Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : BCAA i pytanka

gwatemel
16-04-07, 18:24
Siemka

jestem tu nowy:)

Niesteety nadeszł ten czas gdzie kończy mi sie 2 opkowanie BCAA.

Tu mam pytanie. Biore firmy Trec tylko jest drogie i ciągnie 40zł za 150kaps.
Dajcie jakieś tańsze ale dobre aminki :wink:

Czy biorąc nowe aminokwasy(firma) musze robić jakąś przerwe?

I jeszcze jedno- jaki ma wpływ branie aminokwasów 30min przed posiłkiem? U mnie w domu często są rodzice i cięzko tak brac regularnie przed jedzeniem :sad:

pozdrawiam ;) :wink:

LUKI
16-04-07, 18:35
Nie rozumiem.. co maja do tego rodzice?

Bcaa przed posilkiem? a po co? bcaa tylko przed i po treningu i ewentualnie rano ale niekoniecznie. Jezeli chodzi o bcaa to chyba olimp mega capsy wychodza ekonomicznie.

rybek89
16-04-07, 19:33
wg mnie za tak rozgalezione aminokwasy jak BCAA mozesz zabrac sie pozniej, podaj swoj cel, moze lepiej wyjdzie jak kupisz odzywke bialkowa badz gainera

gwatemel
16-04-07, 19:55
rybek89- nie chce białka, pływam mam osiągi, a biorać białko to przybiore na masie i nie bede już szybki:P

A chce być poprstu bardziej wytrzymały np. 1km :grin:

rybek89
16-04-07, 20:00
no to trzeba bylo sie okreslic tak jak mowilem:) to z treca mozesz wyprobowac:
reactor pro 3
nitrobolon caps
CM3

porownaj ceny i dzialanie wybierz cos dla siebie wszystkie te specyfiki maja wytrzymalosciowo-fizyczne wlasciwosci

gwatemel
16-04-07, 20:33
a BCAA nie może być?

rybek89
16-04-07, 20:35
no moze ale porownaj sobie ceny i sklad produktu zoabcz co najbardziej do ciebie trafia wejdz w www.trec.pl i tam wpisz kazda z nazw, przeczytaj i porownaj:)

nowin
16-04-07, 20:41
bcaa to dobry wybór ale branie przed posiłkiem nie ma sensu. bierz przed treningiem i zaraz po.
pozdrawiam

Chesterxxxxx
16-04-07, 20:49
Zacznijmy od tego, ze z dobrego zrodla wiem, ze TREC`a to jedna z najgorszych firm, najlepiej rozreklamowana, najtansza, bylem raz w Domach Towarowych i gadalem z typem ktory sprzedaje odzywki, byl ogromny,mowil, ze zawodowo zajmuje sie kulturystyka, tzn jest zawodnikiem, wisialy tam jakies medale i jego zdjecia z reszta.Mowil po prostu, ze ma najwiecej zwrotow i reklamacji od klientow ktorzy kupili wlasnie odzywki TREC`a a szczegolnie MASS XXL, kilku klientow podobno spedzilo 3h zamiast na silce to na kiblu...jesli chodzi o BCAA to nic nie mowil bo Aminki to Aminki ewentualnie trzeba czesciej dokupowac...wiec TREC to nie jest najlepszy wybor, chwalil Biogenix`a Activit`e VPX`a a o OLIMP`ie powiedzial, ze albo ma dobre albo nedzne odzywki, np. BCAA maja dobre itt.

Punisher
16-04-07, 20:53
bzdura to co napisałeś. Trec najtańszy,, heh.
Trzeba tylko umieć stosować, a każdy producent ma słąbe strony. Co do MassXXL to kwestia smaku i upodobań klientów... wiecej nie bede komentowac..

LUKI
16-04-07, 21:36
Dostalem kiedys od kolegi jakas odzywke treca i dla mnie to syf.
Malo tego rozmawialem z pewnym zawodnikiem(beznazwisk ale znany w tym sporcie), powiedzial: "kto raz wezmie treca to jz tego nie tknie" i wszystko na ten temat

duszek244
16-04-07, 22:12
heh ale bzdury gadasz...biore hard mass z treca i glutamine już 3 z treca i jakoś mi siła idzie :) jest droga ta firma ale warto zapłacić wiecej za jakoś

gwatemel
16-04-07, 22:44
Ja mam na opakowaniu, aby brać w dni nietreningowe 2-3razy po 1 kapsułce na 20kg masy ciała 30 min przed pisiłkiem a w dni treningowe 1 na 10kg 45min przed treningiem

LUKI
17-04-07, 11:34
Duszek masz dopiero 15lat i pewnie tylko treca miales, sprawdz inne firmy i za kilka lat wpadnij i napisz ze Trec jest najlepszy...

Bcaa 5g przed treningiem i 5 po i nie ma co kombinowac

lovelas69
17-04-07, 12:40
tzn jak ktos ma w kaspulkach te aminokwasy to jak mam to rozdzielic... ??? obecnie posiadam BCAA Treca stosuje drugi miesiac i zazywam wg. zalecen producenta czyli od 1-2 kaps. na 10 kg masy ciala w dni treningowe i 1 kaps. na 20 kg masy ciala w dni nie treningowe reasumujac : przy mojej wadze 71 kg zazywam ok. 45 minut przed treningiem 10 kaps. a w dni nie treningowe 6 kaps. rodzielone na dwa razy czyli po 2x3 kaps.

wg. moich obliczen 5 g to 6 kaps. ale nie jestem pewien... - jesli jestem w bledzie popraw mnie :twisted: i zastanawiam sie czy teraz posluchac was czy dalej jechac tak jak do tej pory :twisted:

Chesterxxxxx
17-04-07, 21:44
Ja dzis...1szy raz wzialem BCAA Trec`a w kapsach, najpierw 5kap 45min przed treningiem i rowno po 45min tak mnie wygrzalo jakbym sie nacpal, energii od cholery, sily jakby wiecej...po 3 cwiczeniu opadlo troche to uczucie ale i tak zajebiscie po treningu zjadlem jeszcze 4kap i na rower poszedlem...jednym slowem polecam, tylko tych kapsulek od cholery trza jesc i nie da sie naraz tylko pojedynczo i powiem, ze zjadlem po te 4kap popilem duza szklanka soku jablkowego za jakies 5min zaczalem myc zeby i, ze tak powiem beklo mi sie a z ust wylecial mi bialy proszek :o bardzo sie zdziwilem, ze odbilo mi sie "doslownie" Amnikami ale spoko, mam nadzieje, ze to sie nie powtorzy, fakt, ze jadlem tylko sniadanie a trening skonczylem o 16...