Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jakie suple na przybranie masy?

Sowa17
09-08-14, 11:18
Siema mam pewnie problem ,który mam nadzieje pomożecie mi rozwiązać.Chodzę na siłownię już jakieś pół roku.Plan był taki,aby przybrać trochę masy mięśniowej ,a od czasu kiedy chodzę na siłkę schudłem 3 kg - z 72 na 69 kg.Efektów na ciele też wielkich nie ma, jedynie chyba brzuch trochę mi się bardziej wyrzeźbił.Nigdy nie brałem ,żadnych odżywek i teraz pytanie do was:
Co mam zacząć brać?Dodam ,że mam 17 lat i naprawdę trudno mi trzymać dietę(więc jakiś uzupełniacz diety by się przydał) ,wiadomo jem to co zrobi mama :)
Nie chce być jakimś "karkiem" ,ale nie chce też być takim chudzielcem.Fajnie by było ,abym doszedł do 80kg i wiadomo "widocznych mięśni".
Wiek 17 , wzrost 183 , waga 69.
Fajnie by było ,abyście podawali nazwę i średnią cenę odżywki .
Liczę na odp.
Pozdro.

slim shady
09-08-14, 12:14
Cześć, to że schudłeś to może oznaczać, że straciłeś tkanke tłuszczową i wodę, mięsni też mogłeś troche przybrać, tzw. rekompozycja. Niestety żeby rosły mięśnie musisz jeść więcej, organizmu nie oszukasz. Postaraj się pieniądze przeznaczyć na dietę. Do tego co zrobi mama dokupuj sobie jedzenie np. mięso, jaja ryby, ryż, makaron, kasze, oliwe z oliwek, olej lniany, rzepakowy (zajrzyj do działu dieta). Dodatkowo możesz dietę uzupełniać odżywką białkową, lub jeśli jesz za mało węglowodanów i ogólnie za mało kalorii to możesz pomyśleć o gainerze (nie jestem jego zwolennikiem osobiście). Nie przejmowałbym się aż tak strasznie tym co pokazuje waga, sugerowałbym się raczej wymiarami, waga jest tylko jednym z mierników.

Pozdrawiam

USgorn
09-08-14, 23:52
Za duze oczekiwania masz od suplementow. To nie sa srodki cud a bez odpowiedniego odzywiania nic nie dadza. Lepiej bedzie jak zainwestujesz w mieso niz suple.

Pozdrawiam

Kordian Skibiński
11-08-14, 20:35
a to co ty takiego masz na głowie w wieku 17 lat że nie możesz trzymać sie planu żywieniowego ?? praca po 16 godz , żona dzieci ??

Wikidajło
11-08-14, 20:50
a to co ty takiego masz na głowie w wieku 17 lat że nie możesz trzymać sie planu żywieniowego ?? praca po 16 godz , żona dzieci ??

Uuuuuu pewnie jeszcze kredyt na mieszkanie i samochód...

Whitelionn
31-12-14, 07:02
Zainwestuj w dietę, sam rób posiłki. Z odżywek to Twoim wieku jedynie białko jako uzupełnienie diety. Tak mniej więcej po roku treningu możesz zacząć brać kreatynę. Starczy zwykły mono, może to być np 100% Creatine Sciteca bo za 500g zapłacisz coś koło 35 zł. Cena do jakości jest świetna. Oczywiście każde inne mono się też nada, ale najlepiej znanych firm, bo nie warto przy takiej cenie kreatyny oszczędzać parę zł...

marcin001
01-01-15, 19:30
Z pustego to i Salomon nie naleje :) Samo nie urośnie, choćby na suplementach. Musisz jeść odpowiednio jak piszą koledzy wyżej. Odżywki masz po to by uzupełnić dietę (najczęściej niedobory białka). Najważniejsze przy ćwiczeniach siłowych to micha i regeneracja, trening służy tylko jako bodziec. A więc brać możesz dobre witaminy, ewentualne braki w diecie uzupełniać gainerem lub białkiem. Pamiętaj że potrzeba czasu i cierpliwości żeby było coś tam widać.

