Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wasze porady dot. mojego początku na siłce.

Eksiample
29-07-14, 17:40
Witajcie. Mam 15 lat i chcę zacząć trenować na siłce. Mam 185 cm wzrostu i 65 kg wagi. Trenowałem właściwie całe życie, ale po wejściu do gimnazjum skupiłem się na nauce i olałem treningi. Przez te 2 lata trochę się zastało u mnie. Pytanie do was- jak zacząć? Jakaś dieta? Białkiem chyba nie ma co się na razie szprycować. Trening lekki/ciężki? Prosiłbym jeszcze o wasze dodatkowe sugestie itd. Pozdrawiam :)

szycha
29-07-14, 21:56
Masz 15 lat i trenowałeś całe życie? He he...
Zaczniemy od początku. Na początek FBW- trening całego ciała jako wprowadzenie, np: nogi, plecy, klatka,barki, triceps, biceps. Poćwicz tak ok m-ca, następnie split. Poczytaj podwieszone tematy.

szycha
29-07-14, 22:11
:headbang::headbang:Jedz: kaszę, ryż brązowy i paraboliczny, mięcho, makaron pełnoziarnisty, jajca, ryby, nabiał itd. Ułóz trening i zamieść na forum a my ocenimy naniesiemy poprawki.
http://www.e-gym.pl/showthread.php?8273-Podstawy-zbi%F3r-temat%F3w

USgorn
29-07-14, 23:50
Mozesz zaczac od FBW tak jak wyzej.
Diete sprobuj cos naskrobac na poczatek bialka 2 g na kg masy ciala tluszczy tez 2 i wegli 3 i ogolnie obserwuj co sie dzieje wtedy ewentualnie zwieksz. I wrzuc do poprawy to samo z treningiem
"Białkiem chyba nie ma co się na razie szprycować." - Chyba masz zbedne informacje na temat bialka patrzac na to zdanie...
"Trening lekki/ciężki" - taki ciezar zeby technika byla odpowiednia

Wikidajło
30-07-14, 12:47
Masz 15 lat i trenowałeś całe życie? He he...

Mój syn ma 10 lat, trenuje od 4 roku życia i za 5 lat też pewnie powie że trenuje całe życie. Nie wiem co w tym jest dziwnego...