Zobacz pełną wersję : Pomóżcie w dobraniu diety!
Siema, mam pół roku stażu od początku miałem diete z gainerem teraz zamierzam zrobic cylk kreatynowy ale mam problem z nabraniem masy. Jak miałem diete to masa sie nie zmieniała a jak jadłem słodycze i troche od diety odszedłem to rosła! Pomóżcie mi w doborze dobrej diety.
Z góry dzięki. POZDR
[ Dodano: 06-04-2007, 23:29 ]
Zapomniałem jeszcze dodac mój wzrost: 190 waga 82
Zapomniałeś dodać wiek
Oblicz zapotrzebowanie kcal.
Masa Ci rosła zapewne w tkance tłuszczowej hmm chyba że dieta (twoim zdaniem na mase) była jak dla Ciebie zaniżono do poziomu redukcji.
Cel diety to masa tak?
Napisz swoją dietę jaką miałeś
wiec mam 17 lat
dieta jest na mase:
1. śniadanie ok. 7.00
- płatki owsiane
- 2 kromki chlebka ciemnego z białym serem lub żółtym
- witaminy
- łyżka stołowa oliwy z oliwek
2 posiłek (w szkole) ok. 11.20
- 2 ciemne bułki z szynką serem żółtym i warzywkiem (ogórek albo sałata czy papryczka)
- jabłko
3 posiłek ok 13.30 ( w szkole)
- 2 ciemne bułki z szynką serem żółtym i warzywkiem (ogórek albo sałata czy papryczka)
4 posiłek ok 16.30
- obiad taki jak mam ugotowany czyli jakieś mięsko lub ryba, ryz lub makaron albo kaszea gryczana i surówka.
30 minut po obiedzie ok.. 17.00
17.30 trening
- 5 posiłek ok 18.40
- ryz z jabłkiem i bananem
6. posiłek ok 21.
- kanapki z tuńczykiem lub serkiem białym.
- przed snem ok. 22.30 jem serek wiejski lub sam biały ser i łyżka stołowa oliwy z oliwek.
Troche masz to źle. Bułki ?? chleb razowy i tyle .... Broń Boże słodycze...
PRzed śniadaniem aminokwasy proste + rozgałęzione , glutamina , tauryna
Przed Treningiem aminokwasy rozgałęzione + glutamina
Po treningu : aminokwasy proste i rozgałęzione , glutamina , tauryuna , kreatyna , odżywka węglowodanowa
Przed snem : aminokwasy proste , kreatyna , odżywka białkowa :)
pozdro
Uwzględnij to co Ci Skawwa napisał, przeczytaj przykłądowe diety na masę w temacie podwieszonym bądź dobierz sobie jednązn ich zmieniając ilośc poszczególnych skladników w zależnościo od zapotrzebowania i wklej :-)
Michalegia1
07-04-07, 22:52
Siemq. Dietka spox ziomek, ale więcej zjadaj tłuszczy na kolacje ja mam racje!! Kup sobie jeszcze do kreatyny glutamine bo masz skwaszoną minę. Drobiowego mięsa zjadaj kość wtedy będziesz gość! NIe zaszkodzi troche sałaty (jak dostaniesz od taty). Życze miłego paowania i suplami zajadania. Pozdro 600 dla rafiego!!