PDA

Zobacz pełną wersję : Paczątkujacy koksik:p

kroko
06-04-07, 09:51
Witam! Mam do was takie pytanko Otóż mam 19 lat jestem ektomorfikiem szpuplutki i niski .Niedawno zaczełem chodzic na siłownie ,gram czesto w piłke nożna i chciałbym sie dowiedziec po jakim czasie mógłbym zacząc brac jakies odżywki i konkretnie jakie .Zalezy mi glównie na przyroscie masy mieśniowej i przybraniu troche siły.Wszyscy mi polecaja kreatyne i gainer ,nie znam sie jeszcze na tym za dobrze i chcialbym popytac ludzi na forum.Takze od kiedy moge zacząc stosowanie suplementów i jakie nalezy brac.Pozdrawiam

Punisher
06-04-07, 09:59
Jeżeli chcesz przybrać na masie, to musisz wraz z treningiem na siłowni posiadać dietę z nadmiarem kalorii (ale nie tłustych). Bez odpowiedniej diety nie osiągniesz wymarzonego celu. Jeżeli postawiłeś sobie cel przybrania na masie i przyrosty siły to musisz się uzbroić w cierpliwość, bo w tym sporcie nie ma pośpiechu. Ułóż sobie dietkę, odnośnik: Diety (http://e-kulturystyka.info/viewforum.php?f=9)
Aby parę kilo przybrać na wadze to możesz sobie kupić gainera.
Co do kreatyny to za krótko ćwiczysz, żeby ją brać....
Jeżeli będziesz systematycznie i prawidłowo ćwiczył to na samynm początku przyjdzie Ci pełno siły, a obwody mięśni pewnie też ulegną zmianie. :cool:

kroko
06-04-07, 10:11
spoko a jesli chodzi o kreatyne to po jakim czasie moge ja zacząc brac to samo sie odnosci do gainera

bigsmith18
06-04-07, 10:14
Witaj! Wszystko zalezy od tego ile cwiczysz!! Kreatyne powinno sie brac po 6 miesiacach ale z pewnoscia zrobisz to predzej! ja wziale pierwszy raz kreatyne po 3 tygodniach i wiem ze popelnilem najwieksz blad jaki moglem ! z kreta to jest tak , im dluzej wytrzymasz bez jej brania tym wiekszy da potem efekt !! Teraz zajmij sie dieta:ryz,platki,twarogi,tunczyki i te sprawy ale to nie ten dzial!! Najwazniejsza jest systematycznosc,musisz wiedziec co chcesz osiagnac i fest si w to zaglebic, ja na samej diecie przytylem 5kg i lapka tez spuchla! na poczatu efekty sa swietne i napewno bedziesz mial motywacje zeby cwiczyc! Co do gainera mysle ze mozesz juz go brac bo jest on tylko uzupelnieniem diety, tak samo bialko,wegle! Jezeli masz pieniadze to kup sobie dobrego gainera,bialko i wegle np. olimp carbo!! Dobrze ze siegles na forum! czytaj o diecie i treningu bo takie cwiczenie bez zaadnej wiedzy na "hop-siup" nic ci nieda.Ja kiedys cwiczylem 5 miesiecy bez diety,bez wiedzy.Trenowalem codziennie i zamiast rosnac malalem a teraz cwicze 7 mesiecy i przytle jakies 15kg a lapka zwiekszyla obwod o 6 cm :cool: Pozdro

kroko
06-04-07, 10:24
niezle niezle!:) staram sie jesc wiecej posiłków dziennie,lecz jedząc codziennie to samo przez dluzszy okres czasu to moze sie przejesc przydała by mi sie dieta ale bardziej urozmaicona bo nie bede w stanie zjesc dziennie kurczaka czy ryzu czasem przyjdzie ochota na jakies miesko czy kluseczki... jesli nie ma alternatywnych zrodeł jedzenia to nie wiem jak dlugo z tym pociagne,lecz mimo wszystko staram sie jesc duzo białka i prodóktów zawierajacych potrzebne substancje:)

btw.jakiego gainera polecicie konkretnie firma i jakie dawkowanie przy mojej posturze 170cm wzrostu i 54 kg:)

//edit
Ćwicze od niedawna ,lecz zamierzam sie za to wziasc na powaznie tzn kupilem karnet i czekam na odpowiednia dla mnie diete +jakas porządna odzywka na mase jesli mozecie polecic to walic smialo ! przemysle kazde rozwiazanie ,chyba ze nie ma dla mnie nic poza gainerem na chwile obecna

bigsmith18
06-04-07, 10:33
polecam mass xxl! 129zl 4,8kg a na mesiac starczy ! ja w chwili obecnej pije same koktaile, wrzucam worek ryzu albo 250g platek owsianych do tego mleko z 3 jaja i miksuje a potem pija. I tak 3 razy dziennie,niemysle o smaku pije tylko poto zeby uzupelnic dietke:P:P:P

[ Dodano: 06-04-2007, 10:35 ]
popatrz czego brakuje Ci w diecie, co najtrudniej uzupelnic pewnie bialko i wegle wiec kup gainera i bialko ostrowi jest tanie i dobre

tomek.
06-04-07, 10:47
http://musclepower.pl/produkt.php?produkt=215
ma na myśli to

a tobie radze regulamin przeczytać...

Punisher
06-04-07, 10:53
Wszystko zależy od tego ile masz mosiądzu, bo powiem, że to zbyt tanie (jak dla mnie) nie jest...
Gainer powinien wystarczyć, ale za to pij dużo mleka lub cacao.
Nie chodzi o to żebyś się czymś przejadł jakąś konkretną potrawą :) Możesz urozmaicić przecież każdy posiłek, np. ryż z orzechami i miodem pychota :cool: itp.