wspominal wczesniej, prosze o link jesli takowy wogole istnieje

26-05-07, 12:03
sofok666, U mnie nie sa pogrubione :P A po co mialem ci wymieniac skoro i tak bys nie zrozumial?

jonasz7
26-05-07, 19:32
Ostrowia nie jest najlepsza, ale jest dobra!!!
Wiadomo że za takie pieniądze nie bedziemy mieli "cudownego" białka, które zbuduje super muskulaturę!
pzdr.