Zobacz pełną wersję : Wzdęty Brzuch, brak apetytu
ramboczambo123
11-03-16, 14:58
Witam od paru miesięcy jestem na masie i ostanio zauważyłem że jem coraz mniej a do tego wywala mi strasznie brzuch po zjedzeniu jakiegoś konkretnego posiłku. Dodam jeszcze że jadłem 5 posiłków dziennie a teraz wystarcza mi jejeczniczka z 4 jaj z rana, na obiad też nie za wiele i kolacja.. więcej nie dam rady zjeść, co się dzieje?
Brałem kreatyne mono ale już nie biorę bo chcę robić bez żadnych takich, węgle, białko i przedtreningówkę pure beta alaine. Jak zjem za dużo to kończy się to oczywiście w łazience gdzie kiedyś tak nie było.
wrzuć dietę to lukniem ;)
krety nie trzeba się bać ;p
ramboczambo123
11-03-16, 22:37
1)z rana płatki na mleku
2) 4 bułki z szybką sałatą pomidorkiem
3) obiad to różnie co było ziemniaczki, schabowe ogólnie to mięsa dużo
4) płatki na mleku ogólnie to nie trzymałem diety bo byłem na robocie pare tyg i tak co było to się jadło :)
No wiesz na początku myślałem że to z krety :D ale czuję się lepiej jak jej nie biorę i odstawiłem :)
Napiszę tak chcę mi się jeść burczy mi w brzuchu ale czuje że brzuch jest pełny no dziwne to jest :/
Mogą to być problemy z wątrobą?
siema tak moze byc problem z watroba kup jakies tabletki osłonki na watrobe i lec zrob badania alat aspat i bilirbuline mialem podobnie kilka tabletek heparagenu i jakis syrop pobudzajacy produkcje zółci na recepte zalatwilo sprawe i pij duzo wody niegazowanej i zielonej herbaty pobudzaja trawienie pozdrawiam
ramboczambo123
13-03-16, 14:45
Dzięki za rade kolego w tym tygodniu pójdę zrobić badania i zobaczymy dam znać :)
fallenursus
14-03-16, 16:50
Lol kurwa.
wczoraj przed pizzą też zapomniałem osłonki i też chodzę z wyjebanym bębnem ;p
kolego zmień dietę bo na płatkach z mlekiem długo nie pociągniesz ;)
wlasnie mleko nie wszystkim dobrze słuzy;)
ramboczambo123
17-03-16, 16:16
Bilirubine mam podwyższoną bo jest 2,14 ale reszta spoko. Wiem wiem to było tylko chwilowe to jedzenie płateczków i biorę się za dietę ale zjem np. jajecznice z rana no to dalej do 14 mam spokój i muszę wciskać na siłę :/
2,14 mg a jaka jest norma w twoim labie co robiles pewnie 2mg to duzo jak u zdrowego człowieka prowadzi do powstania zoltaczki ja bym sie wybrał do lekarza z tym wynikiem a poza tym jeszcze objawy wzdety brzuch przyczyn moze byc duzo niedroznosc drog zolciowych uszkodzenia watroby lekami marskosc duzo teego ale nie jestem lekarzem idz zbadaj temat pozdro
ramboczambo123
20-03-16, 13:36
Max 1,20 mg jest norma. Byłem już u lekarza dał skierowanie do poradni chorób zakaźnych ale dopiero 26 kwietnia mam wizytę więc nic innego mi nie zostaje jak czekać. Kupię sobie te tabletki osłaniające i zobaczę czy coś się poprawi.
powiem otwarcie na tej dietce to niedługo będziesz woreczek żółciowy mógł sobie włożyć do słoika i postawić na półce z lampką nocną. Trzeba to skonsultować z lekarzem już teraz takie objawy to bardzo nieciekawy znak, masa ale z umairem, nie każdy się do tego nadaje tak lajtowo.
No niestety, nie każdy się nadaje do takiej diety. Jedni mają bardziej wrażliwy żołądek czy wątrobę i muszą jeść jednak nieco delikatniej. najlepiej się dokładnie przebadać no i ułożyć dietkę na nowo. Życzę zdrowia!
cześć wiedzieliście o tym że jest konkurs na super suple ? Ja już dostałem i dziele się linkem z wami: http://gourl.pl/184l0
sms 30,75 zł pałuj się!!!!
nowackaDor
14-04-16, 11:48
twoim problemem jest MLEKO, wywal je całkowicie ze swojej diety, nie dodawaj jej nawet od kawy, a zobaczysz róźnicę
uzasadnij odpowiedź bo mnie zaciekawiłeś swoją tezą ;)
kwestię cukru pomiń ;p
Spróbuj biosiarki. Mi bardzo pomogła. Choć dalej upieram się, że nie miałam grzybicy..
I jak było w poradni? Wysłali Cię na jakieś badania? Być może cierpisz na nietolerancję pokarmową. Tak jak pisali moi poprzednicy - mleko może być twoim alergenem, które wywołuje takie reakcje. Moim zdaniem powinni wysłać Cię na badanie poziomu przeciwciał IgG http://www.genom.com.pl/badanie-poziomu-przeciwcial-igg.html, dzięki którym można wykryć co dokładnie, jaki składnik pokarmowy działa na Ciebie niekorzystnie. Ponadto można sprawdzić, czy nie masz czasem grzybicy. daj znać jaka jest diagnoza.
Jak wszystkie wyniki wyjdą dobre, to może to być zespół jelita drażliwego. Zauważyłeś jakieś korelacje między tym co jesz, a dolegliwościami? Czy oprócz wzdęć masz jeszcze inne objawy, np. zgagę?
Wzdety brzuch z reguly jest efektem nietolerancji pokarmowej na keden lub wiecej produktow. Kreatyna o ile jest mono bez zadnych dodatkow nie ma zadnego znaczenia wgledem problemow rzoladkowych.
Ja stosuje mono z firmy Scitec Nitrition i jestem z niej zadowolony czy to na masie czy redukcji. Wedlug ostatnich badan kreatyne mozemy stosowac okragly rok, poniewaz nie wplywa ona w zaden sposob negatywnie.
wielki_kulturysta
29-10-18, 13:47
Z tego, co widzę tutaj, to wzdęty brzuch powinien się równać wizycie u lekarza. Dopiero po wynikach bedzie można dostosować dietę. I lekkostrawne jedzenie?