Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Co stosujecie miejscowo na łuszczycę skóry głowy w okolicach uszu?

gsd
20-08-25, 09:06
Mam uporczywą łuszczycę w okolicach uszu – zarówno za uchem, jak i wewnątrz. Maści działają chwilowo, a potem wszystko wraca. Szukam czegoś, co realnie zadziałało i nie tylko chwilowo złagodziło objawy. Macie coś sprawdzonego?

stressor
20-08-25, 12:02
Dziegć brzozowy – taki stężony. Wysmarowałam uszy w środku i jak ręką odjął. Łuska zniknęła dosłownie w kilka dni. Co prawda smród nie do ogarnięcia, ale co zrobić. Naprawdę dał radę. Po nim stosowałam już tylko łagodnie – płyn Psorisel na noc działał świetnie na podtrzymanie efektu i nie podrażniał.
https://e-melissa.pl/verdelove-psorisel-night-solution-plyn-na-luszczyce-skory-glowy-150-ml

torek
26-08-25, 12:07
Pomógł mi ostatnio Protopic, ale to jest lek na receptę. Może spróbuj maści z witaminą A albo nagietkowej? Ewentualnie Mediderm – to dostaniesz od ręki w aptece. Ale ja i tak zawsze coś delikatnego do mycia, np. szampon Psorisel – nie wysusza, a skóra lepiej znosi leczenie.9723

stressor
04-09-25, 10:17
Protopic to nie jest steryd – to warto wiedzieć, bo wiele osób się go obawia niepotrzebnie. Działa trochę inaczej niż klasyczne sterydy, ale fakt, że trzeba go stosować ostrożnie. U mnie łagodził zmiany w okolicach linii włosów. Po nim stosowałem jeszcze emulsję Psorisel i efekt się utrzymał.