Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak dawkować białko?

jarek1994
28-08-14, 20:40
Witam. Niedawno kupiłem białko ACTIVLAB SOYA PRO (na załączonym zdjęciu) i teraz nie wiem jak stosować tzn. chodzi mi o dawkowanie. Wiem tylko że przed treningiem i po mam pić ale jakie proporcje nie :/ Ile powinienem wypić tego białka przed i po treningu no i jakie dawkowanie? Ile gram na litr wody? Ps czy woda musi być ciepła czy może być prosto z butelki?

8821

Wikidajło
28-08-14, 20:50
A dietę ty masz? Skąd ktoś ma wiedzieć ile ty potrzebujesz dziennie białka?
PS litr wody???

fallenursus
28-08-14, 21:23
No to stary wtopiles kasę . Najgorzej wybrać nie mogłeś :)
Najpierw odrabiać lekcje potem kupować. Chyba że zmieniasz płeć to gites.

jarek1994
28-08-14, 21:36
No to stary wtopiles kasę . Najgorzej wybrać nie mogłeś :)
Najpierw odrabiać lekcje potem kupować. Chyba że zmieniasz płeć to gites.

Jaką płeć co ty chrzanisz? Kolega na tym jedzie i przyrost masy ma.. A co do diety to nie stosuję bo dopiero zaczynam z treningami a poza tym pracuję a wiecie jak to w budowlance, nie ma się zbytnio czasu na przestrzeganie diety. Je się to co jest a nie wybrzydza

fallenursus
28-08-14, 21:41
To proponuję poczytać o soji :)

jarek1994
28-08-14, 21:44
To proponuję poczytać o soji :)

Nie prosiłem o żadne opinie na temat tego białka bo to wyłącznie moja sprawa co kupuję i zażywam. Potrzebuję tylko rady jak dawkować. Ile gram n ile ml wody czy tam mleka

fallenursus
28-08-14, 21:54
Zależne od twojego programu żywieniowego którego nawet nie masz.
Rusza pacyna ziomus Anie się burzysz. Soja podwyższa estrogen u mężczyzn, widocznie już sprobowales :)

USgorn
29-08-14, 00:15
No juz pomijajac fakt tego ze sojowe bialko najgorszym jest. To dalej nasuwa sie pytanie czy Ty wgl wiesz co to bialko skoro pytasz o to ile dawkowac....

a tak wgl to kolega by mial jeszcze lepsze efekty od jajek/miesa/ryb

Kordian Skibiński
29-08-14, 05:40
niestety koledzy mają rację , pomijam fakt z czego jest to białko ale tutaj nie ma stałego dawkowania ILOŚCI - białko to składnik twojego planu zywieniowego (którego jak ktoś wyżej napisał najwidoczniej nie masz) i ilość spożywanego białka w postaci proszku zależy od ustawionej wartości tego składnika w tym planie. Takze z tego co napisales mogę ci napisać ze masz spożywać wartość XX gram z ok 200-300 ml wody PO TRENINGU - przed treningiem radzę nie spożywać.

kt-
13-10-14, 11:41
po treningu dobrze wypić, żeby się szybko przyswoiło. raczej bazowałbym na białku z jedzenia, a jak nie masz czasu przygotować, to wtedy szejki

Whitelionn
14-10-14, 08:30
Koledzy maja racje:) białko sojowe to bierz ostatecznie na redukcji a tak to najlepiej i najtaniej wpc albo mieszankę. Ja biore białko 3x30g na 250 ml wody. rano, po treningu i wieczorem.

USgorn
14-10-14, 15:22
Czemu bialko sojowe jak juz to na redukcji?...