Zobacz pełną wersję : Pomoc: Ćwiczenia na Kaptury i motyle...??
Witam, chciałbym się spytać, jakie waszym zdaniem są najlepsze ćwiczenia na kaptury i motyle...Chce rozwinąć te mięśnie...prosze o jakieś ćwiczenia i porady do ćwiczeń...za dobre odpowiedzi dziękuję SOG-iem...Pzdr!
na kaptury szrugsy(trzymiesz sztange i robisz unoszenie barkow bez zginania rak w łokciach)
michal2602
19-05-07, 15:31
Na kaptury niezłe też jest podciąganie sztangi wzdłuż tułowia.Ale szrugsy rządzą :mrgreen:
CreativePL
19-05-07, 17:26
michal2602, to raczej cwiczenie na barki ale kaptury takjze pracuja lecz w mniejszym stopniu
oSiŁeK_sNd
19-05-07, 17:48
no nie wiem Creative...to zalezy jaki uchwyt zrobisz...ja biore waski uchwyt i wypycham mocno łokcie ku gorze i opuszczajac starasz sie miec napiete kaptury...cwiczenie luxus + szrugsy do tego sztanga i na hantelkami
CreativePL
19-05-07, 17:56
wiadomo ze trzeba trzymac wasko ;] ale tutajk czuc bardziej braki, a w sztrugsach same kaptury pracuja
oSiŁeK_sNd
19-05-07, 18:06
wlasnie ze nie jest to takie oczywiste jak sadzisz...nie raz juz widzialem to cwiczenie na rysunkach gdzie pokazuja jak robi sie to w szerszym uchwycie i wtedy owszem bardziej idzie w barki np tak jak tu pokazane i jakie miesnie pracuja...to kiedys wstawil radar chyba i jest w podwieszonych wiecej przedstawionych cwiczen
a ze w szrugsach same kaptury to sie zgodze dlatego dobrze jest polaczyc te cwiczenia
A gdzie polecacie dołączyc te ćwiczenie na kaptury ?? Do jakich innych partii mięśni ??
Po pierwsze nie cwaniakuj z tym podpisem, bo mi go zajeba*eś :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
oSiŁeK_sNd
20-05-07, 01:10
hehe faktycznie ale troche mu nie wyszedl :mrgreen:
OK, wielkie dzięki za pomoc...Wynagrodziłem najlepsze odpowiedzi SOG-iem. Pzdr!