Zobacz pełną wersję : Dlaczego odżywka białkowa nie może zastąpic posiłku?
Siema. Jako że często idę na łatwiznę i wieczorem zamiast robić szamę piję białko mam o to takie pytanie. Chyba nie liczy się konsystencja tylko wartość odżywcza... a porównując np kostkę sera czy puszkę tuńczyka i porcję białka to wychodzi na to samo. Czy są jakieś badania naukowe lub publikacje potwierdzone naukowo że odżywka białkowa nie może zastąpić posiłku?
fallenursus
19-01-15, 18:03
Oprocz tego ze bebechy mniej pracują podczas trawienia co nie jest wskazane żeby często robiły to nie. Sam robię 1/3 zapotrzebowania białka w diecie z prochu
W sumie byłem ciekawy jakie jest Twoje zdanie na ten temat. To skoro nie ma dużej różnicy to po co tyle pie@@@@@nia że nie można zastąpić posiłku odżywką?
fallenursus
19-01-15, 18:14
Jeszcze raz powoli przeczytaj post wyżej...układ trawienny żeby nie miał problemów musi poprawnie "trenować" na zarciu w płynie/proszku/tabsach nie ćwiczy.
Poza tym bialko zawiera tylko bialko a nie zawiera zadny micronutrientow
Tylko o te flaki chodzi? Ok ale mikro i makro dostarczasz w ciągu dnia oraz w moim przypadku z preparatu witaminowego.
Tylko o te flaki chodzi? Ok ale mikro i makro dostarczasz w ciągu dnia oraz w moim przypadku z preparatu witaminowego.
Wez sie najlepiej pod infuus podlacz bo po co wgl jelit uzywac ?...
fallenursus
19-01-15, 18:25
Proponuję experyment arbuzowy w takim razie. Cały dzień nic nie jedź oprócz arbuza. Po tygodniu żarcia z prochu będzie taki sam efekt :)
To przy odżywce jelita nie pracują? :) W takim razie czym się różni spożywanie odżywki a np zmiksowanego twarogu z wodą? Wiem o co Ci chodzi bo podobnie myślę ale po to założyłem temat bo chcę się dowiedzieć na czym polega różnica :) Fallen wiem że na samej odżywce długo nie pociągnie.. ale myślałem że różnica w wchłanialności jest większa niż by się wydawało :)
To przy odżywce jelita nie pracują? :) W takim razie czym się różni spożywanie odżywki a np zmiksowanego twarogu z wodą? Wiem o co Ci chodzi bo podobnie myślę ale po to założyłem temat bo chcę się dowiedzieć na czym polega różnica :) Fallen wiem że na samej odżywce długo nie pociągnie.. ale myślałem że różnica w wchłanialności jest większa niż by się wydawało :)
o takim hardcorze nie slyszalem ale powiem Ci ze na pewno ten twarog z woda wymyslil jakis szaleniec ;)
Pracuje ale znacznie slabiej i tu chodzi zoladek ;)
Myślę że moja ciekawość jest już trochę zaspokojona :) Dzięki za cenne informacje :)