PDA

Zobacz pełną wersję : Gainer przed snem??

polo
13-04-07, 19:25
Co sądzicie o dawkowaniu dainera przed snem na zdobycie masy????

[ Dodano: 13-04-2007, 19:26 ]
Gainera

[ Dodano: 13-04-2007, 19:44 ]
zawsze po treningu jem ile sie da, a po tym odrazu pije gainera, czy dobrze robie chodzi mi o mase czydobrze robie???

tom
13-04-07, 20:21
przed snem nie pij gainera tylko bialko

zawsze po treningu jem ile sie da, a po tym odrazu pije gainera, czy dobrze robie chodzi mi o mase czydobrze robie???
ile sie da tzn ile?i ile gainera?

Kakashi
13-04-07, 21:03
przed snem nie pij gainera!!!!!! najpóźniej na jakies 2 godziny przed pójsciem spac!!

nie robisz dobrze...ułuz dietke bo takim zapychaniem zoładka nic nie wskurasz!!

Ikar
13-04-07, 22:25
no to ja wam powiem ze mam super mass Hi tec'a i jest napisane aby spozywac 4 razy.... w tym GODZINE przed snem.

Kakashi
13-04-07, 22:42
ah wiesz tak moga nawet napisac ze jak sie skonczy proszek to masz zjesc opakowanie...
nigdy sie nie trzymałem tego co pisza na opakowaniach od odzywek bo pisza pierdoły!!!

Ikar
13-04-07, 22:53
no ja tak nie pije tego ale chyba nie pisalo by tak jak by szkodzilo

oSiŁeK_sNd
13-04-07, 23:32
szkodzic nie...ale pomysl ze moga to pisac np po to zeby byl jakis efekt ale nie super...zjesz wiecej to skonczy sie szybciej i kupisz wiecej prosty rachunek, dla nich licza sie zyski a nie twoje miesnie :!:

[ Dodano: 13-04-2007, 23:34 ]
a z tym zjadaniem opakowania radar to mysle ze dobry uczynek dla natury by zrobili...bo niejeden by zjadl jak by tak napisali to i zanieczyszczenie srodowiska mniejsze bo przeciez trzeba to potem z utylizowac a tak problem z glowy :mrgreen:

jonasz7
14-04-07, 13:44
Gainera nie je się przed snem!!
pzdr.

bigsmith18
14-04-07, 17:03
pomysl poco Ci gainer pred snem :wink: najlepiej jakbys przed snem zjadl puszke tunczyka albo twarog, ogolnie jakis posilek ktory ma w sobie bialko a poto by cala noc miesnie mialy na bierzaco dostarczane bialko :!: zadna odzywka na noc nie jest dobra poniewaz wchlonie sie w godzine a co z reszta snu ?? ?? :razz: pozdro :!:

Ikar
14-04-07, 22:36
pomysl poco Ci gainer pred snem :wink: najlepiej jakbys przed snem zjadl puszke tunczyka albo twarog, ogolnie jakis posilek ktory ma w sobie bialko a poto by cala noc miesnie mialy na bierzaco dostarczane bialko :!: zadna odzywka na noc nie jest dobra poniewaz wchlonie sie w godzine a co z reszta snu ?? ?? :razz: pozdro :!:
yyyy przeciez sa bialka wolno wchlanialne specjalnie na noc

jonasz7
15-04-07, 07:45
Ale ile tam jest węgli!!
A na noc się bierze białka!!

przeciez sa bialka wolno wchlanialne

A ja myślałem że tam są właśnie szybko wchłanialne :lol: :lol: :lol:
pzdr.

Vegeto86
15-04-07, 11:39
Gainer przed snem??
nie polecam lepiej jakies bialko

LUKI
15-04-07, 11:48
Nie powinno sie pic gainera przed snem ale nie zgodze sie z tymi co pisali ze nie wolno.
Jezeli masz braki w zapotrzebowaniu i ten gainer wypelni te luke to mozesz go umiescic w zapotrzebowaniu i nawet przed snem, ale lepiej zjesc cos konkretnego np twarog z oliwa.
Liczy sie bilans dnia, a nie to co zjemy przed snem. Wiele ludzi je tylko duzy obiad, tylko ze tym jednym obiadem to potrafia zapelnic swoje dzienne zapotrzebowanie + nadwyzka kaloryczna i dziwia sie ze tyja..

Punisher
15-04-07, 14:45
Np. Jeśli kładziesz się spać wykończony, albo do snu potrzeba Ci wiele energii? Różne organizmy ludzie mają. Jeden szybką przemianę materii, drugi powolną...

polo
15-04-07, 19:44
ja mam za szybką przemiane materi i chce przytyc więc pije go przed snem ma 30 g białka i 59 węgllo...

jonasz7
15-04-07, 19:46
LUKI, nie zgadzam się z tobą!!
pzdr.

polo
15-04-07, 19:47
PS bardzo suchy jestem i zależy mi na masie , gainera biore odrazu po posiłku potreningowym najpierw jem ile sie da a potem odrazu pije gainera bo gdy po trening najpierw wypije gainera to nie moge za dużo zjeść czy dobrze robie?/

jonasz7
15-04-07, 19:50
Możesz jeść gainera zaraz po i za godzine półtorej kolacje!!
pzdr.

LUKI
16-04-07, 11:45
Jonasz masz prawo sie nie zgodzic.
Liczy sie bilans dnia, czytalem ostatnio artykul z badan, niewazne kiedy ale liczy sie ten bilans kaloryczny.
Jezeli chlopak jedzie na ujemnym i ten gainer uzupelnia te kcal to jest wszystko ok.
Poczytaj troche..

tom
16-04-07, 11:55
ten gainer uzupelnia te kcal to jest wszystko ok
w tej sytuacji masz racje
ale bilans kaloryczny powinien byc uzupelniany tak zeby nie trzeba bylo spozywac na noc ww

LUKI
16-04-07, 13:01
Tak, zobacz co napisalem na poprzedniej stronie, ludzie przeciez nie napisalem ze trzeba pic tego gainera ale nie piszczie ze nie wolno

tom
16-04-07, 13:17
nie widzialem :wink:

jonasz7
16-04-07, 17:29
LUKI, nie zgadzam się z tym co napisałeś że nie ważne kiedy, ważny bilans!!
Reguła jest taka: Czym bliżej wieczoru tym mniej węgli a więcej białka!!
pzdr.

LUKI
16-04-07, 18:14
Mowisz tak bo ktos powiedzial lub przeczytales gdzies na forum. Poczytaj troche artykulow z badan, podeslalbym Ci fajny link w j angielskim ale niewiem czy teraz znajde.

Dobra bo ta gadka prowadzi do nikad, zamykamy temat.