Zobacz pełną wersję : Najtańsze białko
Bardzo prosze o wymienienie najtańszych białek jakie są?? ?? ?? z ceanami
za kazde daje SOGA!!!
OSTROWIA BIAŁKO WPC-80 1,8kg 58zl kosztuje na allegro, nie wiem jak w innych sklepach
najbardziej popularne, wzbudzajace takze wiele kontrowersji, ja nie probowalem wiec ci nic o nim nie powiem
NitroProGen z Treca kosztuje 160zł za 2,5 kg ale cena=jakość
Premiks białek: koncentrat + hydrolizat serwatki + białko jaja + kazeina
+ peptyd l-glutaminy
ja polecam ostrowie polską na allegro masz 58 + przesyłka wyjdzie z 62 zl dodam tylko ze owe białko wypadło lepiej na tesach niz drogie białko olimpa wogole po co przeplacac
Jeśli chodzi o najtańsze, to Megabol Quattro Pro 3200g kosztuje 99zł . Olimp Provit85 - 107zł .Oczywiście podpisuję się pod słowami przedmówcy - cena = jakość.
cena = jakosc ostrowia mi osobiscie nie podchodzi lepiej dolozyc i kupic sprawdzone bialko
owe białko wypadło lepiej na tesach niz drogie białko olimpa wogole po co przeplacac hmm a to ciekawe gdzie takie testy robiono masz jakis dowod ?! chetnie obczaje... bialko ostrovi smakowo ponoc jest do doopy !! tak jak ktos mowi duzo kontrowersji na jego temat jest nawet zaraz Ci cos pokaze ;-) ale tak zeby miec czyste sumienie polecam bialko firmy Sports One - 100% Whey Protein Mass cena 99zl (starcza na 1 miesiac biorac 2 porcje dziennie) jest to jedno z lepszych bialek firmy amerykanskiej ;-) a tu krotka notka o ostrovi...
Ostatnio bardzo modna jest białkowa 80% odżywka ostrowi.
Nie każdy jednak wie, że w odżywka słabo będzie przyswajana.
A dlaczego? Najbardziej optymalnym rozwiązaniem żywieniowym w przypadku białka jest połączenie go z tłuszczami (defakto wszystkie pokarmy,które zawierają więcej białka, zawierają trochę tłuszczu). Odżywkę białkową przyjmując na sucho, czy też z węglowodanami sprawiamy, że bardzo słabo się przyswaja. Skutkiem tego będzie obciążona wątroba-bowiem zjedzone białko będzie bardzo stężone(w 30g -24gBiałka). Z czasem wątroba zacznie bronić się przed ową substancją wtedy to poczujemy ogólne obrzydzenie odżywką. To jest naturalna procedura obronna organizmu.
Aby jakaś odżywka była skuteczna musi być wyprodukowana w odpowiednich warunkach, wysokie temperatury, przemiany chemiczne niszczą wiązania wewnątrz białkowe, przez co traci ono swoje właściwości. Nie jest tak skutecznie wchłanianie, trawione. Ponadto wzorem ideału białka jest białko jaja kurzego. Firma ostrowia sprzedaje serwatkę, czyli produkt z mleka. Mleko, które zawiera laktozę (cukier mleczny), której skutecznie nie może strawić 37% populacji dorosłych ludzi.
Napisz że w Polsce na laktoze jest uczulonych tylko albo aż 10-15% ludzi :twisted: co jest śmieszne na 40mln kraj,po drugie wszystko zawiera tłuszcz a nie wydaje mi się żeby WPC miało go więcej od jakiejkolwiek innej odżywki i po trzecie faktycznie za SPORT ONE 950G-90zł to faktycznie taniocha :shock:
Ja biore WPC i nic mi nie jest a wręcz przeciwnie czuje się fajnie,brałem już białko z TRECA (kompromitacja ,beznadzieja) z Olimpu hmm.. fajne ale CENA!!!!
Pozdrówka
to nie sa moje slowa :-) cytowalem (juz kiedys byla mowa o tym na forum) tylko tak jak wyzej kolega pisal ze to bardzo kontrowersyjny temat... ja osobicie nie kupowalbym tego tylko wylacznie ze wzgl. na smak juz kiedys probowalem pic odzywke bialkowa taka tania i myslalem ze puszcze pawia... a na dluzsza mete to katorga... a Sports One mysle ze nie jest bardzo tania firma ale nie jest tez droga !!
pablo91prg
03-05-07, 16:57
A czy do takiego biaka mozna dowalic sobie kakao albo jakis inny dodatke poprawiajcy smak..?
odpowiedzcie:P
Pewnie że można ale w tedy robisz Gainerka :twisted: I jest SUPER:)Kakako zawiera dózo węglowodanów żaby zrobic fajny smaczek trzeba troszke tego kakao dodać więc powstaje nie GAINER ale Gainerek poprzez zwiększenie Węglowadanów co całkowicie nie szkodzi rzecz jasna:)
Pozdrówka
ja proponuje jajko od kury,jak masz swoja to za free !! najtansze bialko na rynku ;p ewentualnie w sklepach cena wacha sie od 25 do nawet 40 gr za sztuke...
ja proponuje jajko od kury,jak masz swoja to za free !! najtansze bialko na rynku ;p ewentualnie w sklepach cena wacha sie od 25 do nawet 40 gr za sztuke...
No i dodaj że ma jeść dwie porcje po minimum 6 białek z jaj :twisted: Po co kombinować Oblicz 12jajx0,40gr=4,80x30dni=140zł no faktycznie taniocha nawet jakby jadł 6 jajek dziennie to nie wygląda że białko za 70zł to taniocha :evil:
Pozdrówka
niewiem czy znasz takie slowo jak IRONIA bo to co napsialem takie mialo byc!!!!
Hmm.. ja wiem ale Ty nie bez obrazy.Ironia to dwa takie same słowa,zdarzenia które zaprzeczają sobie lub dwa inne słowa lub zdarzenia które prowadzą do tego samego :roll: A w twoeje wypowiedzi nie bardzo widze Ironi :twisted: Bez obrazy
Pozdróka
heheheh :p to oczym ty piszesz to jest paradoks (jezli mamy ze soba dwa przeciwne wyrazenia,jezeli sa to dwa przeciwne slowa jest to oksymoron) poucz sie troche potem przyjdz pogada,bzez obrazy.
:) Aż moi koledzy z pracy zaczeli się śmiać normalnie SEJM,nie wyłapuj słówek tylko przeczytaj uważnie wszystko jeżeli czegoś nie rozumiesz to poprostu się przyznaj a nie przeszukujesz Encyklopedie i wyszukujesz sam nie wiesz czego.Bez obrazy i skoncz to, bo
naprawde forum jest od czegoś innego :)
Pozdrówka
racja skonczmy to,ale nie miales racji w tym co pisales :twisted:
Skoro chcesz skończyć temat, to po huj znowu zaczynasz z tym, że nie miał racji. Przenieście swoją dyskusję na PW, a jak nie to damy ostrzeżenie.