Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Witam. Klatka - Jak zastapic wyciskanie plaskie sztanga

qmalak
06-05-07, 15:47
Witam. Mam problem, mianowicie na silowni na ktora uczeszczam nie ma mozliwosci wyciskania sztangi na plasko, na ukos.
1.Czy wyciskanie hantelkami daje takie same efekty?
2. Jak najlepiej cwiczyc dolna czesc klatki? ( nie ma laweczki ktora umozliwia wyciskanie sztangi lezac glowa w dol)

ps. Glowny efekt jaki chce uzyskac jest to spalenie zbednego tluszczu na klatce.
ps2. Jestem tak jakby poczatkujacy ( tzn. cwiczylem kiedys jakies dwa lata ale ostatnio mialem dluga przerwe i troche wszystko poszlo:))))))

Z gory dziekuje za odpowiedz

Gures1
06-05-07, 16:28
sztnagielki sa jeszcze lepsze niz wyciskanie gryfem.wiekszy zakres ruchu powoduje rozciaganie miesni.a co laweczki(ktorej nie ma)to jej zbudowanie to jest wedlug mnie juz najmniejszy problem

wolverine
06-05-07, 18:30
a slynne juz podcieciee od dolu da się zrobic chantlami? Glową lekko w doł?

polo
06-05-07, 18:36
pąpki :wink:

qmalak
06-05-07, 18:47
Dzieki za odpowiedz. Mam jeszcze jedno pytanie mianowicie jak wyeliminowac zbedny tluszcz ktory osadzil mi sie na dolnej czesci klatki piersiowej - przy zalozeniu ze drastyczna dieta nie moze byc stosowana:))) Czy plywanie 3-4 razy w tygodniu wystarczy? aha i czy warto robic klatke dwa razy w tygodniu? np. trening ciezki 2-3 dni przerwy i trening lekki?

johny
06-05-07, 20:41
brama jest cwiczeniem typowo modelujacym moze to byc tez wyciskanie glowa w dol

(...)
06-05-07, 22:07
od pływania lepsze jest bieganie i trening klatki na rzeżbę to powinno spalić tłuszcz