PDA

Zobacz pełną wersję : Kolano

Wefaj
23-09-16, 19:34
Więc tak grałem w piłkę i najwidoczniej skończyłem i źle wylądowałem i po powrocie do domu zaczęła mnie boleć noga i nie mogę jej wyprostować do końca.
I teraz pytanie jak to gówno się nazywa i czy trzeba z tym zapierdalac do lekarza

Wesoły_Grabarz
24-09-16, 00:29
Więc tak grałem w piłkę i najwidoczniej skończyłem i źle wylądowałem i po powrocie do domu zaczęła mnie boleć noga i nie mogę jej wyprostować do końca.
I teraz pytanie jak to gówno się nazywa i czy trzeba z tym zapierdalac do lekarza

iść do lekarza :) wtedy bedziesz wiedział co jest 5-ięć, ewentualnie rób zimne okłady jak nie pomoże to lekarz .

Pom
24-09-16, 17:12
Kolego z kolanami nie ma żartów (wiem co mówię, bo przerabiałem różne cuda). Do lekarza warto iść nawet po to, żeby się upewnić, że wszystko ok. Jak zaniedbasz kontuzję kolana to będziesz miał sporo upierdliwych problemów na starość (czyli koło 30 haha). Okłady też nie zaszkodzą.

mnichadam81
26-09-16, 14:19
sam musisz ocenić uraz, na początku zastosowałbym lód, następnego dnia wcierałbym maści, jeśli nie będzie efektów, to pozostaje lekarz:(pozdrawiam

Ztamara
30-10-16, 13:32
altacet jest dobry na stłuczenie, ale jak już coś więcej to ketonal i lekarz

muti
04-11-16, 13:40
Najpewniej nadciągnąłeś więzadła kolanowe. Jest to chyba najpowszechniejszy uraz kolana. Jak uszkodzenie nie jest duże, to szybko się sam wygoi. Jednak zwykle wdaje się stan zapalny, więc przyda się jakaś maść, no i trzeba oszczędzać kolano.

wiewwior1
20-11-16, 21:02
Zawsze lepiej to skonsultowac z lekarzem bo nigdy nie wiadomo czy przypadkiem nie stało się coś bardziej poważniejszego.

alecante
30-01-17, 01:14
Ja jak na treningu z chłopakami padłem na kolano to od razu leciałem na prywatny rezonans w rex medica. To nie są żarty. Kiedys w liceum miałem podobne bóle to skończyłem tydzień na oddziale z nogą na wyciągu i zablokowanym stawem. Lekarze kazali mi tak leżeć, ale sam sobie jakoś to nastawiłem, bo ile czekać miałem? W kazdym razie od tamtego czsau dbam o kolana, bo się boje

Tomoro
31-01-17, 13:31
Do momentu wizyty u lekarza zalecam chłodne okłady i i jakąś maść na stłuczenia i obrzęki

blacha888
13-09-17, 09:56
Racja bez konsultacji z lekarzem sie nie obejdzie a kto wie czy sobie nie zaszkodziłeś lepiej to sprawdzić. Jak maści nie pomagają i coś zimnego to tym bardziej oznacza ze coś jest nie tak. Nie wiem skąd jesteś ale w szpitalu w Komorowicach powinni ci pomóc maja dobrych specjalistów. Mój brat miał kiedyś tam zabieg na kolano, kiedyś przewrócił sie na meczu i nie mógł chodzić....ale teraz wraca do formy.

maciek11
19-09-17, 10:31
Altacet jest dobry na stłuczenia albo żele z arniką, ale najlepiej, tak jak mówią poprzednicy, isć do lekarza.