Zobacz pełną wersję : Nietrzymanie moczu
CiemnaStrona
27-01-14, 11:34
Siema
Mam bardzo krępujący problem a dokładnie nietrzymam moczu gdy się stresuje. Zazwyczaj popuszczam trochę kropel. Pomóżcie czy są na to jakieś ćwiczenia, leki ?
Pozdrawiam
Po pierwsze radzę ci nie ignorować tych problemów! Najszybciej zapisz się do urologa. Ćwiczenia są na nietrzymanie moczu ale w 80% niepomocne. Najpierw trzeba się zbadać jaką ma się dolegliwość np. depresja, dolegliwości wrodzone, wysiłkowe nietrzymanie moczu itd. Co tu dużo gadać łap za telefon i dzwoń chłopie się zapisać. Pzdr
Możesz spróbować też z leku http://www.bcaa.pl/olimp/zurawina-uro-complex-15kaps-1756.html , ale to nie znaczy że nie musisz skorzystać z lekarza!
Kklosowski
05-10-16, 09:25
nie masz czego się krępować, musisz iść do lekarza na pewno coś pomorze
moim zdaniem tutaj konieczna jest konsultacja z lekarzem
Generalnie najlepiej jest zacząć od konsultacji urologicznej. Akurat studiuję w tym kierunku to wiem, że podstawą jest rozpoznanie przyczyn takiego stanu. Później można zacząć leczenie, które nie koniecznie musi być od razu farmakologiczne.
Przełamanie wstydu i strachu i wizyta u specjalisty są konieczne, aby się skutecznie wyleczyć. Sam kiedyś miałem podobny problem i dopiero urolog zapewnił mi rozwiązanie mojego wstydliwego problemu. Nie zwlekaj i idź tam jak najszybciej.
Myślę, że od trzech lat gościu se poradził.