Zobacz pełną wersję : Nie chudnę
Jem mało a moja waga nie leci w dól nie mam pojęcia czemu, nawet odstawiłem słodkości nie wiem czemu
się tak dzieje, każdy raczej by pomyślał skoro się je mniej to waga powinna lecieć w dól, proste myślenie.
Moje jedzenie w ciągu dnia wygląda tak:
Śniadanie.
Dwie małe kanapki z masłem cienko posmarowane,ser,ogórek,pomidor i do tego kawa z mlekiem nie słodzę.
Obiad,
Mam rożnie 13-14-15 dzisiaj np miałem już o 13 zjadłem omleta, wczoraj np miałem koło 15 obiad kurczak z kartoflami i surówką, zostawiłem dwa kartofle.
Kolacja koło 18 koło 19
i znów jak śniadanie tylko zamiast kawy herbata.
Czyli takie zwyczajne jedzenie, a nie wiem co jest grane ze waga nie leci w dól może czegoś za mało węglowodanów, białka czy czego?
W radiu już parę razy słyszałem reklamę ze nie można schudnąć bo organizm ma toksyny, i trzeba z toksyn oczyszczać
fallenursus
12-06-14, 13:21
Może wyrzuć radio i zacznij więcej pelowartosciowego jedzonka wciskać w przelyk hmm? Że stacji radiowych polecam radio Maryja.
I wrzuć foty / waga/wzrost
"Jem mało a moja waga nie leci w dól nie mam pojęcia czemu, nawet odstawiłem słodkości nie wiem czemu
się tak dzieje, każdy raczej by pomyślał skoro się je mniej to waga powinna lecieć w dól, proste myślenie."
no i to jest glowny Twoj blad. Jesz malo organizm zaczyna sie bronic ogranicza zuzycie energi i waga stoj. Malo jest zlym podejsciem do udanej redukcji jest potrzebne dobre rozlozenie BTW
192cm wzrostu
waga 92kg
moje foto Zdjęcia (http://pokazywarka.pl/o2evvh/)
A skąd hja mam wiedzieć co jeść przydatnego.
Np poczytać: http://www.e-gym.pl/showthread.php?24353-Rze%BCba-Odchudzanie-Jeste%B6-gruby-Mi%EAsnie-zakryte-s%B1-pod-t%B3uszczem-Trzeba-dzia%B3a%E6!!
fallenursus
12-06-14, 18:28
Masz 25 lat. Ogarnij się bo cienko to na przyszłość widzę. Piwko i pilot od tv
Nikt za ciebie nie będzie tu układał najwyżej naprowadzic można.
Wcześniej pisałeś że cwiczysz w kratkę. Chyba nawet ta kratka się skończyła. Albo wóz albo parowóz.
Trening i zdrowe odżywianie.
1 co najmniej 4 razy w tygodniu max godzina trening siłowy + aeroby w dnie wolne po 30min na poczatek
Zdrowa żywność - produkty jak najmniej przetwarzane.
Chude mięsa ryby warzywa oleje z pierwszego tłoczenia orzechy migdaly
Źródła ww płatki owsiane, makarony z durum kaszę ryż jasminowy paraboliczny brązowy basmati bataty.migdał kwinoa
Owoce leśne itp.
Rusz pacyna to ktoś jak będzie źle poprawi.
Mam 27 lat, ja w cale nie siedzę przy tv nie oglądam i nie piwkuje, ale wypije ze 2-3 razy w tygodniu czasami.
No tak w kratkę ćwiczę, ale wydaje mi się ze problemem jest tu, ze nie do końca wiem jak się za to zabrać jaką dokładną dietę najlepiej by się przydał trener osobisty :D ale to zapewne kupa kasy.
Ale np zacząłem biegać biegałem w poniedziałek,wtorek,środę i dzisiaj tez idę biegać, biegam po godzinie 20 bo nie wali tak słońce.
