Zobacz pełną wersję : Pomoc w diecie
Witam wszystkich chcialbym poprosić Was o pomoc w ułorzeniu dla mnie diety.
Mam 17 lat waże 74kg wzrost 181cm. Co drugi dzien biegam około 5km nawet z dobrymi czasami codziennie robie a6w tylko potrzebuje teraz diety tyle ze nie znam sie kompletnie na tych "weglowodanach bialkach itp."
Czy mógłbym liczyc na Wasza pomoc??
pozdrawiam :lol:
wpisz w wyszukiwarce dieta na mase i brawo!! znajdziesz duuuzo
pozdro :mrgreen:
Ja myslalem o diecie o zredukowanie tkanki tluszczowej a nie na mase poniewaz jest jej troche na brzuchu którego chcialbym sie pozbyc raz na zawsze :grin:
5km to nie dużo jeśli chcesz zrzucić tłuszczyk - nie liczy się dystans tylko czas. Musisz biegać z tętnem 115-145 (dla Ciebei coś koło 135)
Diete ułóż sam na przykładach w tematach podwieszonych
A ile bys polecal biegac km lub w jakich czasach bo ja sobie tak biegne mniej wiecje spokojnie a czasy uzyskuje okolo 22minut ale dziekuje za odpowiedz jak ułoże sobie diete to wrzuce na tutaj to najwyzej mnie poprawicie :roll:
Na 5km to około 25-30 minut ;-) Ale postaraj się przebiec 10km ;-)
przecietny czas ja biegne na 10 km szybszym tepem
Wiem ze przecietny czas nie jestem jakis sportowcem dopiero zaczynam bede sie staral biegac na dłuzszych dystansach a czy warto biec dluzszy dystans wolniej byle by przebiec czy lepiej krotszy ale szybciej??
Powtarzam musisz mieć stałe tętno 115-145 (dla starszych osób 115 dla Ciebie to około 130)
Więcej i dłużej biegać jest lepiej
aha dziekuje :smile:
pozdrawiam