Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Co dla mnie? Pomóżcie...

artiwie15
14-04-07, 09:48
Witam. Mam pytanie do drogich forumowiczów.
Mianowicie trenuje boks od jakiegoś czasu ale jednak chciałbym zacząc brać kreatyne ponieważ chce trochę dodać sobie masy:) waże 87 KG i chodzi o to ,że nie jestem gruby bo mam 193 cm no ale także nie mam dużych mięśni jeśli chodzi o mięsnie brzucha itp.Także biceps bym chciał sobie poprawić.Co proponujecie jeśli chodzi o treningi wraz z kreatyną i jaką kreatyne wybrać?Tylko oczywiście w rozsądnej cenie.Czytałem duzo artykułów jak brać tylko nie wiem z czym.Czy trzeba kupić jeszcze jakieś suplementy do kreatyny?Czy można np zamiast czegoś na bazie białka jeść jajka ,żeby zaoszczędzić trochę pieniędzy?Proszę pomóżcie jaką diete powinienem obrać.Bedę bardzo wdzięczny.Jeśli możecie podajcie linki do suplementów ,żeby były dobre i w rozsądnej cenie.no i czy niektóre można zastąpić odpowiednią żywnością tak jak z tym jajkiem.Dziekuję i pozdrawiam.Jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o suplementy więc Help:(

Ikar
14-04-07, 09:53
uzupelnij profil

artiwie15
14-04-07, 09:58
Uzupełniłem tylko nie wiem czy to wystarczy...Mam 18 lat jakby co...

Ikar
14-04-07, 10:01
podaj staz o ile juz zaczoles cwiczyc na silce

artiwie15
14-04-07, 10:02
Raczej Ćwiczenia bokserskie i hantle jeśli chodzi o mnie.Jakieś pół roku.

Ikar
14-04-07, 10:07
no to jak narazie nie mysl o kreatynie, w zamian za to mozesz kupic sobie gajnera np mass xxl z trec'a i przede wszystkim uloz sobie diete na mase na wzro tych co sa a forum a jest ich sporo i daj do oceny i ewentualnej poprawy. a co do treningu to jezeli narazie nie wybierasz szie na silownie zajzuj tutaj http://kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.htm

artiwie15
14-04-07, 10:11
tak zajrzałęm na te ćwiczenia no to właśnie takie coś robię.Bo właśnie z większości tych ćwiczen sklada sie moj trening.Dlaczego nie kreatyna? troszke mięsni by się przydało...bo czuje ,że ćwicze i ćwicze i efektów za dużych nie ma...I czym sie rózni gainer od kretyny? czy to mi coś pomorze?prosze pomóż dam soga...

Ikar
14-04-07, 10:14
na kreatyna trzeba mniec staz a ty nie masz do wcale wiec szkoda ciebie na kreatyne pozatym na poczatek gajner w zupelnosci wystarczy

tomala999
14-04-07, 10:16
Kreatyna najwczesniej po 6 miesiacach ostrego cwiczenia na silce. Tak jak kolega wspomnial zacznij od gainera, tez sporo daje nawet jak nie masz specjalnej diety, chociaz wiadomo, zawsze lepiej jak bedziesz ja mial. Bedziesz zadowolony... Gainer z Vitalmaxa albo Mass XXL z Treca tak jak juz Ikar napisal, na kretke przyjdzie czas

artiwie15
14-04-07, 10:17
co znaczy szkoda mnie?:( ale przez ten gainer też będzie przyrost mięśni? i jak musze go stosować.Brać go samego czy jakaś konkretna dieta?

Ikar
14-04-07, 10:20
chodzi mi o to ze na poczatek nikt ci nie poleci kreatyny i jak bedziesz mial odpowiedni staz to ta kreatyna ci cos da a teraz za wiele z niej nie przybierzesz. Oczywiscie ze od gajnera przyjdzide ci masa wlasnie o to chodzi. kup z 4 kg Mass XXL pa poczatek wystarczy i pamietaj o diecie bo same suple bez diety nic ci nie dadzą

artiwie15
14-04-07, 10:22
ok wezme tego gainera tylko teraz co z dietą? jaka powinna być ?pomocy:(

Ikar
14-04-07, 10:25
na podstawie tego uloz sobie diete pod siebie i daj do oceny http://e-kulturystyka.info/viewtopic.php?t=448