Ja chce na prawdę mieć lepsze sylwetkę ale to coś nie idzie braku motywacji to nie mam wydaję mi się, ale po prostu efektów brak i zapewne to to powoduję ze tak w kratkę, teraz mam masę wolnego czasu, ale od poniedziałku najprawdopodobniej idę do pracy wstawać gdzieś będę o 5 rano na 7 do pracy do 17 w pracy w domu pewnie 18
Praca to ogólnie budowlanka kręcenie zbrojeń szalunki itp, więc raczej nie będę miał czasu na to aby sobie zrobić dietę
na np 5 posiłków dziennie, bo przecież w pracy nie będę chodził co chwile jeść bo mnie wywala z roboty.
Więc by trza było taką dietę do warunków dnia.
fallenursus
12-06-14, 18:53
MMasz dwuch w trenerów na forum. Obydwoje mają dzienniki treningowe.
Dowiedz, się po ile, proste
Mam ich zapytać o cenne czy jak bo nie rozumiem pytania?
Dzis zjadłem dotychczas
śniadanie o 9 rano
5 całych ugotowanych jajek ze 3 małe kawałki chleba do tego bez masła, kawa z mlekiem bez cukru
później obiad po 14
ryba i frytki smażone ale nie na patelni tylko w piekarniku czyli w zasadzie pewnie bez tłuszczu i surówka
po 15:30 poszedłem na siłke robiłem klate i biceps na gryfie łamanym i wypiłem w tym czasie zieloną herbatę i wodę
Dobrze zjadłem dziś?
teraz by trza było coś oszamać, myślę co hmm, ugotować sobie znów parę jajek i same jajka zjeść to dobry pomysł? bo to białko.
fallenursus
13-06-14, 17:18
Wazysz ok 90kg tak? Wykonujesz fizyczną robotę plus chcesz latać na silke i biegać.
Nie chce mi sie liczyć Ale poniżej 3000kalori to lekka pomyłka, a to co zjadles dotychczas to mniejwiexej połowa....nie chudniesz i nie będziesz chudnal bo organizm ci na to nie pozwoli. rusz ta pacyna anie tylko do łopaty.. za myślenie się płaci albo samemu kombinuje.
Do pracy idę od wtorku fizycznej na budowę ważę 92kg
i wykupie sobie diete plus trening za 70zł miesiąc tak chyba będzie najlepiej.
Ale takie jeszcze pytanko dajmy na to ze będę miał dobra dietę i schudnę, ale jak tak widzę to dobra dieta trochę kosztuje tzn chodzi mi o kupowanie jedzenia, i czy jak już schudnę to muszę aby mieć dobra sylwetkę to cały czas się stosować do diety która trochę kosztuje bo jednak kupowanie w dzień dziań specjalnie jedzenia odpowiedniego zawierającego białka nie białka trochę kosztuje, czy można na jakąś tańsza dietę później przejść? Jak się już wyrobi sylwetkę i będzie chciało się ją trzymać?
wyrzuć z diety frytki, ziemniaki, masło i białe pieczywo. Zastąp to ryżem, warzywami i owocami, np. papryka czerwona, sałata, banany, pieczywem razowym. Pij jogurty naturalne, kefiry i maślanki. Z jajek wyrzucaj żółtka. Jajecznicę rób z samych białek+płatki owsiane+oliwa z oliwek.
A to jest dobre?
fallenursus
13-06-14, 18:47
Masło jest dobre :)
fallenursus
13-06-14, 18:48
Kupisz bugatti to będziesz wlewać rope czy zamontujesz mu gaz? Japierdziele...po niskich kosztach to ty możesz sobie w pongponga pograć.
No pytam tylko jestem zielony, to co miałeś dokładnie na myśli?
to ?
wyrzuć z diety frytki, ziemniaki, masło i białe pieczywo. Zastąp to ryżem, warzywami i owocami, np. papryka czerwona, sałata, banany, pieczywem razowym. Pij jogurty naturalne, kefiry i maślanki. Z jajek wyrzucaj żółtka. Jajecznicę rób z samych białek+płatki owsiane+oliwa z oliwek.
