Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jakie suplementy na początek?

oyster
11-04-07, 18:13
Witam,

Mam pytanko: jaki suplement kupić aby zyskać na masie, sile i sylwetce? Trenowałem na sucho przez 6 czy 7 miesięcy, i jak narazie nie trenuję 3 miechy. Chcę teraz zacząć na nowo bo kupiłem sprzęt do domu i proszę was o radę jaki suplement (tylko 1) wziąć na początek.
Zastanawiałem się nad kreatyną ale nie wiem czy to będzie dobry wybór.

Z góry dzięki za pomoc ;)

Arnik
11-04-07, 18:19
Najpierw sie roźćwicz zanim coś zaczniesz brać a jak tylko 1 to nie proponuje kreatyny bo ona nie buduje mięsni tylko je pompuje więc wypadałoby brać ją z czymś. Ja proponuje gainera + diete + trening.

Ikar
11-04-07, 18:21
o kreatynie narazie nie mysl kup sobie jakiegos gajnera np MASS XXL z Trec'a z 4kg

nowin
11-04-07, 18:43
jak wyżej zapomnij o kreatynie. pomyśl o podstawach: gainer lub białko. ze swojej strony polecam monster mass firmy biogenix.

oyster
12-04-07, 13:28
Ok, a do gainera brać coś jeszcze czy wystarczy? I ile go wziąć na początek?

Arnik
12-04-07, 16:55
Zalezy ile masz kasy, mass xxl 3 kg kosztuje koło 84 zł jak masz mniej kasy to 2 kg koło 60 zł. " a do gainera brać coś jeszcze czy wystarczy" to chyba chciałeś 1 suplement, zresztą to Ci starczy bo młody jesteś i tak urośniesz a pozatym za wczesnie na cos innego.

oyster
13-04-07, 21:45
Ok, mam 150zl do dyspozycji i chcialbym cos do tego gainera jeszcze wziac... Coś na siłę i spalanie tłuszczu (w końcu gainer daje troche tej masy ;) ) zeby wyrobic sobie rzeźbę ;)

Ikar
13-04-07, 22:04
2kg ?? kup sobie 4-5 kg mass xxl i jak narazie tobie wystarczy narazie. no chyba ze nie chodzi ci o mase tylko o rzezbe to bedzie juz inna bajka

oyster
15-04-07, 01:13
Chodzi mi i o mase, i o rzeźbę ;)

szperal
15-04-07, 06:17
to zdecyduj sie mas czy zezba, taraz lepiej zezbe rob. kup se hmb na zezbe i thero speed exterm na spalanie tłuszu. rub cwiczenia areobowe i na rzezbe... daj soga

tomala999
15-04-07, 08:53
Narazie rob mase, potem przyjdzie czas na rzezbe. Kup sobie wieksze opakowanie gainera i jedź na tym pare miesiecy, na kretka nieco pozniej ... :)

Ikar
15-04-07, 10:06
to zdecyduj sie mas czy zezba, taraz lepiej zezbe rob. kup se hmb na zezbe i thero speed exterm na spalanie tłuszu. rub cwiczenia areobowe i na rzezbe... daj soga
lol co ty piszesz ma najpierw robic rzezbe a pozniej mase ?? jaki w tym cel ?chyba cos ci sie pomylilo

rafalkomando
15-04-07, 10:17
dobrze napisał mas a puzniej zezba naucz sie czytac :grin:

Ikar
15-04-07, 10:24
dobrze napisał mas a później zezba naucz sie czytac :grin:
lol no jak dobrze wez to przeczytaj jeszcze raz nie chodzi mi o post tomala999 tylko szperal

lukemaster
15-04-07, 11:09
ja polecam isopure a dotego jakąs krete na tym niezle pójdziesz

szperal
15-04-07, 13:14
dobrze napisał mas a później zezba naucz sie czytac :grin:
lol no jak dobrze wez to przeczytaj jeszcze raz nie chodzi mi o post tomala999 tylko szperal

gosciu jest gruby niech wiec spali najpierw tłuszcz na wakacjie.teraz niech zezbe robi bo to dobra pora.jak spali tłuszcz to niech na jesieni zacznie masowac.po co mu robic mase skoro on jest tłusty....

Ikar
15-04-07, 14:07
185cm/76kg no nie sadze zeby przy tych parametrach byl az tak tlusty

szperal
15-04-07, 14:14
dobra sory pomyliłem sie ale wydawało mi sie ze on pisałze jest troche tłusty

Kakashi
15-04-07, 14:33
gosciu sie nie zna i chce zwiekszyc mase miesniowa i zachowac rzeżbe...tak sie nie da...najpierw masa potem rzeźba!!

Puchacz!
12-05-07, 14:01
Bez diety nie ruszysz. Ja jak zacząłem kupować gainera wierzyłem że mnie to zaleje ;] ale obaliłem z 5 pudełek 3 kg i nic mi to nie dało jak nie będziesz mial odpowiedniej diety na mase to Gainer to tylko strata pieniędzy. Chyba że cos mocniejszego jak ten Mass xxl czy cos nie wiem jak to działa ale jak dlam nie to jest za mocne i wole tego nie probowac narazie ;] pozdro.

tomala999
12-05-07, 14:24
Bez diety nie ruszysz. Ja jak zacząłem kupować gainera wierzyłem że mnie to zaleje ;] ale obaliłem z 5 pudełek 3 kg i nic mi to nie dało jak nie będziesz mial odpowiedniej diety na mase to Gainer to tylko strata pieniędzy. Chyba że cos mocniejszego jak ten Mass xxl czy cos nie wiem jak to działa ale jak dlam nie to jest za mocne i wole tego nie probowac narazie ;] pozdro.

po co odswiezasz stary temat ? aa jak juz go odswiezyles to nie pisze takich bzdur ;p jezeli zjadles 15kg gainera i nic ci to nie dalo to widocznie to nie byl gainer... Mass xxl to cos mocniejszego ? to normalny gainer.. boje sie zapytac jakiego ty probowales :o

VegetaSSJ3
12-05-07, 14:25
dobra sory pomyliłem sie ale wydawało mi sie ze on pisałze jest troche tłusty
Za co mam ci dac tego soga mianowicie??