Zobacz pełną wersję : BCAA i pytanka
Siemka
jestem tu nowy:)
Niesteety nadeszł ten czas gdzie kończy mi sie 2 opkowanie BCAA.
Tu mam pytanie. Biore firmy Trec tylko jest drogie i ciągnie 40zł za 150kaps.
Dajcie jakieś tańsze ale dobre aminki :wink:
Czy biorąc nowe aminokwasy(firma) musze robić jakąś przerwe?
I jeszcze jedno- jaki ma wpływ branie aminokwasów 30min przed posiłkiem? U mnie w domu często są rodzice i cięzko tak brac regularnie przed jedzeniem :sad:
pozdrawiam ;) :wink:
Nie rozumiem.. co maja do tego rodzice?
Bcaa przed posilkiem? a po co? bcaa tylko przed i po treningu i ewentualnie rano ale niekoniecznie. Jezeli chodzi o bcaa to chyba olimp mega capsy wychodza ekonomicznie.
wg mnie za tak rozgalezione aminokwasy jak BCAA mozesz zabrac sie pozniej, podaj swoj cel, moze lepiej wyjdzie jak kupisz odzywke bialkowa badz gainera
rybek89- nie chce białka, pływam mam osiągi, a biorać białko to przybiore na masie i nie bede już szybki:P
A chce być poprstu bardziej wytrzymały np. 1km :grin:
no to trzeba bylo sie okreslic tak jak mowilem:) to z treca mozesz wyprobowac:
reactor pro 3
nitrobolon caps
CM3
porownaj ceny i dzialanie wybierz cos dla siebie wszystkie te specyfiki maja wytrzymalosciowo-fizyczne wlasciwosci
no moze ale porownaj sobie ceny i sklad produktu zoabcz co najbardziej do ciebie trafia wejdz w www.trec.pl i tam wpisz kazda z nazw, przeczytaj i porownaj:)
bcaa to dobry wybór ale branie przed posiłkiem nie ma sensu. bierz przed treningiem i zaraz po.
pozdrawiam
Chesterxxxxx
16-04-07, 20:49
Zacznijmy od tego, ze z dobrego zrodla wiem, ze TREC`a to jedna z najgorszych firm, najlepiej rozreklamowana, najtansza, bylem raz w Domach Towarowych i gadalem z typem ktory sprzedaje odzywki, byl ogromny,mowil, ze zawodowo zajmuje sie kulturystyka, tzn jest zawodnikiem, wisialy tam jakies medale i jego zdjecia z reszta.Mowil po prostu, ze ma najwiecej zwrotow i reklamacji od klientow ktorzy kupili wlasnie odzywki TREC`a a szczegolnie MASS XXL, kilku klientow podobno spedzilo 3h zamiast na silce to na kiblu...jesli chodzi o BCAA to nic nie mowil bo Aminki to Aminki ewentualnie trzeba czesciej dokupowac...wiec TREC to nie jest najlepszy wybor, chwalil Biogenix`a Activit`e VPX`a a o OLIMP`ie powiedzial, ze albo ma dobre albo nedzne odzywki, np. BCAA maja dobre itt.
bzdura to co napisałeś. Trec najtańszy,, heh.
Trzeba tylko umieć stosować, a każdy producent ma słąbe strony. Co do MassXXL to kwestia smaku i upodobań klientów... wiecej nie bede komentowac..
Dostalem kiedys od kolegi jakas odzywke treca i dla mnie to syf.
Malo tego rozmawialem z pewnym zawodnikiem(beznazwisk ale znany w tym sporcie), powiedzial: "kto raz wezmie treca to jz tego nie tknie" i wszystko na ten temat
heh ale bzdury gadasz...biore hard mass z treca i glutamine już 3 z treca i jakoś mi siła idzie :) jest droga ta firma ale warto zapłacić wiecej za jakoś
Ja mam na opakowaniu, aby brać w dni nietreningowe 2-3razy po 1 kapsułce na 20kg masy ciała 30 min przed pisiłkiem a w dni treningowe 1 na 10kg 45min przed treningiem
Duszek masz dopiero 15lat i pewnie tylko treca miales, sprawdz inne firmy i za kilka lat wpadnij i napisz ze Trec jest najlepszy...
Bcaa 5g przed treningiem i 5 po i nie ma co kombinowac
tzn jak ktos ma w kaspulkach te aminokwasy to jak mam to rozdzielic... ??? obecnie posiadam BCAA Treca stosuje drugi miesiac i zazywam wg. zalecen producenta czyli od 1-2 kaps. na 10 kg masy ciala w dni treningowe i 1 kaps. na 20 kg masy ciala w dni nie treningowe reasumujac : przy mojej wadze 71 kg zazywam ok. 45 minut przed treningiem 10 kaps. a w dni nie treningowe 6 kaps. rodzielone na dwa razy czyli po 2x3 kaps.
wg. moich obliczen 5 g to 6 kaps. ale nie jestem pewien... - jesli jestem w bledzie popraw mnie :twisted: i zastanawiam sie czy teraz posluchac was czy dalej jechac tak jak do tej pory :twisted:
Chesterxxxxx
17-04-07, 21:44
Ja dzis...1szy raz wzialem BCAA Trec`a w kapsach, najpierw 5kap 45min przed treningiem i rowno po 45min tak mnie wygrzalo jakbym sie nacpal, energii od cholery, sily jakby wiecej...po 3 cwiczeniu opadlo troche to uczucie ale i tak zajebiscie po treningu zjadlem jeszcze 4kap i na rower poszedlem...jednym slowem polecam, tylko tych kapsulek od cholery trza jesc i nie da sie naraz tylko pojedynczo i powiem, ze zjadlem po te 4kap popilem duza szklanka soku jablkowego za jakies 5min zaczalem myc zeby i, ze tak powiem beklo mi sie a z ust wylecial mi bialy proszek :o bardzo sie zdziwilem, ze odbilo mi sie "doslownie" Amnikami ale spoko, mam nadzieje, ze to sie nie powtorzy, fakt, ze jadlem tylko sniadanie a trening skonczylem o 16...