I pytam o to
Ale takie jeszcze pytanko dajmy na to ze będę miał dobra dietę i schudnę, ale jak tak widzę to dobra dieta trochę kosztuje tzn chodzi mi o kupowanie jedzenia, i czy jak już schudnę to muszę aby mieć dobra sylwetkę to cały czas się stosować do diety która trochę kosztuje bo jednak kupowanie w dzień dziań specjalnie jedzenia odpowiedniego zawierającego białka nie białka trochę kosztuje, czy można na jakąś tańsza dietę później przejść? Jak się już wyrobi sylwetkę i będzie chciało się ją trzymać?
fallenursus
13-06-14, 20:14
NNie wiem co za.kretyn pisal pierwszy paragraf.
Na drugi.ci odp.
Wychodzę z tad bo moja cierpliwość dzisiaj się już skończyła.
poniedziałek, wtorek czwartek sobota i niedziela biegasz, reszte dni robisz wolne. biegasz ok 40-50min po lesie najlepiej po terenie pagórkowatym gdzie dostaniesz ostro w kość
Twoja dieta budowlańca:
Rano 4jajca 100ml mleka 2łyżki mąki do tego przyprawa chili obojętnie jaka byle by ostra wszystko mieszasz i smażysz na małej łyżce oleju jako omlet
w pracy jesz 4udka z kurczaka bez skóry albo z 300g piersi z kurczaka albo 300g chudego schabu do tego 100g ryżu i jakaś surowke albo sałatke ze słoików które robisz na zime
po pracy wracasz jesz np kostke twarogu, 2-3kromki chleba ciemnego i szczypior troszke soli.
wiecje Ci nic nie trzeba i tak chlejesz browary to uzupełnisz brakujące makro a nawet dasz nadwyżke
w pracy pij dużo wody. pij dużo herbaty 1-2kawy dziennie
w dni kiedy nie biegasz w domu możesz sobie zrobić trening
100 pompkek nie jednym ciągiem ale suma ma dac 100
100przysiadów
100brzuszków
jak masz drażek to kilka minut na drazku
obejrzyj troche filmików na YouTube "trening domatora" i nasladuj
To cała filozofia, nic więcej Ci nie potrzebne, nie jestes kulturystą a nawet nie chcesz być mega zbudowany tylko chcesz schudnąć, nie wszyscy rozumieją albo odróżniaja znaczenie "schudnąć" a "zredukować" bo redukować trzeba mieć z czego. nic nie jest drogo, dobre żarcie to w polskich realiach 20-25zł dziennie.
zacznij uprawiać po robocie sport ktory sprawia Ci przyjemnosc
proponuje treningi silowe, micek wyzej jak widzisz bieganie,
a moze wolisz zapisac sie na sztuki walki, trenowac jakis sport zespolowy etc
jakikolwiek ruch + ogarniecie diety = schudniesz
Ale jak chcesz wygladac a nie tylko zrzucic tluszcz dla zdrowia to silka obowiazkowo
Co znowu z tymi browarami :D
W tym tygodniu wypiłem dwa piwa łącznie no nie wiem czy to dużo czy mało, jak się chce odchudzać ale to nie problem przestać chlać browary.
Po 40-50 minut to ja nie dam rady tak od razu biegać nie ma na to żadnych szans, obecnie to biegam sobie minuta biegania minuta marszu i tak 6 powtórzeń, jak pobiegam tydzień to spróbuje zwiększyć sobie czas biegania w następnym tygodniu, jak bym miał nadal biegać
A te udka z kurczaka albo z piersi to oczywiście wcześniej ugotowane?
A odzywka białkowa? warto nie warto?