[ Dodano: 14-04-2007, 10:27 ]
http://kulturystyka.bajo.pl/1129,tabela,kaloryczna.html tutaj masz tabele kaloryczna wybierz skaldniki ktore maja duza zawartosc bialek i weglowodanow

artiwie15
14-04-07, 11:53
Więc tak obliczyłem sobie diete i wygląda ona następująco:
1Sniadanie-
3 jajka całe
100g chleba razowego
2 Sniadanie w Szkole –
- Chleb razowy 100g
Ser bialy 200g
Soczek szklaneczka
3Obiad
Ziemniaki 100g
Kotlet 100g
4 Po treningu
Banany 100g
Jablka 100g
5- 40 minut po treningu
Mleko Pol litra wraz z platkami 100g płatków
6- na noc
Herbatniki sezamowe 200g
Chleb razowy 100g
Co Wy na to? Mysle ze sie mieszcze w tym wszystkim.I mam jeszcze pytanie jak kupie ten gainer to moge miec taka diete i oprocz tego jeszcze ten gainer brac?I kiedy mam go brac i w jakich porcjach?

jonasz7
14-04-07, 13:43
artiwie15, to na innym dziale!!
Najpierw zacznij z dwa miechy z dietą i potem może gainer!!
pzdr.

Punisher
14-04-07, 21:08
Czemu nie kreatyna? On już ćwiczy boks 6 miechów, to by mógł zapodać moim zdaniem. No ale fakt, bez odp. diety nie ma sensu brania kreatyny...

jonasz7
14-04-07, 21:29
Czemu nie kreatyna?

Bo, on jeszcze nie ma odpowiedniego stażu na siłce!!
pzdr.

Punisher
14-04-07, 23:33
Ale przecież kreatyna nie jest tylko dla osbób, które ćwiczą na siłowni :neutral:

artiwie15 ty chodzisz na siłownię, czy chodzi Ci o branie czegoś przed treningami boksu?

artiwie15
15-04-07, 09:21
Cos dla treningow:) na silownie nie chodze tylko cwiczenia bokserskie hantle pompki itp.No diete zaczne już niedlugo tylko napisalem na poprzedniej stronie tematu jak ma wygladac moja dieta i nie wiem czy dobrą sobie ułożyłem ,jak by mógł ktoś zerknąć to byłbym wdzięczny.Sam już nie wiem czy kreatyna czy ten gainer chociaż w sumie tak jak napisał jonasz7 to chyba nie mam żanego stażu na siłce...ale nie wiem pytam sie Was fachowców co mam zrobić.Proszę o pomoc...

tomala999
15-04-07, 09:25
pierw gainer, potem kreatyna.. nie warto ruszac odrazu od kretki moim zdaniem. Jezeli chcesz zyskac na masie to napewno zyskasz dzieki gainerowi.

Pozdro

artiwie15
15-04-07, 09:28
więc myśle ,że ten gainer wezme. a Tomala999 możesz zerknąć na moją diete? spojrzeć tylko czy jest w miarę dobra? byłbym wdzięczny.Gainer działa na przyrost mięśni tak? no i czy ta moja dieta jest odpowiednia do gainera?Prosze o pomoc.

tomala999
15-04-07, 09:31
Zrob temat w dziale Dieta tam bedziemy mogli ja oceniac, nie robmy tutaj offtopow :) Ktos, kto sie na tym zna napewno Ci ją oceni i wprowadzi poprawki jezeli to konieczne. Tak, Gainer powoduje przyrost masy miesniowej, oczywiscie jezeli bedziesz mial odpowiednia diete to bardzo dobrze bo gainer jest jedynie jej uzupelnieniem.

artiwie15
15-04-07, 09:35
Dziekuje.Wiec zaraz zamieszcze posta w odpowiednim dziale.Mysle ,że zasłużyliscie chłopaki na soga:) dziekuję i pozdrawiam.

[ Dodano: 15-04-2007, 11:00 ]
Mam jeszcze jedno pytanie czy moze taki zestaw kupic na poczatek-
http://allegro.pl/item182854698_mega_mass_xxl_kreatyna_hmb_masa_tera z_61_99zl.html

Punisher
15-04-07, 11:25
Gainer działa na przyrost mięśni tak?
Pośrednio tak. Jest to uzupełnienie diety, która odgrywa kluczową rolę w zwiększaniu masy mięśniowej. Posiada także różne formuły, które sprzyjają temu procesowi. :cool:

[ Dodano: 15-04-2007, 11:29 ]

Mam jeszcze jedno pytanie czy moze taki zestaw kupic na poczatek-

Nie kupuj, to strata kasy.
Za mało wszystkiego. To tak jakby na "posmakę" było. Nabijanie ludzi.
Lepiej kupić jeden suplement, ale w wystarczającej ilości.

jonasz7
15-04-07, 20:02
Dokładnie za mało tam jest!!
pzdr.