Zobacz pełn± wersję : Moja dietka. ProsĽe o poprawke jak cos Ľle lub o dodanie
siema moja dietka.
sniadanie:
Mleko 0,2% + płatki owsiane + jajko na twardo (białko)
sniadanie by było ale resĽte niewiem wiem Ľe powinna sie składac Ľ :
tuncĽyk,warĽywa,owoce,białko jakie¶,woda,kurcĽak gotowany,piers kurcĽaka,twaróg.
i dalej niewiem moĽe ĽnajdĽie sie ktos kto mi by uporĽadkował to wysĽystko bo niedaje rady :( . dodajcie lub ujmijcie napewno nie tylko ja Ľ tego skorĽystam bo duĽo osób ma ten kłopot. :D
CreativePL
28-04-07, 03:02
<lol> tutaj ejst cala dieta do ułozenia a nei do poprawienia. Masz podwieszony temat z dietami na mase
powiem tak.poczytaj podiweszone i przykladowe diety a potem sproboj samemu cos ulozyc a my ci to poprawimy i bedzie oki:P
Posiłek I
Płatki owsiane 200g
1 bialko jaja kurzego
20g oliwy z oliwek
Posiłek 2 przedtreningowy
100g ryzu
150 g miesa z kurcĽaka
Posilek 3 potreningowy
100g ryzu
150g piersi z kurczaka
Posiłek 4
200g piersi z kurczaka
100g kaszy gryczanej
Posilek5
200 gram tunczyka
100g ryzu
posilek6
150g twarogu
Jaki ryĽ biały cĽy braĽowy?? i cĽy dietka jest dobra
Br±zowy jes t zdrowszy ale białego przez to nei odtrzucaj. Dietka jest zła poczytaj jakie¶ przykładowe i zobacz co jest złę
wiec ja niewiem jvk powinna ona wygladać prosĽe o jakies linki cĽy cos Ľ tymi dietami. lub moxe ĽnajdĽie sie równy gosc co mi to Ľaplanoje :D :(
Br±zowy jes t zdrowszy ale białego przez to nei odtrzucaj. Dietka jest zła poczytaj jakie¶ przykładowe i zobacz co jest złę
jeszcze nie jest tak zle!!!jeszcze zalezy kiedy trenujesz???no i jak na twoja wage to ilosc produktow jest chyba zdecydowanie za duza!!!postaraj sie w jakims kalkulatorze zbilansowac sobie ta swoja diete.postaraj sie by wegli bylo okolo 1g/kg bialka 2-2,5g/kg a wegli4-5g/kg
trenuje co 2 dni po 50min.waĽe 50kg i mam 14 lat prĽy wĽroscie 170
co dwa dni???czyli planem 3-dniowym???
cwicĽe w pon. ,srode,piatek i niedĽile:D co Ľamało??
[ Dodano: 28-04-2007, 15:40 ]
Posiłek I.
Jaja gotowane 40gr
Płatki owsiane 50gr
2 sĽklanki mleka
Posiłek II.
50gr ryĽu białego
100 miesa kurcĽaka (gotowanego)
Posiłek III.
80gr kasĽy grycĽanej
Jabłko
Posiłek IV
50gr ryĽu białego
TuńcĽyk w oleju (100gr)
posiłek V
Ser twarogowy
sPosiłek I.
Jaja gotowane 40gr
Płatki owsiane 50gr
2 sĽklanki mleka
Posiłek II.
50gr ryĽu białego
Posiłek III.
80gr kasĽy grycĽanej
Jabłko
Posiłek IV
50gr ryĽu białego
TuńcĽyk w oleju (100gr)
posiłek V
Ser twarogowy
m ułoĽyłem co wy nPosiłek I.
Jaja gotowane 40gr
Płatki owsiane 50gr
2 sĽklanki mleka
Posiłek II.
50gr ryĽu białego
Posiłek III.
80gr kasĽy grycĽanej
Jabłko
Posiłek IV
50gr ryĽu białego
TuńcĽyk w oleju (100gr)
posiłek V
Ser twarogowy
mojPosiłek I.
Jaja gotowane 40gr
Płatki owsiane 50gr
2 sĽklanki mleka
Posiłek II.
50gr ryĽu białego
Posiłek III.
80gr kasĽy grycĽanej
Jabłko
Posiłek IV
50gr ryĽu białego
TuńcĽyk w oleju (100gr)
posiłek V
Ser twarogowy
raczej troche nie dobrze.lepiej sproboj 2 dni on 1off znowu 2 on i 1 off
powiem ci tak.jakos sie nie moge polapac w tym co napisales wiesz!!!ale na pewno nie jedz calych jaj tylko jak juz bialka.nie wiem o ktorej trenujesz wiec na pewno trezba zmodyfikowac te posilki w okolicach treningu.zapomnij o tunczyku w oleju,jak juz to w sosie wlasnym,nie widze tluszczy.do porannych posilkow dorzuc oliwe z oliwek i jakies orzechy lub np pestki ze slnecznika.no i jakos wcale nie widze warzyw w twojej diecie!!!!cos powoli zaczynasz widze lapac ale jeszcze nie do konca o co chodzi w diecie.:P:P napisz kiedy trenujesz??
trenuje w pon,wtorek,cĽwartek,piatek,sobote. tak jak doradĽili wyĽej :D a i tak o godĽ 16 :D. prosĽe ułuĽcie mi diete bo sam nie potrafie :(
CO TY GADASZ??!! SAME BIAŁKA??!! Już dawno zostało to obalone że w żółtkach jest cholesterol! Jedz całe jajka bo żółtko zawiera dużo białka tak samo jak białko z jajka i żal wyżucać żółtka!
ale nie o to chodzi kur...w zoltakach masz duzo niezrowych tluszczy!!!!!!
Czy niezdrowe? Jest wiele opini, jedni mowia ze to zdrowy cholesterol drudzy ze niezdrowy.
Ja trzymam sie zasady 1 zoltko/1000kcal
WW wpływaj± na psychikę człowieka
a ja sie trzymal regulu 0 żóltek/kcal:P