Zobacz pełną wersję : Barki i Biceps....(SZTANGA)
ramzes_poznan
05-04-07, 13:59
Witam
Czy moglibyscie mi popowiedziec jakie moge wykonywac cwiczenia(skuteczne) ze SZTANGA na barki, biceps i ewentualnie na nogi? ? : (
Pozdro :)
rocky_balboa
05-04-07, 14:07
na nogi przysiady, na biceps uginanie ze sztangą, na barki wyciskanie zza głowy i sprzed głowy, podciąganie wzdłóż tułowia. patrz tutaj www.kulturystyka.pl/atlas/
po pierwsze podaj wiek. Jeżeli nie masz około 18 lat to nie bierz się za przysiady gdyż tylko nabawisz się kontuzji..
Na barki :np : podciąganie sztangi do brody
Na biceps : uginanie ze sztangą , pompki na poręczach , zwykłe pompki , hantlami stylem młotkowym.
pzdr
PS: na uda rób wykroki ze sztangą a na łydki wzniosy na palce ze sztangą na karku
pzdr
ramzes_poznan
05-04-07, 14:47
Ok no dzieki serdeczne :) to przysiadow nie bede robil (16lat) : )
Jeszcze raz dzieki : )
Pozdro
Dexter1900
05-04-07, 14:49
Moim zdaniem mozesz robic tylko z malym obciazeniem zeby Ci kregoslup nie bolal itp.
rocky_balboa
05-04-07, 14:55
z małym obciazeniem przysiadow sie w ogole nie opłaca robić
grzesiek k
05-04-07, 15:00
z małym obciazeniem przysiadow sie w ogole nie opłaca robićMiałem to samo pisać
pzdr.
ramzes_poznan
05-04-07, 15:30
Ok...Wielkie dzieki : )
opłaca sie opłaca albo nawet w młodym wieku bez obciązenia a wiecej powtórzeń is serii bo jak zapodasz duzo kg to kregosłup cierpi w podobnie jak w innych ćwiczeniech go obciązających
jak już co to bez obciążenia bo nawet najmniejsze obciążenie może spowodować skrzywienie kręgosłupa albo kontuzję ( zwłaszcza u młodszych ) dlatego polecam zwykłe przysiady :)
pozdro
ps: są inne ćwiczenia na nogi nie tylko przysiady
Albo dajesz przysiady na jednej nodze :)
hehe nigdy nie próbowałem a jak już spróbowałem to 4 przysiady i finito :D