Darius_2508
05-07-15, 14:31
Cześć panowie
Zastanawiam się nad kupnem parowaru celem oszczędności czasu i ograniczeniem go do minimum w kuchni.
Rozważam kupno dwóch rodzajów. Jeden to standardowy "garnkoparowar" który użytkuje się na standardowej kuchence, a drugi to parowar bardziej nowoczesny czyli elektryczny. Nie ukrywam, że ze względów ekonomicznych
bardziej odpowiadałby mi "garnkoparowar".
Poniżej przykładowe linki do obu rodzajów.
http://allegro.pl/garnek-garnki-do-gotowania-na-parze-parowar-2551-i4934685211.html
http://allegro.pl/parowar-clatronic-dg3547-inox-lcd-3-poj-niemiecki-i5480850659.html
Mam kilka pytań i liczę na Waszą pomoc:
1) Czy ktoś z Was korzysta z któregokolwiek rodzaju? Jeżeli tak to którego i jak wrażenia/wygoda ?
2) Czy w powyższych parowarach można gotować ryż/kaszę w woreczkach czy tylko "luzem" ?
3) Czy ma jakieś znaczenie kolejność ułożenia potraw na poszczególnych poziomach? np. kurczak/ryż/warzywa? Osobiście wydaje mi się, że produkty na najniższym poziomie będą gotowe najszybciej czyli od dołu można by układać produkty które trzeba najdłużej gotować/dusić...
4) Czy gotowanie za jednym razem kilku produktów nie spowoduje, że jedne przesiąkną zapachem drugich itp?
Pozdrawiam
Zastanawiam się nad kupnem parowaru celem oszczędności czasu i ograniczeniem go do minimum w kuchni.
Rozważam kupno dwóch rodzajów. Jeden to standardowy "garnkoparowar" który użytkuje się na standardowej kuchence, a drugi to parowar bardziej nowoczesny czyli elektryczny. Nie ukrywam, że ze względów ekonomicznych
bardziej odpowiadałby mi "garnkoparowar".
Poniżej przykładowe linki do obu rodzajów.
http://allegro.pl/garnek-garnki-do-gotowania-na-parze-parowar-2551-i4934685211.html
http://allegro.pl/parowar-clatronic-dg3547-inox-lcd-3-poj-niemiecki-i5480850659.html
Mam kilka pytań i liczę na Waszą pomoc:
1) Czy ktoś z Was korzysta z któregokolwiek rodzaju? Jeżeli tak to którego i jak wrażenia/wygoda ?
2) Czy w powyższych parowarach można gotować ryż/kaszę w woreczkach czy tylko "luzem" ?
3) Czy ma jakieś znaczenie kolejność ułożenia potraw na poszczególnych poziomach? np. kurczak/ryż/warzywa? Osobiście wydaje mi się, że produkty na najniższym poziomie będą gotowe najszybciej czyli od dołu można by układać produkty które trzeba najdłużej gotować/dusić...
4) Czy gotowanie za jednym razem kilku produktów nie spowoduje, że jedne przesiąkną zapachem drugich itp?
Pozdrawiam