PDA

Zobacz pełną wersję : Bieganie a suple.

persik06
23-01-14, 11:29
Siema
Jeśli jest taki temat to poproszę o podanie linku i usunięcie tematu:)
Chcę rozpocząć biegać, ale na innych forach przeczytałem że bez supli będzie się spalać mięśnie a nie tkankę tłuszczowa. A więc chciałem was drodzy koledzy i koleżanki zapytać jakie suple na bieganie warto brać?
Z góry dziękuję za odp.

USgorn
24-01-14, 01:33
Glupot sie naczytales na tych innych forach. Jesli jestes na masie czyli masz dodatni bilans w diecie to nie bedziesz spalal miesni. Jesli jestes na redukcji i masz podwyzszone spozycia bialka i nie przesadzasz z bilansem ujemnych rowniez nie bedziesz palil miesni. SUple mozesz dac tylko jako dodatkowa ochrone. Jak masz jakies brac to BCAA i krete 5 g codziennie

persik06
24-01-14, 13:49
Glupot sie naczytales na tych innych forach. Jesli jestes na masie czyli masz dodatni bilans w diecie to nie bedziesz spalal miesni. Jesli jestes na redukcji i masz podwyzszone spozycia bialka i nie przesadzasz z bilansem ujemnych rowniez nie bedziesz palil miesni. SUple mozesz dac tylko jako dodatkowa ochrone. Jak masz jakies brac to BCAA i krete 5 g codziennie

Dzięki za odpowiedź! Spróbuję kupić BCAA w najbliższych tygodniach.

fallenursus
24-01-14, 14:21
Polecam z cytrulina. Np gaspari aminolast są w sklepie bcaa.pl lub jakieś inne z dodatkiem cytruliny.

persik06
24-01-14, 18:17
Dzięki za odpowiedzi! Wezmę pod uwagę te suple... Tylko że o Gaspari Aminolast słyszę pierwszy raz. Jakieś recenzje ?Pozdr

kaszubek
15-02-17, 16:54
Suplementy tez nie dadzą i za dużo jeżeli nie zadbasz o odpowiednie przygotowanie do takiego biegania. Latem nie ma z tym problemu ale zimą? Pomyślałeś o tym jak o siebie zadbać? Musisz odpowiednio się przygotować http://sklepgwinner.pl/blog/biegasz-zima-poznaj-gadzet-ktory-ochroni-twoja-glowe-i-gardlo/ . Ochrona głowy i gardła zimą jest niezwykle istotna.

Wesoły_Grabarz
15-02-17, 22:29
Suplementy tez nie dadzą i za dużo jeżeli nie zadbasz o odpowiednie przygotowanie do takiego biegania. Latem nie ma z tym problemu ale zimą? Pomyślałeś o tym jak o siebie zadbać? Musisz odpowiednio się przygotować http://sklepgwinner.pl/blog/biegasz-zima-poznaj-gadzet-ktory-ochroni-twoja-glowe-i-gardlo/ . Ochrona głowy i gardła zimą jest niezwykle istotna.

hahaha sie obudził po 3 latach :D

kaszubek
04-08-17, 15:47
Mam nadzieję, że uda się u nas w końcu coś zorganizować. ONICO Półmaraton Gdynia to był strzał w 10! Podróż jednak na drugi koniec Polski jest męcząca. Imprezę poprzedziły targi sportowe. Na stoisku firmy ONICO była ciekawa akcja. Za każdy przebiegnięty kilometr na bieżni firma przekazała 10 zł na Fundację ONICO, która pomaga dzieciom. Myślę, że i u nas byłoby wielu chętnych do biegania. Śledzę ONICO CSR wydarzenia sponsorowane przez tą spółkę, ale póki co u nas chyba nic nie planują.

karolinka777
03-09-17, 23:07
Dla kolejnych którzy będą przeglądali. Polecam witaminy oraz magnez. Wszystkie białka warto brać jako uzupełnienie diety.