PS. Pamiętaj że jak trenujesz to zwracaj uwagę na technikę, bo może z małą intensywnością ćwiczysz i muły nie rosną :D

marcinek_
22-01-15, 15:52
Poprzednik ma rację. Dieta, dieta, dieta...ale poza dietą trzeba się wspomagać. Warto zainwestować w coś dobrego. Niezłe jest Amix CatuaBolix albo Met-Rx NitroPump NOS. Info znajdziesz na bcaa.pl

fallenursus
22-01-15, 15:54
Jeszcze raz to cię zakopie marcinek.

raczeek_87
22-01-15, 19:38
Wiadomo skoro masz 17 lat musisz jesć to co mama daje i zabardzo nie narzekać bo cię kobieta jeszcze pogna z domu .

Ja proponuje ci , zamiast wydawać 100zł na gainera ( już oszczędzę mojego zdania na temat gainerów ) , przeznaczyc te pieniązki na szejki własnej roboty : mianowicie

-10 paczek po 400g płatków owsianych = 25zł
-oliwa z oliwy 0,5l = jak poszukasz kupisz za 15zł
- banan 1szt 150g do każdej porcji , myślę ze w miesiącu to będzie około 15zl
- za reszte kapitału kupujesz białko .

szejki robisz sobie 2x dziennie ( 1 banan + 20 ml oliwy + 200ml wody + 100g płatków + 30g białka , blenderem miksujesz i masz najlepszy gajner na świecie !!!

proponuje zacząć początkowo od tego !

marcin001
22-01-15, 20:50
Ukradnij komuś krowę z pastwiska i zabaw się w mordercę, będziesz miał kilkaset kg wołowiny i myślę że do 80 kg dojdziesz :P

A na serio to jak wyżej piszą postaw na dobry pokarm a nie na suple skoro nie masz kasy, nabiał i jaja, ryż to to dość tanie składniki które pomogą Ci w przybraniu masy.

USgorn
22-01-15, 23:52
"Wiadomo skoro masz 17 lat musisz jesć to co mama daje i zabardzo nie narzekać bo cię kobieta jeszcze pogna z domu ."

Ani grosza prawdy tu nie ma ;p

ola6666
06-02-15, 16:18
myślę że pierwsze aby przybrać na masie musisz po prostu dużo jeść mylę ze suplementy tez nie zaszkodzą.

USgorn
06-02-15, 17:23
myślę że pierwsze aby przybrać na masie musisz po prostu dużo jeść mylę ze suplementy tez nie zaszkodzą.

na masie sumo ? xD

marcin001
06-02-15, 18:30

Ameryki nie odkryłaś tym że żeby przybrać na masie trzeba dużo jeść ;) Ale żeby nie poszło w sadło tylko w mięśnie to trzeba mądrze jeść ;) Suple i odżywki wiadome nie zaszkodzą ale nie odpowiednie ich porcjowanie może bardziej zaszkodzić niż pomóc.

ola6666
11-02-15, 13:46
Ameryki nie odkryłaś tym że żeby przybrać na masie trzeba dużo jeść ;) Ale żeby nie poszło w sadło tylko w mięśnie to trzeba mądrze jeść ;) Suple i odżywki wiadome nie zaszkodzą ale nie odpowiednie ich porcjowanie może bardziej zaszkodzić niż pomóc.

akurat o tym wiem że trzeba mądrze jeść ale chyba każdy zdaje sobie z tego sprawę więc już o tym nie pisałem przecież każdy indywidualnie od wagi i wzrostu stosuje odpowiednia dietę :) tak samo jest z suplementami kolego :)

marcin001
11-02-15, 16:26
akurat o tym wiem że trzeba mądrze jeść ale chyba każdy zdaje sobie z tego sprawę więc już o tym nie pisałem przecież każdy indywidualnie od wagi i wzrostu stosuje odpowiednia dietę :) tak samo jest z suplementami kolego :)

Może wiesz, może nie, ale gdyby każdy zdawał sobie sprawę to by takich pytań nie zadawał ;) Dietę i suple stosuje się nie tylko w oparciu o wagę i wzrost..

