PDA

Zobacz pełną wersję : Wzdęty Brzuch, brak apetytu

ramboczambo123
11-03-16, 14:58
Witam od paru miesięcy jestem na masie i ostanio zauważyłem że jem coraz mniej a do tego wywala mi strasznie brzuch po zjedzeniu jakiegoś konkretnego posiłku. Dodam jeszcze że jadłem 5 posiłków dziennie a teraz wystarcza mi jejeczniczka z 4 jaj z rana, na obiad też nie za wiele i kolacja.. więcej nie dam rady zjeść, co się dzieje?
Brałem kreatyne mono ale już nie biorę bo chcę robić bez żadnych takich, węgle, białko i przedtreningówkę pure beta alaine. Jak zjem za dużo to kończy się to oczywiście w łazience gdzie kiedyś tak nie było.

marcin001
11-03-16, 15:14
wrzuć dietę to lukniem ;)

krety nie trzeba się bać ;p

ramboczambo123
11-03-16, 22:37
1)z rana płatki na mleku
2) 4 bułki z szybką sałatą pomidorkiem
3) obiad to różnie co było ziemniaczki, schabowe ogólnie to mięsa dużo
4) płatki na mleku ogólnie to nie trzymałem diety bo byłem na robocie pare tyg i tak co było to się jadło :)
No wiesz na początku myślałem że to z krety :D ale czuję się lepiej jak jej nie biorę i odstawiłem :)
Napiszę tak chcę mi się jeść burczy mi w brzuchu ale czuje że brzuch jest pełny no dziwne to jest :/
Mogą to być problemy z wątrobą?

to88
12-03-16, 21:48
siema tak moze byc problem z watroba kup jakies tabletki osłonki na watrobe i lec zrob badania alat aspat i bilirbuline mialem podobnie kilka tabletek heparagenu i jakis syrop pobudzajacy produkcje zółci na recepte zalatwilo sprawe i pij duzo wody niegazowanej i zielonej herbaty pobudzaja trawienie pozdrawiam

ramboczambo123
13-03-16, 14:45
Dzięki za rade kolego w tym tygodniu pójdę zrobić badania i zobaczymy dam znać :)

fallenursus
14-03-16, 16:50
Lol kurwa.

marcin001
15-03-16, 09:08
wczoraj przed pizzą też zapomniałem osłonki i też chodzę z wyjebanym bębnem ;p

kolego zmień dietę bo na płatkach z mlekiem długo nie pociągniesz ;)

to88
15-03-16, 13:54
wlasnie mleko nie wszystkim dobrze słuzy;)

ramboczambo123
17-03-16, 16:16
Bilirubine mam podwyższoną bo jest 2,14 ale reszta spoko. Wiem wiem to było tylko chwilowe to jedzenie płateczków i biorę się za dietę ale zjem np. jajecznice z rana no to dalej do 14 mam spokój i muszę wciskać na siłę :/

to88
18-03-16, 22:31
2,14 mg a jaka jest norma w twoim labie co robiles pewnie 2mg to duzo jak u zdrowego człowieka prowadzi do powstania zoltaczki ja bym sie wybrał do lekarza z tym wynikiem a poza tym jeszcze objawy wzdety brzuch przyczyn moze byc duzo niedroznosc drog zolciowych uszkodzenia watroby lekami marskosc duzo teego ale nie jestem lekarzem idz zbadaj temat pozdro

ramboczambo123
20-03-16, 13:36
Max 1,20 mg jest norma. Byłem już u lekarza dał skierowanie do poradni chorób zakaźnych ale dopiero 26 kwietnia mam wizytę więc nic innego mi nie zostaje jak czekać. Kupię sobie te tabletki osłaniające i zobaczę czy coś się poprawi.

Gastrok28
21-03-16, 20:28
powiem otwarcie na tej dietce to niedługo będziesz woreczek żółciowy mógł sobie włożyć do słoika i postawić na półce z lampką nocną. Trzeba to skonsultować z lekarzem już teraz takie objawy to bardzo nieciekawy znak, masa ale z umairem, nie każdy się do tego nadaje tak lajtowo.

Majefski
22-03-16, 13:23
No niestety, nie każdy się nadaje do takiej diety. Jedni mają bardziej wrażliwy żołądek czy wątrobę i muszą jeść jednak nieco delikatniej. najlepiej się dokładnie przebadać no i ułożyć dietkę na nowo. Życzę zdrowia!

szycha
28-03-16, 19:49
cześć wiedzieliście o tym że jest konkurs na super suple ? Ja już dostałem i dziele się linkem z wami: http://gourl.pl/184l0
sms 30,75 zł pałuj się!!!!

nowackaDor
14-04-16, 11:48
twoim problemem jest MLEKO, wywal je całkowicie ze swojej diety, nie dodawaj jej nawet od kawy, a zobaczysz róźnicę

marcin001
14-04-16, 12:09
uzasadnij odpowiedź bo mnie zaciekawiłeś swoją tezą ;)

kwestię cukru pomiń ;p

anita79
14-05-16, 18:00
Spróbuj biosiarki. Mi bardzo pomogła. Choć dalej upieram się, że nie miałam grzybicy..

bona
23-05-16, 23:22
I jak było w poradni? Wysłali Cię na jakieś badania? Być może cierpisz na nietolerancję pokarmową. Tak jak pisali moi poprzednicy - mleko może być twoim alergenem, które wywołuje takie reakcje. Moim zdaniem powinni wysłać Cię na badanie poziomu przeciwciał IgG http://www.genom.com.pl/badanie-poziomu-przeciwcial-igg.html, dzięki którym można wykryć co dokładnie, jaki składnik pokarmowy działa na Ciebie niekorzystnie. Ponadto można sprawdzić, czy nie masz czasem grzybicy. daj znać jaka jest diagnoza.

szycha
24-05-16, 15:43
Kryptoreklama.

muti
25-05-16, 10:51
Jak wszystkie wyniki wyjdą dobre, to może to być zespół jelita drażliwego. Zauważyłeś jakieś korelacje między tym co jesz, a dolegliwościami? Czy oprócz wzdęć masz jeszcze inne objawy, np. zgagę?

Edp
10-07-18, 07:04
Wzdety brzuch z reguly jest efektem nietolerancji pokarmowej na keden lub wiecej produktow. Kreatyna o ile jest mono bez zadnych dodatkow nie ma zadnego znaczenia wgledem problemow rzoladkowych.
Ja stosuje mono z firmy Scitec Nitrition i jestem z niej zadowolony czy to na masie czy redukcji. Wedlug ostatnich badan kreatyne mozemy stosowac okragly rok, poniewaz nie wplywa ona w zaden sposob negatywnie.

wielki_kulturysta
29-10-18, 13:47
Z tego, co widzę tutaj, to wzdęty brzuch powinien się równać wizycie u lekarza. Dopiero po wynikach bedzie można dostosować dietę. I lekkostrawne jedzenie?