A co do sportu który by mi sprawiał przyjemność hmm, ćwiczenie na siłowni myślę lepsze to niż bieganie bo biegać to ciężko z racji ze słaba kondycja to daje rade jak na razie jak pisałem wyżej, na sztuki walki to bym się zapisał chętnie ale na moim zadupiu nic nie ma ze 100km pewnie musiał bym dojeżdżać na te sztuki walki ale zobaczę może coś będzie jak to często organizują itd, bo już wcześniej nawet o tym myślałem.
A te udka z kurczaka albo z piersi to oczywiście wcześniej ugotowane?
Jak dla mnie możesz jeść i surowe z piórami ;)
Nie oszukujmy się , uwagi które Ci przekazałem maja dotrzeć do Ciebie w najprostrzy możłiwy sposób, jelsi nie możes zbiegac to początek trasy przebiegnij a reszte do tych 40min poprostu przespaceruj.
nie ma sensu zebym Ci tłumaczył zasady diety czy ogólnie treningu bo nie ogarniesz tego, bez urazy ale do każdego podchodzi się indywidualnie a z twoich wypowiedzi wynika że nie masz pojecia o tych sprawach więc poprostu zwracaj uwage na to co jesz i uprawiaj jak najwiecej sportu czyli teraz chodz pływac do jeziora, biegaj skacz ruchaj itp, oby intensywnie a napewno schudniesz.
Zrobiłem sobie dzisiaj takiego omleta tylko bez chili, bo nie mam na chacie muszę to kupić jak pojadę na zakupy może dzisiaj, to i przy okazji inne towary kupie, ale taki omlet to powiem ze ciężko go nawet zjeść, a te dwie łyżki mąki to małe łyżki czy te duże? Bo dałem dwie duże, bo wydaje mi się ze dwie łyżki te małe mąki to chyba za mało by było, tak ogólnie ciasto po wymieszaniu jest bardzo rzadkie ale omlet dobrze upieczony i smaczny smaruje ketchupem i szamam :)
100ml mleka oczywiście tez dodałem do ciasta na omlet.
I jeszcze zapytam jakaś odzywkę białkową mógłbym stosować w pracy?
Białkiem uzupełniasz braki w diecie a NIE zastępujesz jedzenie.
A wracając do tych sztuk walk warto czy się już nie opłaca trenować mma w wieku 27 lat? Może bym się zapisał do jakiegoś klubu musiałbym zobaczyć co i jak to wygląda itd.
Dzisiaj miałem iść biegać, ale nie dam rady biegałem cały tydzień robiąc tylko 1 dzień wolny, i noga lewa najwidoczniej dostała w dupę od wysiłku biegania, dzisiaj jak wstałem to mnie w całe i w koło kolana noga bolała zresztą teraz tez, spróbowałem własnie biegać dzisiaj i ni cholery lewa noga mówi nie :( ale na siłce poćwiczyłem około godzinki.
piotr1234543
22-06-14, 20:26
Komponuj sobie 4 posiłki składające się z białek, tłuszczy, węglowodanów:
białko: jajka, mięso, ryby, nabiał tłusty
tłuszcze: orzechy, oliwa z oliwek, olej lniany
węglowodany: chleb razowy, makaron durum , ryż brązowy
do tego spora ilość warzyw. Owoce jedynie rano albo po dużym wysiłku.
Nie szalej z węglowodanami na redukcji max 40 g węglowodanów na posiłek. Przelicz sobie patrząc na etykiety na produktach w 100 g
Do tego aeroby bieganie, rower około 50 minut na trening. Możesz nawet 2,3 razy w tygodniu na początek.
Nie biegnij od razu tyle bo nie dasz rady. Na początek biegniesz 2 minuty, 2 minut idziesz, biegniesz 2 minuty 2 minuty idziesz i tak 50 minut.
Po kilku dniach 3 minuty bigniesz 2 minuty idziesz i sobie wydłużaj bieg. Po kilku miesiącach będziesz sobie spokojnie biegł 50 minut bez zadyszki i nawet będziesz w czasie biegu dodawał sprinty po 20 sekund.
