Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czy geiner bedzie dobry??

jack
16-05-07, 15:48
Witam nie dlugo mam zamiar zacza cwiczyc na mase i zastanawiam sie czy wziasc jakiegos supla czy jeszcze poczekac... 17lat 72 kg 178cm co do geinera to sie trochu obawiam,bo normalnie to ja bardzo szybko tyje a to ze teraz waze tylko tyle to jest zasluga intensywnych aerobow (szybko zwiekszam mase ale tluszczowa) a geiner ma sporo kalori:/ cwiczylem juz wczesniej ale bez diety i w kratke:/ (moja dieta zakladajac ze uwzglednia odpowiednia ilosc wegli i bialek) wiec pytam czy kupic jednak tego geinera??? czy moze cos innego??? a moze ejszcze poczekac i darowac sobie (geinery i odzywki weglowodanowe i kupic jakies aminokwasy typu BCAA??? moze tauryne albo ZMA???) poradzcie mi bo neiwiem co robic:/

Ikar
16-05-07, 15:56
nie kupuj narazie nic tylko odpowiednia dieta jezeli bedziesz mioal braki w diecie to mozesz kupic a jak dobrze ulozysz i bedzie wszystko gucio to nie kupuje

jack
16-05-07, 15:58
spoczko a zadnego antykatabolika typu tauryna albo bcaa tez nie???

wolak
16-05-07, 16:09
Jezeli szybko przybierasz na wadze to gainera sobie podaruj(no chyba ze np niemasz okazji czegos zjesc to maly koktajl niezaszkodzi) dieta,dieta i uzupelniaj braki bialka odzywka bialkowa!!

jack
16-05-07, 16:18
bialko i wegle w diecie mam odpowiednio dobrane tylko chcialbym jakas odzywke (ale nie wyrzucic kase w bloto tylko zapytac czy jakas bylaby pomocna)

Ikar
16-05-07, 17:43
jak narazie nie potrzeba ci nic jak masz diete i dobry trening to jest najwazniejsze

NIKOLIS 168
16-05-07, 17:50
Białko + aminokwasy! (pw if you want)