Zobacz pełną wersję : Kreatyna Acitvlab Jabłczan Caps (250 kapsułek) - parę pytań ;)
kubaszekr38
22-03-14, 19:20
Witam, dzisiaj zakupiłem tą oto kreatynę:
http://pi.ce-tescoassets.com/assets/PL/903/5907368846903/ShotType1_328x328.jpg
I
I na opakowaniu pisze:
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
I o co z tym dokładnie chodzi??
II
Pisze także, że:
ZALECANA DZIENNA PORCJA: 5 kapsułek przed treningiem. (5 kapsułek pisze, że to 5000 mg jabłczanu kreatyny)
I teraz co do tego takie pytanie: Dlaczego przed a nie po, bo podobno (tak czytałem), że kreatynę to najlepiej tylko po treningu brać.
III
I jak je dawkować, czy jedna po drugiej popijając wodą??
Proszę o odpowiedź na te pytania :)
fallenursus
22-03-14, 19:47
Jako substytut diety? :) mocne.
Po tren bo uzupelniasz to co użyłeś na silowce.
Ja tam potrafię lyknac 10 tabsow na raz nie wiem jak ty...
Ps. Jak ktoś napiszę ze am duży spust to mu jebne :p
kubaszekr38
22-03-14, 20:10
masz duży spust :P
Ale to od razu spożyć kretke po siłowni i zaraz po spożyciu mogę swój tradycyjny kefirek wypić itd.. ??
fallenursus
22-03-14, 20:17
Lepiej wpc/wpi Mix.
kubaszekr38
22-03-14, 20:20
Nie mam tyle kasy, jeszcze zbankrutuje ;/ Ale jakby nie patrzył, to zawsze po treningu 20g białka jest (łączone z węglami), tylko, że od razu po spożyciu kretki mogę ten kefirek itd. wypić tak? czy muszę troche poczekać ??
fallenursus
22-03-14, 20:33
.niestety .Nie jadam półproduktów mlecznych.
I na opakowaniu pisze:
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
I o co z tym dokładnie chodzi
Nie jestem zamiennikiem jedzenia.
Możesz kefirkiem popić.
1. O to ze nie mozesz zrobic cos takiego zjem 5 g krety to nie zjem kawalka miesa bo mi zastapi %-)
2. DT daj 2 x 5 g. Kiedy wiekszego znaczenia miec nie bedzie. W DNT 5 g
3. Tu to juz zalezy jak Ci polykanie idzie. Zebys sie nie udusil
kubaszekr38
23-03-14, 07:46
Jeśli jeszcze chodzi o dawkowanie kreatyny, to po prostu nie można brać co dziennie zawsze 5 g??
https://www.youtube.com/watch?v=knb_Wtohjbo
9:10
https://www.youtube.com/watch?v=h9PrdCUPVE4
2:47
Tutaj goście o tym mówią, to można tak dawkować, bo tak by mi najbardziej odpowiadało :P
kubaszekr38
23-03-14, 07:52
Aha i przypominam, że nie mam mono, ale jabłczan!
Czy mono czy jablczan bez roznicy to to samo.
tak mozesz suplementacje stala leciec 5g
Tu to juz zalezy jak Ci polykanie idzie
aha xd
co do tematu
moim zdaniem nie ma wiekszej roznicy czy mono czy jablczan, ale jest roznica ze najgorsza syfiasta firma - lepsze byloby zamiast tego jakies mono normalne.
nie ma znaczenia jakie pory i nie ma wiekszego znaczenia jakie dawki - przynajmniej na takich rozsadnych porcjach 5,10, moze i 15g, ale jak ktos 30-50g dziennie leci to nie wiem jak jest, nie probowalem
szybciej osiagniesz maksymalne stezenie a pozniej to juz to samo czy wezmiesz 5 g czy 50 g bo z kreta sie kumuje do pewnej ilosci a pozniej juz tylko ten poziom sie podtrzymuje
kubaszekr38
25-03-14, 19:00
aha xd
co do tematu
moim zdaniem nie ma wiekszej roznicy czy mono czy jablczan, ale jest roznica ze najgorsza syfiasta firma - lepsze byloby zamiast tego jakies mono normalne.
nie ma znaczenia jakie pory i nie ma wiekszego znaczenia jakie dawki - przynajmniej na takich rozsadnych porcjach 5,10, moze i 15g, ale jak ktos 30-50g dziennie leci to nie wiem jak jest, nie probowalem
Oglądając filmiki na YT o kreatynie, to ludzie mówią, że nie zależnie jaka firma bo kreatyna jest jedna itd..
Hehe a sam nie dawno wyraznie podkreslales ze masz jablczan nie mono %-)
kubaszekr38
25-03-14, 20:05
WTF? Mam jabłczan..
Trzy wpisy w gore piszesz ze kreta to kreta
strone wczesniej z duma podkreslasz jablczan tak jakby byl lepszy od mono. zdecyduj sie %-)
kubaszekr38
25-03-14, 20:24
Chodzi mi oto, że ludzie mówią na YT, że kreatynę można kupić z jakiejkolwiek chce się firmy, bo jeśli kupujemy kreatynę, to wiemy ze jest w tym pudełku kreatyna, a nie mąka xD np. białko w proszku trzeba w nim ogarnąć najlepsze firmy, które je robią., bo o niektórych słyszałem negatywne opinie. Więc podsumowując kreatyna, to kreatyna xD A najlepsze rodzaje kreatyn: Jabłczan, Orotan
Niestety jestes w bledzie kreta to kreta nie wazne ktory rodzaj poczytaj badania ;)
czy na pewno dostaje sie 100% zawsze tego bym nie byl pewien
kubaszekr38
25-03-14, 20:35
aha, dzięki ;)
Kreta to kreta, nie ważne jakiego producenta - to jest prawda o ile to jest jakaś średnia półka i wzwyż
Ale activlab ma tak kiepskie suplementy, że zastanawiałbym się czy nie szkoda mi brac nawet kreatyny od nich
fakt ze nie moge wymyslic nawet przykladu co mozna spierdolic przy takiej krecie, ale i tak bym dolozyl pare zl na cos o lepszej slawie
Gangsta Latino
25-03-14, 22:15
np. kreta z UNS. Tania i dobra.
Mono czy jabłczan to michę trza mieć, no!
micha jest dla chuderlakow koryto trzeba miec ! %-)
najpierw wypij jakies proste węgle po treningu, dopiero potem kreatynę, nie na odwrot
Gangsta Latino
27-03-14, 19:22
czemu?
I po kiego akurat proste ?
fallenursus
27-03-14, 20:34
Właśnie czemu kwa?
W zeszłym czytałem ciekawy artykuł Andrzeja Maszewskiego. Większość gotowych produktów oraz półproduktów robionych jest w Niemczech DLA RÓŻNYCH FIRM NAWET TYCH Z USA!!!. Producenci pakują i nalepiają etykiety lub dodają cuś od siebie i pakują. Gazety nie wymienię bo kryptoreklama.