Zobacz pełną wersję : prawidlowe pompki
Jak ułożyć dłonie w trakcie wykonywana pompek? dłonie zwrócone do wewnątrz czy palce do góry?
palcami zwróconymi do góry :)
To jak się robi pompki (chdzi o ułożenie dłoni) to naprawde ma jakies znaczenie?? Jeżeli ja np. robie na pięściach to dobrze czy raczej nie ??
słuchaj są różne style : na pięściach ( poziom trudności 1 ) , na 2 kostkach ( poziom trudności 3 ) na 5 palcach ( poziom trudności 3 ) na 3 palcach ( poziom trudności 4 )
na 2 palcach ( poziom trudności 5 ) i na jednej ręce ( poziom trudności 7-9 ) :P
ja osobiście jak sobie robie to na 3 palcach 3x 10 :) spróbujcie a zobaczycie że trudno
Tez mam pytanko związane z pompkami:) jeśli chcę bardziej skupić się na bokach klaty a nie
na rozwoju wewnętrznych części mięśni to wykonuje szerszy rozstaw rąk?
CreativePL
08-04-07, 18:41
i na jednej ręce ( poziom trudności 7-9 )
pompi na jednej rece sa uwarunkowanie genetycznie nie kazdy zrobi pompke na jednej rece i nie swiadczy to o slabej sile
napoleon, tak.
Jak chcesz np. grone czesci klaty zrobic, to nogi na taboret i pompujesz rękoma na ziemi.
A jest jakaś wersja pompek szczególnie skierowana na dolne rejony klatki?
W atlasie ćwiczeń masz opisane pompki, domator.
rocky_balboa
08-04-07, 21:10
i na jednej ręce ( poziom trudności 7-9 )
pompi na jednej rece sa uwarunkowanie genetycznie nie kazdy zrobi pompke na jednej rece i nie swiadczy to o slabej sile
gowno prawda. jak masz mocnego trica w jednej rece to wykonasz pompke na jednej rece
CreativePL
08-04-07, 22:44
przepraszam mistrzu http://img442.imageshack.us/img442/857/kickasskaczacyed5.gif
rocky , i dlatego moim zdaniem na 1 ręce poziom trudności jest taki , bo nie każdy ją zrobi , a pozatym jak mowisz , trzeba mieć dobrze rozwiniętego trica
pzdr
ja umiem zrobić 5 pompek na 1 rece :D a co do tych pompek na 3 i 2 palcach to raczej skupiam sie na tym ze mnie palce bola a nie na tym ze trudno :)