Maciej2109
11-02-15, 16:59
Ja zaczynałem tylko na zdrowym jedzonku tzn nabiał,drób, ryże kasze, ryby, orzechy,płatki owsiane, po 2 miesiącach dorzuciłem białko między posiłkami i tego się trzymam do tej pory.( mam teraz jakieś hmb , bcaa, używam bo trenuje na siłce i na macie a dzięki temu się szybciej regeneruje ale narazie białko Ci wystarczy) Jedz 5x dziennie co 2,5-3h i trenuj żeby szło w mięśnie a nie brzuszek:)

USgorn
11-02-15, 23:13
nabial na pierwszym miejscu "zdrowej" zywnosci ciekawe xD

HMB nic nie warte i to nie mowie ja a badania.
Jak bedzie bialka z zarcia wystarczajaco to odzywka bialkowa tez zbedna

Maciej2109
12-02-15, 08:55
Ile ludzi tyle opinii na temat nabiału, ja nie mam z tym problemu

ola6666
18-02-15, 11:31
Może wiesz, może nie, ale gdyby każdy zdawał sobie sprawę to by takich pytań nie zadawał ;) Dietę i suple stosuje się nie tylko w oparciu o wagę i wzrost..

no tak kolego dlatego po to jest forum aby podpowiadać ludziom .

Marcinox
18-06-15, 23:23
Branie suplementów to kwestia indywidualna - jedni sobie radzą bez nich, innym nie wystarczy sama dieta i trening. Jeśli ktoś jednak chce naprawdę zwiększyć swoje efekty, to polecam Somatodrol. Przeczytajcie artykuł na jego temat: Warto przemyśleć sprawę.

szycha
20-06-15, 11:46
Branie suplementów to kwestia indywidualna - jedni sobie radzą bez nich, innym nie wystarczy sama dieta i trening. Jeśli ktoś jednak chce naprawdę zwiększyć swoje efekty, to polecam Somatodrol. Przeczytajcie artykuł na jego temat: Warto przemyśleć sprawę.
Czyzby pod tym nickiem krył się Krzysztof Piekarz???

Edp
17-07-15, 18:28
Jeżeli nie posiadasz odpowiedniej diety to twoja waga moze wcale nie drgnac, jezeli natomiast moge cos zasugerowac w kwesti suplementow ostatnio sprawdzilem gainera od Sciteca : jumbo szczerze powiem ze jestem mile zaskoczony , odpowiednia porcje skaldnikow swoetnie soe rozpuszcza i daje efekty , w polaczeniu z dieta napewno sie sprawdzi

Edp
30-07-15, 13:47
Zbyt dużą uwagę przykywasz do supli, postaraj się bardziej skupic na diecie , zwiększ podaż tłuszczów , jest najbardziej kaloryczny i poprzez jego zwoekszenie waga może ruszyć. Pamietaj jednak ze caly czas musisz kontrolowac to co sie z toba dzieje, nie obzeraj sie i nie wymagaj od siebie zbyt duzo. Daj sobie czas z dobrze dobrana dieta a bedzie ok

adamir
07-08-15, 09:54
Wreszcie sobie uświadom, że dobre suple nie zagwarantują Ci 100% sukcesu. Na to się składa szereg innych czynników. Zaczynając od dobrze zbilansowanej diety, odpowiednio dobranego treningu z właściwą ilością serii i powtórzeń..Odżywki i suplementy traktuj jako dodatek nie jako pełnowartościowy posiłek.

Karol Majek
09-09-15, 12:25
Somatodrol to ściema dla gimnazjalistów, jak masz to kupić, to lepiej od razu wpłać kasę na moje konto, będzie ten sam efekt, zero kasy i zero masy.

Na masę są gainery generalnie, jeśli pytasz o odżywki. Dieta jak najbardziej na pierwszym miejscu ale jak nie możesz jej utrzymać lub brakuje Ci węgli i białka, to gainer będzie dobrym wyborem.
Do tego na początek kreatynka mono i masa będzie szła.

marcin001
09-09-15, 18:20
ww spokojnie dostarczysz z diety, myślę że nie potrzeba kupować gainerów by zrobić masę mięśniową. Po gainerze prawdopodobnie złapane kilogramy to tłuszcz i takiej masy chyba nikt nie pochlebia. Lepszym wyborem jest odżywka białkowa w celu uzupełnienia braków w białku :)

USgorn
10-09-15, 00:02
W tym momencie skonczyla sie moja cierpliwosc spier****m z tego forum bo nie moge tego czytac.

Wesoły_Grabarz
10-09-15, 09:11
W tym momencie skonczyla sie moja cierpliwosc spier****m z tego forum bo nie moge tego czytac.

http://members.roadfly.com/yelowbastard/baby.ban.him.jpg

marcin001
10-09-15, 13:44
ej no nie spie******cie ;p albo dajcie choć znać gdzie to też spi****lę bo sam tu siedział nie będę ;p