PDA

Zobacz pełną wersję : Jak brać ?

Martino
17-04-07, 17:00
Witam !

Rozpoczynam 2 cykl na masę.Wiek 27 lat,77 kg wagi.2 lata stażu,dieta ze względu na tryb życia uboga w białko i węglowodany.Bogata w witaminy.

Mam białko-4kg Muscle Fuel Dynamic, gainera-4 kg Muscle Fuel Mass, BCAA 400 kapsów Complex 2200 i puchę Xpand (pózniej się dokupi drugą :)

Czy któryś z Was,Fachowców mógłby mi pomóc rozpisać suplementację ? Chodzi mi o to co i jak powinienem brać.Tzn. w jakich odstępach czasowych (przed i po ) posiłku muszę spożyć konkretny suplement żeby maksymalnie wykorzystać jego właściwości. Mimo tego,że dane dotyczące dawkowania supli (przed i po) treningu są na opakowaniach to może któryś z Was inaczej je bierze i ma dobre efekty ?

Brałem wcześniej mono, gainera i BCAA-przytyłem w ciągu miecha ponad 5 kg ale nigdy nie byłem pewny jaki powinien być odstęp czasu między spożyciem gainera a krety i co powinno być pierwsze...

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi !

Pozdrawiam !

P.S Wiem,że macie tu SOG-i :)

tom
17-04-07, 20:13
bialko i gainer (nie znam tej firmy)dopasuj do diety
bcaa przed trenem 5gr i po 5 gr

jaki powinien być odstęp czasu między spożyciem gainera a krety i co powinno być pierwsze...
xp po pol godziny gainer
do xp dokup mono i bierz:
DT rano mono4 gr przed trenem xp i po mono 4 gr
DNT rano xp po poludniu mono 5 gr

Martino
18-04-07, 09:31
Dzięki tom !

Gainer i odżywka białkowa są z USN-popularne w Anglii

Piszesz,że najpierw wziąć xp a po pół godziny gainer...Jak to zrobić skoro xp powinienem wg.tego co pisze producent zażyć pół godziny przed treningiem...

Kilka danych o tych suplach-na 100g

Wartość energetyczna:

-gainer 1548kJ/380 kcal
-odżywka białk.1587 kJ/377 kcal

Białko:

-gainer 29g
-odżywka białk. 53g

Węglowodany:

-gainer 65g
-odżywka białk 32g

Zapotrzebowanie na białko i węglowodany mam raczej duże (ze względu na tryb życia).
Pracuję na nocne zmiany.Co Ty na taki plan ?

DNT

W chacie jestem ok.6 rano może wtedy śniadanie +odżywka białkowa ? Później w kimę.Pobudka-obiad+mono+gainer.Na 18-tą do roboty...Może wszamać coś jeszcze w robocie ok.20-tej ? 2 kapsy BCAA ?

DT

Rano mono+odżywka białk.Po południu, pół godziny przed treningiem xp.Po treningu BCAA+mono+gainer.Odżywka białk 2 godziny przed pójściem spać.

A może wg Ciebie w innych porach powinienem spożywać gainera i odżywkę białk.
MOŻE W OGóLE POWINIENEM SKUPIć SIę TYLKO NA GAINERZE ?

Z niecierpliwością czekam na odpowiedz ! Może jeszcze ktoś inny sie wypowie...

Pozdrawiam !

P.S SOG w Twoją stronę tom !!!