Zobacz pełną wersję : Kreatyna
Sprawa dotyczy kreatyny. Otóż ostatnio zakupiłem sobie kreatyne 500g monohydrat w proszku z activ lab. Ćwiczyłem już z nią dwa treningi. Brałem 5-7 g około 30 min przed treningiem. Czy dobrze robię? Może zwiększyć dawki?
Temat przerabiany 100 razy. Tyle styknie a większe dawki wysikasz.
Cuś pominąłem. Kretę bierzesz tylko raz dziennie?
Łykasz na czczo oraz po treningu. W dnu bez tr na czczo oraz mniej więcej w godzinach około treningowych :yawn:
no tak biore tylko raz dziennie. Przed treningiem
bierz po treningu 10g a 5g w dzień nie treningowy możesz do obiadu lub jak pisał kolega rano, nie musi być na czczo :)
ale czy przed treningiem też?
fallenursus
30-03-16, 22:49
Nie. Kręte tylko kiedy uzupelniasz czyli po treningu. poszukaj sobie na ten temat badań klinicznych a nie info od forumowych specow.
http://www.livestrong.com/article/465318-should-creatine-be-taken-before-workouts/
Witam podepne sie pod temat zeby nie zakładac osobnego,a wiec jestem przed swoim pierwszym cyklem kreatyny kupiłem taki oto zestaw:
-kreatyna monohydrat olimp 400 caps
-vita-min multiple sport olimp 60 caps
-cabonox olimp
-oraz do braków w diecie mutant mass 2,7kg
Czy to dobry zestaw jak na poczatek, czy jeszcze cos do tego dokupic?
dwie ostatnie pozycje niepotrzebnie zakupione. kreatyna jak kreatyna, witaminy ok, braki uzupełniał bym białkiem a nie gainerem czy węglami ;p ogólnie jak będziesz ćwiczył to sam będziesz widział czego Ci brak.
Wybor padł na gainera poniewaz jestem ektomorfikiem i ciezko nabieram mase mam 32 lata a waze 70kg przy wzroscie 180cm,cwicze bezustannie od 7miesiecy na poczatku waga szła do przodu teraz waga ani rusz,dieta jest od samego poczatku ale bywaja dni ze nie jestem w stanie jej zrealizowac w 100% stad wybralem mutanta na forach czesto proponuja takie zestawy kreta+białko/gainer+wegle+witaminy tylko zastanawia mnie skoro witaminy maja wszystkiego na full to czy brac carbonox poniewaz w swoim skladzie ma sporo witamin i minerałow
tłuszcze dostarczają więcej kcal od węgli, modna ostatnio jest dieta oparta na tłuszczach, sam taką stosuję i jestem zadowolony, nie mówiąc o dobrym samopoczuciu. z rańca dajesz tłuszcze z białkiem, węgle dajesz w drugiej części dnia, często na noc.Poczytaj o tym więcej w dziale DIETA. węgle w odżywkach to często prawie sam cukier co nie wpływa dobrze na organizm. JA bym odsprzedał carbo i gainera i wziął się porządnie za odpowiednie jedzenie.
PS. Kreatynkę możesz lecieć cały czas.
Marcin dobrze gada. Najlepiej jak zapodasz dietę +trening.
Sugerowana dawka dzienna to 1 gr na10 kg masy ciała. Wieksza ilosc poprostu zostanie wydalona wraz z moczem
Sugerowana dawka dzienna to 1 gr na10 kg masy ciała. Wieksza ilosc poprostu zostanie wydalona wraz z moczem
Zapomniałeś napisać o koniecznym odbloku!
Hej chłopaki keratyna ok mikroelementy ok witaminy ok to podstawa tylko w wyższych dawkach niż ustawa UE przewiduje bo nasi je zaniżają.
Jeśli chodzi o kreatynę wchłania się ona w ilości 6 g i nie więcej