Zobacz pełną wersję : jaki sprzęt do siłowni?
Witam serdecznie chciałem spytać jaki sprzęt polecacie?
na rynku jest pełno dystrybutorów sprzętu zaczynając od Keltona a kończąc na
specialfitness. Tylko że ceny też robią swoje
hes. ceny lepsza od keltona czy marbo. jakość wykonania oraz funkcjonalność tez są na wyzszym poziomie. chyba ze szukasz sprzetu do piwnicy to chyba w hesie nie zrobisz malego zamowienia
własnie bardziej mnie interesuje sprzęt do piwnicy ;) widziałem też dość cekawą ofertę na specialfitness.pl , jest to waszym zdaniem dobry sklep?
napisz lepiej ile chcesz przeznaczyć na siłownię, bo dla jednego 1k pln to dużo a dla innego 5k pln to nic i wtedy będziemy mysleć ;)
myslę że z pewnością 5k wystarczyło by na jakiś sprzęt
jak do piwnicy to wcale bym się nie wahał i szukał na allegro używki. jest wielu sezonowców co sprzedają sprzęt
za 5k możesz na używce zrobić pro siłownię z olimpijskim obciążeniem ;)
Jak najbardziej polecam używany sprzęt. Sam swojego czasu kupiłem 120 kg obciążenia, ławke z regulacją skosu, 4 gryfy i skręcane hantle + 4 hantle odlewane w całości za 550 zł. Wszystko było w świetnym stanie, nic nie poniszczone czy zardzewiałe. Przyznam, że dalej upłynniłem za tą samą cene;). A trening można było już na takim zestawie zrobić kompletny.
najważniejsza jest ławka, żeby się nie złożyła pod większym ciężarem, oraz żeby krążki były metalowe, a reszta wedle uznania :)
slim shady
04-12-15, 22:42
poszukaj obciążęnie na złomach, da się kupić za małe pieniądze konkretne ciężary, czasem nawet gumowane. Ja kupiłem tak z 200 kg obciążenia i różnego rodzaju hantle
Kiedyś przeglądałem oferte Marbo i nawet byly dosyć dobre. Aczkolwiek chlopaki tutaj dobrze radzą, jak to ma być wyposażenie domowej (piwnicznej) siłki to nie ma co wielce inwestować w nówki tylko poprzegladac OLX/Allegro/fora internetowe i kupić dobry, używany sprzęcik.
Kettlebell także się przydaje - ja zamiast niego używam obciążnika 18kg z rączką :) Można też zalać piłkę koszykową betonem, tak zrobił mój znajomy. Przed zastygnięciem betonu włożył do środka zgiętą rurę pcv i wyszedł z tego bardzo dobry uchwyt :)
11-03-16, 11:40
ja osobiście zakupiłem sprzęt do domu na stronie http://sklep.dellosport.pl/ Póki co nie narzekam i robię niezłą pompę ;D
To zależy nad czym chcesz popracować.
Zdecydowanie nie ma potrzeby kupowania nowego sprzętu. Jeżeli zależy Ci na wysokiej jakości to poszukaj wyposażenia używanego lub regenerowanego - cena takiego sprzętu jest o wiele niższa niż nowego. Z tego co wiem to firma REFF Fitness Equipment zajmuje się sprzedażą profesjonalnego sprzętu po regeneracji. W sieci mają wiele dobrych opinii, więc warto zainteresować się tematem :)
ToMaszkooo
22-03-17, 11:03
Sprawdz kolego nową firme -> www.TITANIUMSPORT.pl