Zobacz pełną wersję : Gainer przed snem??
Co sądzicie o dawkowaniu dainera przed snem na zdobycie masy????
[ Dodano: 13-04-2007, 19:26 ]
Gainera
[ Dodano: 13-04-2007, 19:44 ]
zawsze po treningu jem ile sie da, a po tym odrazu pije gainera, czy dobrze robie chodzi mi o mase czydobrze robie???
przed snem nie pij gainera tylko bialko
zawsze po treningu jem ile sie da, a po tym odrazu pije gainera, czy dobrze robie chodzi mi o mase czydobrze robie???
ile sie da tzn ile?i ile gainera?
przed snem nie pij gainera!!!!!! najpóźniej na jakies 2 godziny przed pójsciem spac!!
nie robisz dobrze...ułuz dietke bo takim zapychaniem zoładka nic nie wskurasz!!
no to ja wam powiem ze mam super mass Hi tec'a i jest napisane aby spozywac 4 razy.... w tym GODZINE przed snem.
ah wiesz tak moga nawet napisac ze jak sie skonczy proszek to masz zjesc opakowanie...
nigdy sie nie trzymałem tego co pisza na opakowaniach od odzywek bo pisza pierdoły!!!
no ja tak nie pije tego ale chyba nie pisalo by tak jak by szkodzilo
oSiŁeK_sNd
13-04-07, 23:32
szkodzic nie...ale pomysl ze moga to pisac np po to zeby byl jakis efekt ale nie super...zjesz wiecej to skonczy sie szybciej i kupisz wiecej prosty rachunek, dla nich licza sie zyski a nie twoje miesnie :!:
[ Dodano: 13-04-2007, 23:34 ]
a z tym zjadaniem opakowania radar to mysle ze dobry uczynek dla natury by zrobili...bo niejeden by zjadl jak by tak napisali to i zanieczyszczenie srodowiska mniejsze bo przeciez trzeba to potem z utylizowac a tak problem z glowy :mrgreen:
Gainera nie je się przed snem!!
pzdr.
bigsmith18
14-04-07, 17:03
pomysl poco Ci gainer pred snem :wink: najlepiej jakbys przed snem zjadl puszke tunczyka albo twarog, ogolnie jakis posilek ktory ma w sobie bialko a poto by cala noc miesnie mialy na bierzaco dostarczane bialko :!: zadna odzywka na noc nie jest dobra poniewaz wchlonie sie w godzine a co z reszta snu ?? ?? :razz: pozdro :!:
pomysl poco Ci gainer pred snem :wink: najlepiej jakbys przed snem zjadl puszke tunczyka albo twarog, ogolnie jakis posilek ktory ma w sobie bialko a poto by cala noc miesnie mialy na bierzaco dostarczane bialko :!: zadna odzywka na noc nie jest dobra poniewaz wchlonie sie w godzine a co z reszta snu ?? ?? :razz: pozdro :!:
yyyy przeciez sa bialka wolno wchlanialne specjalnie na noc
Ale ile tam jest węgli!!
A na noc się bierze białka!!
przeciez sa bialka wolno wchlanialne
A ja myślałem że tam są właśnie szybko wchłanialne :lol: :lol: :lol:
pzdr.
Gainer przed snem??
nie polecam lepiej jakies bialko
Nie powinno sie pic gainera przed snem ale nie zgodze sie z tymi co pisali ze nie wolno.
Jezeli masz braki w zapotrzebowaniu i ten gainer wypelni te luke to mozesz go umiescic w zapotrzebowaniu i nawet przed snem, ale lepiej zjesc cos konkretnego np twarog z oliwa.
Liczy sie bilans dnia, a nie to co zjemy przed snem. Wiele ludzi je tylko duzy obiad, tylko ze tym jednym obiadem to potrafia zapelnic swoje dzienne zapotrzebowanie + nadwyzka kaloryczna i dziwia sie ze tyja..
Np. Jeśli kładziesz się spać wykończony, albo do snu potrzeba Ci wiele energii? Różne organizmy ludzie mają. Jeden szybką przemianę materii, drugi powolną...
ja mam za szybką przemiane materi i chce przytyc więc pije go przed snem ma 30 g białka i 59 węgllo...
LUKI, nie zgadzam się z tobą!!
pzdr.
PS bardzo suchy jestem i zależy mi na masie , gainera biore odrazu po posiłku potreningowym najpierw jem ile sie da a potem odrazu pije gainera bo gdy po trening najpierw wypije gainera to nie moge za dużo zjeść czy dobrze robie?/
Możesz jeść gainera zaraz po i za godzine półtorej kolacje!!
pzdr.
Jonasz masz prawo sie nie zgodzic.
Liczy sie bilans dnia, czytalem ostatnio artykul z badan, niewazne kiedy ale liczy sie ten bilans kaloryczny.
Jezeli chlopak jedzie na ujemnym i ten gainer uzupelnia te kcal to jest wszystko ok.
Poczytaj troche..
ten gainer uzupelnia te kcal to jest wszystko ok
w tej sytuacji masz racje
ale bilans kaloryczny powinien byc uzupelniany tak zeby nie trzeba bylo spozywac na noc ww
Tak, zobacz co napisalem na poprzedniej stronie, ludzie przeciez nie napisalem ze trzeba pic tego gainera ale nie piszczie ze nie wolno
LUKI, nie zgadzam się z tym co napisałeś że nie ważne kiedy, ważny bilans!!
Reguła jest taka: Czym bliżej wieczoru tym mniej węgli a więcej białka!!
pzdr.
Mowisz tak bo ktos powiedzial lub przeczytales gdzies na forum. Poczytaj troche artykulow z badan, podeslalbym Ci fajny link w j angielskim ale niewiem czy teraz znajde.
Dobra bo ta gadka prowadzi do nikad, zamykamy temat.