Zobacz pełną wersję : Pomozciee!!
Witam mam problem, przez ostatnie pol roku schudlem okolo 20kg (waga we wrzesniu 2006: 89,8kg || waga teraz: 71kg). Mimo iż tak schudlem (no i cwiczylem) to nie jestem zadowolony ze swoje ciala. Przed schudnieciem dostalem od rodzicow lawke pozioma, pochyła, prosty gryf, 2 hantelki i 70kg obciazenia. Cwicze i cwicze (intensywne treningi 3 razy w tygodniu [okolo 2h] + brzuch codziennie [okolo 30min] i tak od pol roku), a teraz mysle o jakies odzywce. rozmawialem z ojcem, to powiedzial ze on mi nie zabroni ale wolalby zebym zaczal z tym od 16 roku zycia. Myslalem o czyms co pozwoli mi przeksztalcic tluszcz w sucha mase mięśniową (THERMO SPEED EXTREME) Co o tym myslicie :?:
Wzrost: 184cm
Waga: 71kg
rafalkomando
21-04-07, 21:49
13 lat stary co ty robisz,,, nie marnuj dzieciństwa
Poczekaj jeszcze 2 lata, tak bedzie najlepiej. A do tej pory cwicz sobie na sucho, bedzie dobrze :smile:
rafalkomando
21-04-07, 22:06
pompki,brzuszki, mozesz robic smiało :lol:
za młody jesteś jeszcze rośniesz i nie wykluczone że z nadwagi wyjdziesz z wiekem (oczywiście nie czekam aż schudniesz) http://kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.htm tu masz ćwiczenia które mozesz robić
Heh pompki brzuszki....ja na klatke lapie 70kg....:D....bakcyla zlapalem od kuzyna (on ma 21lat), cwiczylem znim ot tak od niechcenia i jak po 3 tygodniech mialem efekty lekkiem ale zawsze jakies to sie zacialem i tak cwicze :P :grin:
PS duży jesteś jak na ten wiek,
[ Dodano: 21-04-2007, 22:14 ]
człowieku jeszcze masz słaby kręgosłup ćwiczyć normalnie (nie domatorem) powinno się od 15-16 lat, mam brata w podobnej do twojej sytuacji też się pali do ciężarów, ale na razie robi sumiennie domatora
Co to znaczy domatorem......tzn w tdkiej domowej silowni jak np. ja ??
Trening domatora polega na wykonywaniu ćwiczeń, o których jest mowa w linku podanym przez kogoś już wyżej. Ćwiczenia z ciężarami nie są dla 13 latka. Tak młody wiek nie przeszkadza w trzymaniu diety.
jasne tylko trening domatora :wink:
przeksztalcic tluszcz w sucha mase mięśniową
lol tluszczu w miesnie nie zamienisz:wink:
Mam tylko pytanie do (...), przeciez ja nie mam nadwagi.....BMI mi wychodzi 20,75.
Tom jakto nie da sie tluszczu w miesnie przeksztalcic??
jakto nie da sie tluszczu w miesnie przeksztalcic??
Tak jak z wody nie zrobisz mąki.
Prezydent_1c
22-04-07, 12:24
Tłuszcz może jedynie zapewnić energie potrzebną na budowe mięśnia ....
Aha, czyli tylko zle sie wyrazilem , bo przestraszylem sie ze tluszczu nie da sie zlikwidowac, kiedys czytalem ze powstalej komorki tluszczowej nie da sie usunanc, ewentualnie zmniejszyc czy to prawda?? :razz:
Ty nawet nie wiesz ale masz 14 lat a nie 13 (1993 rocznik) :P a wogóle to dobry jesteś jak ciśniesz 70 kg..hmm a może nie wiesz ile ma twój gryf a ciężarki są z plastiku :)
Wydaje mi się że możesz ćwiczyć ale staraj sie nie ćwiczyć nic na stojąco co mogło by obciążać twój kręgosłup jak będziesz miał 15 lat to możesz ale nie rób martwego ciąg aż do 18 roku życia
pozdro
hehe duszek wazylem caly sprzet i obciazenie sie zgadza a grym wazy dokladnie 9,6kg
a co do wieku to jeszcze nie mialem urodzin :D
no ale jak mówisz że masz 13 lat to tak jakbyś był z 94 (wszyscy tak wtedy myślą) no i takjakbyś chodził do 6 klasy podstawówki :) więc masz 14 :P ale nieskończone