Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : kreatyna i redukcja

siamer
21-03-14, 14:24
witam.
jakis czas temu kupilem sobie taki zestawik: kreatyna vitalmaxa, spalacz pes, aminokwasy bcaa xxl activlaba, bialko i weglowodany oraz witaminy i omega 3...

chcialbym zgubic brzuch ale rzecz jasna nie chcialbym zgubic miesni. jezeli jak wezme najpierw spalacz z duza iloscia bcaa aby chronic miesnie a po jakims miesiacu max 2 bym wzial kreatynke to bedzie optymalny wybor czy nie ? czy lepiej kreatyna zaczac a pozniej spalacz ? czy nie ma roznicy ? chetnie poslucham Waszych opini na ten temat...

zapomnialem napisac ze mam kreatyne mono ale nie jakos tak mam ze nie zalewa mnie bardzo woda jak ja biore (w sumie to zawsze biore vitalmaxa...).

pozdrawiam...

USgorn
21-03-14, 15:53
Bo zalewajaca kreta to mit. zacznij od poczatku krete brac 5g dziennie. bialko,aminokwasy i bcaa...nie wystarczylo bialka i bcaa kupic? na redukcji jeszcze wegle bedziesz z prochu walil?
Najwazniejsza i tak bedzie dieta pod wzgledem czy stracisz miecho czy nie

Wikidajło
21-03-14, 16:48
USgorn co konkretnie masz na myśli pisząc wegle w prochu? Aminokwasy???

siamer
21-03-14, 17:01
weglowodany to olimp carbo nox i biore zawsze je odrazu po treningu ale jak podczas redukcji mowicie zeby nie brac to nie bede tykal ;)
bialko biore zaleznie kiedy potrzebuje, albo 15 minut po treningu w dt albo wedlug brakow w diecie w dnt... aminokwasy maja chronic miesnie przed katabolizmem a na tym mi zalezy... diete mam w miare ok.

pytanie wiec czy lepiej wziasc pierw kreatyne a pozniej spalacz czy moze spalacz a pozniej kreatyny aby odbudowac miesnie ?

pozdrawiam...

USgorn
21-03-14, 17:19
Nie wiem jaka redukcje chcesz obrac ale jesli najpopularniejsza czyli z mniejsza podaza wegli to spokojnie dasz rade z jedzenia tych wegli dostarczyc. Aminokwasy to bialko, bialko to aminokwasy. Wiec nie trzeba bylo kupywac amino jeszcze. No ale jak juz masz to zjedz. No i tak jak zauwazyles najwazniejsze wlasnie zebys dostarczal wieksza ilosc bialka w celach antykatabolicznych.
Krete daj od poczatku 5 g dziennie.

-------------

Wikidajło przeczytaj jeszcze raz wypowiedzi 1 i 3 ;)

slim shady
21-03-14, 20:29
możesz wrzucić wszystko na raz, krete, bcaa i spalacz, węgle w zależności od rodzaju przyjętej diety i ich ogólnego spożycia

siamer
21-03-14, 20:53
myslisz ze kreatyna i spalacz na raz to dobry pomysl ?

slim shady
21-03-14, 21:53
a czemu nie ? jedno nie wyklucza drugiego

Pumbas
21-03-14, 22:15
Jak najbardziej mozesz na raz wrzucic wszystko, albo ew. poczekać z spalaczem do czasu az redukcja zacznie meczyc (pare tyg wystarczy)

Wikidajło
22-03-14, 20:55
Mnie już męczy redukcja, jade prawie 3 miesiące i też myśłałem o spalaczu, można zapodawać z bcaa w jednym momoncie, tzn przed treningiem?

siamer
22-03-14, 21:40
cos nie chce mi dodac posta... [teraz dodalo]

ja przez zime strasznie sie zmasowalem bo przy wzroscie 170cm waze 85kg i mam 95 w brzuchu wiec nie jest dobrze.... musze zejsc przynajmniej do tych 80cm :P macie jeszcze jakies pomysly jak domomoc mojej redukcji ? moze treningi z rana naczczo ? interwaly z rana ? czy moze jeszcze cos innego ? wszelkie pomysly mile widziane...

pozdrawiam...

szycha
22-03-14, 23:47
U mnie koleś trenuje na czczo i owszem, efekty są. Spalił tłuszczyk. Szybki trening i myk kardio. No tak, tyle że to co dla niego działa nie musi na innego działać.

USgorn
23-03-14, 00:58
Wikidajło tak mozesz zapodac razem

Siamer kluczem do sukcesu bedzie odpowiednia dieta.

Whitelionn
23-03-14, 10:03
Powiem tak, dieta i ćwiczenia. Spalacze i inne odżywki to tylko dodatki i wspomagacze. Same odżywki i suple nie dają efektów. Próbowałem na sobie. Liczy się głównie dieta i ciężki trening. Nie warto także wydawać kasy na zbędne produkty (chyba, że myślimy o zawodowstwie;)). U mnie podstawa to białko (gdyż zmniejsza apetyt i wspomaga budowanie masy), kreatyna (dodaje energii i również pomaga w budowie masy) a także bcaa (przed treningiem i po, a w dni nietreningowe rano i wieczorem - szczególnie biorę bcaa xpress od Scitec'a, ale te w prochu bo mają większą ilość aminokwasów w porcji). A i nie można zapominać o witaminach i minerałach!

Ważne jest aby wcinać 5-6 małych posiłków w ciągu dnia, ponieważ pomaga to w przyśpieszeniu metabolizmu, który jest bardzo ważny.

Jeśli chodzi o inne odżywki to tylko dodatki, a i nie powinno się ćwiczyć na czczo, ponieważ: masz za mało energii oraz spalasz przez to mięśnie. Jak nie masz czasu to polecam shake'a przed treningiem.

Nic też nie da katowanie się i głodzenie bo wraz ze spadkiem motywacji, spada energia i zdolność do dalszej walki a w efekcie poddajemy się. Małe kroki to wielkie rezultaty.

Wikidajło
23-03-14, 12:08
Ja przed trningiem nie jadam posiłkow, jedynie po przebudzeniu pije białko, później przed treningiem kawe i bcaa, następnie 1,15min/1,5h trening siłowy i pół godziny bieżni lub aeroby - efekt jakiś tam jest, w 2,5 miesiąca około 11kg w dół, spalaczy jak narazie nie używałem, chodź powoli o tym myśle...

USgorn
23-03-14, 14:14
Whitelion juz nie pierwszy raz glupoty pisze wiec nie ma co nim sie przejmowac. zreszta patrzac na jego wypowiedzi mam wrazenie ze ciagle przepisuje jakies czasopismo