No w końcu coś schudłem po diecie która dal Micek185
Miałem wagę 92/93
Teraz mam 84/85
Dieta miała być budowlańca, ale jednak pracy budowlańca nie mam, mam prace jako kierowca więc trochę na dupie się siedzi :D
Pije jeszcze 3 herbaty dziennie zielone, teraz skoro mi waga spadła chyba by trzeba było trochę zmienić diete, codziennie rano jem omlety :D już ponad miesiąc.
Kordian Skibiński
31-07-14, 19:49
8-9 kg to nie takie coś tylko całkiem sporo - a jak sylwetkowo ?? bo czasem ilośc straconych kg nie przenosi sie na jakość sylwetki
Wesoły_Grabarz
30-10-14, 03:06
jak dla mnie możesz jeść i surowe z piórami ;)
padłem :lol: :lol: :lol:
Sylwetkowo jakoś nie było widać zbytnio ale zauważyłem to zakładając np spodnie sporo luzu się zrobiło nawet.
Ale przestałem kurde pilnować michy a to kebaby pizze za zbyt często browary,słodkie itd rzadziej na siłowni i waga wróciła w prawdzie nie na taką jak miałem 92kg zanim zacząłem ćwiczyć ale na 87kg :(
Teraz mam zamiar się konkret zabrać trzeba do lata zrobić coś z sobą i się pilnować potem, bo tak bez sensu ciągle na coś pracować i później wracać do stanu początkowego.
Już 27 grudnia zaraz po świecie poszedłem na siłkę i w dzień dzień i zero słodkiego i alkocholu nie ruszyłem, trzeba spalić między innymi żarcie świąteczne.
Teraz chce sobie kupić jakąś odzywkę białkową, wcześniej nie brałem co polecicie?
Ja bym polecił dobrą dietę...
To masz jakąś dobrą ja polecasz :) ?
fallenursus
31-12-14, 12:31
On nie, ale możesz spróbować te taka wysokobialkowa, ponoć działa
On nie, ale możesz spróbować te taka wysokobialkowa, ponoć działa
Brakuje mi tutaj słowa "rusz kapucynem" :D
Znalazłem przykładowe
Dobre czy lipa?
fallenursus
31-12-14, 14:22
Przestałem czytać jak jakiś baran napisał Max orzetrawie 50g białka. I wypisal sery jako dobre źródła.
Nie wstawiaj linków takich, masz podwieszone tematy na forum co prawda reż już kurwa przestarzałe.. chuj. Nie wiem.
fallenursus
31-12-14, 14:26
Nie no dobra. Wiem i to dość dużo, ale mało o tobie. Ile razy w tyg trenujesz jaki masz tryb życia, czy masz fajne cycki. Itp itd.
192cm
88kg
27 lat
ćwiczyć mogę codziennie, ruchu w sumie nie mam jako tako
Nie wiem co by tu jeszcze podać.
Moja obecna dieta to
Omlet z 4 jajek 2 lyzki mąki, 100ml mleka, papryczka czyli i kawa z rana, kawe pije tylko raz dziennie
przez reszte dnia jem już inaczej to co będzie na obiad to w szamam, na kolacje zwykle 2-3 kanapki
Słodkiego nie tykam, czasem tam czarną czekoladę tylko.
Jak bym czytał siebie samego kilka lat temu...
Co z tymi cyckami co Fallen pisał wyżej? :D
PS Ja będę zrzucał teraz naście kilo także ćwicz i żryj to co ja ;)
192cm
88kg
27 lat
ćwiczyć mogę codziennie, ruchu w sumie nie mam jako tako
Nie wiem co by tu jeszcze podać.
Moja obecna dieta to
Omlet z 4 jajek 2 lyzki mąki, 100ml mleka, papryczka czyli i kawa z rana, kawe pije tylko raz dziennie
przez reszte dnia jem już inaczej to co będzie na obiad to w szamam, na kolacje zwykle 2-3 kanapki
Słodkiego nie tykam, czasem tam czarną czekoladę tylko.
Waga pewnie bez zmian?