Zobacz pełną wersję : Czy mogę już wziąść jakieś odżywki???
Ćwiczę już cztery miechy. Zaczynam się zastanawiać nad zakupem jakichś odżywek, ale po pierwsze nie wiem czy to już pora, po drugie jeśli już mogę to jakie? Interesowałyby mnie odżywki które pomogłyby zwiększyć siłę i trochę masę mięśniową. Kwota jaką dysponuje to około 100-120 zł, ale wciąż zbieram.
Proszę Was o rady i odpowiedzi.
Dzięki.
jedyna co moge ci polecic to gainer z 4kg np. MASS XXL i to zdecydowanie wystarczy
zgadza sie, z gainerem juz mozesz zaczac przygode ale kreatyny sie jeszcze nie tykaj !
w sumie jesli prowadzisz diete to tylko stracisz kase bo nie jest dobrze mieć nadwyżke kaloryczną, a jeśłi nie prowadzisz diety to wejdź w dział dieta i dobierz coś na mase bo jej zapewne nie masz za dużo. W tej chwili możesz sobie kupić L-glutamine i peptyd glutaminy pepyd stosowac rano i wieczorem a l-glutamine po treningu 10 g i do tego jakieś BCAA albo nic i poczekaj jakieś 2-3 miesięcy i kup kretke z tauryną i glutaminą tak jak wyżej i będzie git zrobisz jak uważasz i diete możesz sobie sam ułożyć ważne żebyś dostarczał 2,2 g/KMC białka a jakieś 5 węglowodanów i unikaj tłuszczów nasyconych :) jak robisz jajecznice rano to możesz z normalnych 3 jajek ale na oliwie z oliwek a jeśli wieczorem i robisz z 3 jajek to tylko 1 żółtko (czym późniejsza godzina mnie węglowodanów i tłuszczy staraj sie jeść) wszyscy zamiast sie troche rozpisac i pomóc wolą napisac bierz mass xxl i tyle :)
pzdr.
Przy twoim wzroście i wadze nie polecałbym gainera (jeśli już to Hard Mass a nie Mass XXL) ale jakieś białko serwatkowe, np Ostrowii lub Olimpa. Jeśli coś Ci zostanie kasy to odłóż i za jakiś czas będzie można myśleć o kreatynie :)
białka,gainery itd są lipne lepiej stosowac diete to Ci to wiecej da niż to wszystko za co dasz kupe kasy! rozpisałem sie wyżej i do tego sie stosuj, a pozatym
sog mile widziany :)
Ps. Hard mass jest dobry ale co sie za tym kryje... za 129 zł masz 2,8 kg co starcza na 20 dni :) jestes kasiasty możesz tym uzupełniać diete
Tylko gainer .Polecam Mass XXl 4kg + dieta da Ci efekty a za pare miechow kreatyne dorzucisz:]
duszek244 jak ktos bedzie chcial Ci dac soga to dostaniesz.Zalosne jest takie cos...
właśnie o to chodzi ze coraz mniej osób za pomoc jakiej sie im udziela dają sogi bo im sie poprostu nie chce nacisnąć więc nie mów że to jest żałośne,a jeśli prowadzi dobrą diete to po co jeszcze mass xxl ? najłatwiej jest uzupełnić węglowodany a najtrudniej białko to już lepiej niech w białko zainwestuje ale najleprze a nie ostrowia :P a najlepiej nic nie brać tylko jakieś aminokwasy albo glutamine ale o tym pisałem