PDA

Zobacz pełną wersję : Orbitrek czy bieżnia?

mateoar
01-08-14, 08:59
doszedlem do wniosku ze samo wyciskanie mi nie wystarczy. chcialbym jeszcze cos na kardio. w mojej garazowej silowni znajdzie sie jeszcze miejsce na jeden sprzet, tylko nie wiem co wybrac. bieznie czy orbitrek. doradzicie mi cos? jezeli macie obadane te sprzety to bede wdzieczny za info czego nie kupowac, zeby pozniej nie zalowac. wole dolozyc ale byc zadowolonym z jakosci sprzetu.

USgorn
01-08-14, 11:13
Stojak do przysiadow. Jaki sens ma robienie tylko wyciskania ?

Ania_ABCfitness
22-08-14, 11:09
Rozmiarowo mniejszy będzie orbitrek, także jeśli masz problemy z miejscem na sprzęt to polecałabym właśnie takie urządzenie do treningów aerobowych, a nie bieżnię. Ćwicząc z użyciem rączek angażujesz też mięśnie górnej części ciała, a nie tylko nogi. Sensowny model orbitreka kupisz już za kilkaset złotych.
Głównym parametrem decydującym o zakupie powinna być waga koła zamachowego, im wyższa, tym lepiej będzie Ci się trenowało, więc koniecznie zwróć na to uwagę.
Jeśli chodzi o bieżnię, to koniecznie sprawdź do jakiej maksymalnej prędkości rozpędza się dany model, jakie są wymiary pasa i maksymalna waga osoby ćwiczącej. Polecałabym dołożyć pieniądze i kupić model elektryczny, a nie magnetyczny.

hulaziminio
11-12-14, 14:17
lepszy będzie orbitrek bo pracują górne i dolne partie ciała.

karima
11-12-14, 16:52
Orbitek bez dwóch zdań.

__________________________________________________ __________________________________________________ ____________________________
lunch service (http://www.lunchservice.com.pl/)

Patycja
08-01-15, 11:25
Na bieżni ćwiczysz tylko nogi a na orbitreku także górę

Herooess2
30-06-15, 10:25
dobrze,że powstał taki temat, bo zastanawiałam się co będzie lepsze :)

maly2810
23-09-15, 10:21
Zdecydowanie polecam orbitrek. Po pierwsze zajmuje u mnie mniej miejsca niż bieżnia, a do tego pozwala na pracę dolnych i górnych partii ciała. Jakbyś szukał czegoś ciekawego, to ja kupiłem stąd - http://gymprofit.pl/

blacha888
27-01-16, 15:38
Jak dla mnie bieżnia lepsza :)

mar.ek
25-07-16, 12:51
Wydaje mi się, że lepszy będzie orbitrek, na nim ćwiczysz od razu kilka partii ciała. Dobrze by było jeszcze włączyć bieżnię po jakimś czasie, niekoniecznie w domowej siłowni. Wiem, że każdy z tych sprzętów zajmuje trochę miejsca i nie każdy ma go na tyle dużo, żeby sobie pozwolić na więcej niż jedno urządzenie. Ale wiadomo, lepsza jakakolwiek aktywność niż żadna. A orbitreki cieszą się dość dużym powodzeniem wśród osób w każdym wieku, więc chyba są godne uwagi :)

Kklosowski
15-09-16, 09:38
Zależy kto co lubi, ja zdecydowanie wolę biegać. Faktycznie na orbitreku można ćwiczyć górne i dolne partie mięśni, ale co za dużo to nie zdrowo, osobiście wolę wybiegać się a później poćwiczyć na spokojnie górne partie ciała. Jednakże, jeżeli mamy możliwość i lubimy biegać w plenerze to bezsensu kupować bieżnie, lepiej wygodne ubranie i biegać sobie na zewnątrz a wówczas w zamian za to postawić sobie w garażu inny sprzęt, pozdrawiam

artek91
19-10-16, 10:08
Ja preferuję rower treningowy. Lepiej mi się ćwiczy niż na bieżni, a w dodatku zajmuje mniej miejsca w domu.

karollina
24-10-16, 16:44
Ja preferuję jednak bieżnię.

kokksd59
15-11-16, 12:59
No ja tak samo, na bieżni więcej ruchu się robi.

weider
09-12-16, 11:28
Moim zdaniem zdecydowanie orbitrek, z dosiadczenia powiem, że to się przyda na nie jednym treningu.

maczynski
12-12-16, 17:53
Ja mam u siebie rower Yowza Kansas. Zajmuje mało miejsca, jest cichy, gdy z niego korzystam i stabilny. Prócz tego ma programy treningowe, które fajnie ułatwiają życie.

wenasa
13-12-16, 15:43
bieżnia bedzie lepsza bo wiecej daje dla całego ciała :)

global2016
14-12-16, 03:30
up top