Zobacz pełną wersję : Problem z Rozpuszczalnośćia
Witam,kupiłem ostatnio gainera jumbo z firmy scitec o smaku waniliowym i jak mieszam go w shejkerze z mlekiem lub woda to jak pije to czuć jeszcze dużo tego proszku w płynie który sie nie rozpuścił i po prostu sie tego pić nie da.Co mam zrobić żeby go dokładnie rozpuścić ? Stosowane porcje = 2 miarki Jumbo i 300ml wody/mleka
Za slabo trzepiesz. Sprobuj mixerem nastepnym razem rozmieszac. Ile gram prochu wychodzi z tych 2 miarek ? Moze za malo wody dajesz
110g. i do tego 350-400ml Wody lub mleka ! Niestety nie posiadam mixera. A trzepie około 5minut i nadal to samo ! Dodam iz kolega ma spozywa tego samego gainera i nie ma takich problemów !
Damianpfighter
29-11-14, 22:08
Syp 90gram. Dobrze trzep tak jak radzi u gory kolega. Data wpowaznosci ok?
Za duzo prochu na za mala ilosc wody rozdziel to na dwie porcje i tyle
slim shady
30-11-14, 10:55
ewentualnie zaopatrz sie w blender i tak się przydaje do robienia koktajli
Data Waznosci ok, Probowałem 90g Lecz nadal To samo ! Proszek("piach") ciagłe znajduje sie na dnie
O ile sie orientuje 110g : 2 to nie 90 g
jeszcze wazny szczegol pierw dajesz wode czy proch do szejkera ?
Najpierw Proszek Potem Wode, Lecz Próbowałem na odwrót i To Samo było.Nie wiem o co chodzi bo ziomek ma tego samego gainera i mu wszystko Gra :D
Zawsze dawaj pierw wode potem proch. Tak jak juz Ci pisalem podziel porcje na dwie
Whitelionn
07-12-14, 16:46
Tak jak kolega pisze, najpierw woda a potem odżywka. Co to za Jumbo? Jumbo czy Jumbo Professional? Wody ma być 400 ml na jedną porcję odżywki. Ja też brałem Jumbo i nigdy nie miałem takich problemów. Zawsze bardzo dobrze sie rozpuszczało. A jaką wodę lejesz? Bo to też ma duże znaczenie. Chodzi o chlor, o kamień itp
Zgodze sie z przedmowcami , najpierw syp odzywke a pozniej zalewaj woda , i uwazaj aby tej wody nie bylo za malo bo wchlonie ona tylko w czesc bialka!
Mialem tą odżywkę i stosowałem przez ponad 2 miesiące, nigdy nie mialem najmniejszego problemu z rozpuszczalnoscia.
sprawdz czy nie wrucasz odzywki do mokrego lub wilgotnego shakera i nie zostawiasz go na jakis czas zanim zalejesz?
Stosowałem JUMBO Professional już kilka puszek o różnych smakach i nigdy żadnych problemów nie miałem. Osobiście wydaje mi się, że za mało wody dajesz :P :P Jak radzą koledzy wyżej rozdziel na 2 porcje i powinno być ok ! Gainery JUMBO bardzo dobre :)
Witam,kupiłem ostatnio gainera jumbo z firmy scitec o smaku waniliowym i jak mieszam go w shejkerze z mlekiem lub woda to jak pije to czuć jeszcze dużo tego proszku w płynie który sie nie rozpuścił i po prostu sie tego pić nie da.Co mam zrobić żeby go dokładnie rozpuścić ? Stosowane porcje = 2 miarki Jumbo i 300ml wody/mleka
Odnosnie jumbo musze stwoerdzic ze cos robisz nie tak ( zbyt malo wody w stosunku do preparatu, lub zbyt slabo mieszasz.