Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dobra pompa + FAT Killers

Wikidajło
17-11-13, 10:44
Witam, korzystając z rady starszego kolegi zakładam temat w którym bym prosił was o radę w doborze supli...
Mam w planach zakupić jakieś bcaa+białko (ewentualnie jakiś spalacz) i tu moje pytanie czy to się nie będzie ze sobą gryzło itp...???
Chciałbym ubić trochę smalcu, o rzeźbię już nie myśle bo to nierealne, a na rozpiskę diety jestem zbyt głupi w tej dzidzinie :/
Dlatego zależy mi żeby jeszcze trochę ubić smalec :)

Macie jakies ciekawe rady/pomysły?
Pozdrawiam

Pikaczu
17-11-13, 15:21
ogranicz węglowodany.podbij tłuszcze.duzo aerobów i bedą z ciebie ludzie.nie białko i bcaa nie gryzą sie ze sobą.zreszta uwazam ze bcaa i tak jest zbedne

Pain
17-11-13, 15:42
Witaj.
Policz swoje zapotrzebowanie kcal i przeczytaj tematy podwieszone aby dowiedzieć się ile musisz spożywać B/T/W. Chcesz zredukować swoją tkankę tłuszczową, to trzymaj jak najlepiej dietę, jeśli masz taką możliwość to rób treningi siłowe + areoby/interwały po. Białko wedle braków w diecie, a aminokwasy rozgałęzione wcale nie będą takim złym pomysłem. Ogarnij wszystko i daj nam do oceny, a jeśli będziesz miał jakieś wątpliwości to pisz śmiało. Wszystko jest w podwieszonych tematach.

Pozdrawiam ;)

Wikidajło
17-11-13, 16:11
Co do tego całego zapotrzebowania itp, to kiedyś próbowałem policzyć, ale nie wiem jak się do tego zabrać :/ Po prostu na tym się nie znam i za bardzo tego wszystkiego nie rozumię...
Mi tu bardziej chodzi czy znacie może jakąś odżywkę która pomoże ubić trochę smalcu??? Wiem wiem, najważniejsza jest dieta, a suple to tylko mały dodatek, ale ja już macham żelazem kawał czasu i pewnych rzeczy nie przeskocze. Mam tu na myśli np rzeźbę przy wadze 120kg! Wiem też że szczupły nie będę, dlatego na czym mi teraz zależy to jak najbardziej ubić swoją masę! :)
Mój pomysł to na początku jakiś spalacz, a później dobre białko i aminokwasy, tak mi radził pewien kolo i gadał że przy**bie mnie to trochę w barach i klacie, oczywiście przy odpowiednim ciężkim treningu.
Co wy o tym myślicie?
Pozdrawiam

Pikaczu
17-11-13, 16:17
ważysz niby 120kg i jeszcze nie jesteś pyjeb.. w barach i klacie?%-)

poczytaj o diecie łoł karb albo o diecie ketotycznej.

Wikidajło
17-11-13, 16:37
No nie niby, tylko 122kg dokładnie, w sumie mi sie wydaję że przeciętny w barach jestem, a wręcz trochę otyły w okolicach brzucha, no może więcej niż trochę :)
Dieta dietą, ale mi tu chodzi co kupić z supli by przy ćwiczeniach więcej ubić smalcu itd...

USgorn
17-11-13, 16:40
Zaden supel nie pomoze jak bedziesz jadl jak Ci sie podoba %-)

Pikaczu
17-11-13, 16:43
ehe%-)

dieta nr1.bez niej nawet suple ci nie pomogą.aeroby.2 najwazniejszy punkt.a 3 zainteresuj sie suplami na gerze/joha/synefryna

USgorn
17-11-13, 16:44
a na poczatek to nawet kofeina, zielona herbata i mct beda mialy cudowne dzialanie przy odpowiedniej diecie

Pain
17-11-13, 19:17
Żaden suplement nie ubije ci twojej masy. Błędnie myślisz i wydasz tylko w błoto pieniądze, które mógłbyś przeznaczyć na produkty twojej diety. Jeżeli nie wiesz jak się do tego zabrać, to wbijaj do podwieszonych i tak nie ma gdzie się zgubić. Jeśli ci naprawdę zależy na tym aby wyglądać lepiej, to dokonasz tego ;)

fallenursus
17-11-13, 19:38
Trenbolon.
/end thread

A tak serio to kolega ma podobne gabaryty to ciebie wikidajlo czy mi się zdaje? Przrrobilismy już wszystko na pw.....

Wikidajło
17-11-13, 19:40
Chyba mnie nie rozumiecie, "dieta" była i jest, może już nie tak rygorystyczna (jeżeli kiedyś w ogóle taka była) ale jest! Pilnuje się z jedzeniem itd. Mi chodzi co by teraz do tej "diety" dorzucić z supli... Samo białko? Same aminokwasy? Czy może jedno i drugie??? Panowie po prostu się zatrzymałem na pewnym poziomie i dalej dupa :/
Co jest lepsze dieta bez supli? czy dieta z suplami? Jeżeli z suplami to co najlepiej szamać? jakie proporcje itp... Tylko błagam niech nikt nie piszę o rozpisce, wstawianiu fotek i tym podobnym :P
Jeżeli ktoś ma pomysł co by tu dodać do redukcji, jakie suple (może co innego) to będe bardzo wdzięczny :)

Pikaczu
17-11-13, 19:47
tak kolego masz 122kg.pytasz sie czy kupić białko do diety%-):errf::errf::errf:

zrób porządna redukcje i oceń co i jak:nerd:na masosiłorzeźbie daleko sie nie zajedzie

matylda254
18-11-13, 11:26
Wikidajło, idź do pierwszego lepszego sklepu z suplementami tam chętnie Ci odpowiedzą, na pytania, ja brałam Cleanburexin II i było ok ale wiem że nie na każdego każdy spalacz działa i trzeba próbować różnych aż do skutku.

fallenursus
18-11-13, 13:01
Wikidajło, idź do pierwszego lepszego sklepu z suplementami tam chętnie Ci odpowiedzą, na pytania, ja brałam Cleanburexin II i było ok ale wiem że nie na każdego każdy spalacz działa i trzeba próbować różnych aż do skutku.

Polecam gorąco te gdzie mają bonusy od sprzedaży!

USgorn
18-11-13, 16:32

Poza tym ze wepchnal supli niepotrzebnych i ogolnie w zaleznosci od sklepu albo najdrozszych albo najmniej schodzacych to swietna mysl :yawn:

Wikidajło
18-11-13, 17:26
Mieszkam w 80-tysięcznym mieście gdzie są może ze 2 sklepy na poziomie w suplami, ogólnie w pierwszym to gośc chyba pomylił branże, bo gada tak jakby sprzedawał chińskie skarpety, a w drugim siedzi cwaniaczek chcący opierd**lić byle jaki szit, a przy tym jak najwięcej zarobić... Poza tym nie zawracał bym tu nikomu dupy gdybym miał tak ową możliwość :/
*Pikaczu, czyli sądzisz że do diety/redukcji białka się nie używa??? kilka osób mi gadało że mozna je szamać zarówno na masę, jak i na diete!
Wychodzi na to że kasę najlepiej wydać na porządne żarcie, a suplami dac sobie spokój. Bo już zgłupiałem, myślałem że znajdzie się jakaś osoba która wymieni konkretne nazwy, a ja później już bym sobie przeanalizował dokładniej, co, jak i ile...
Pozdro.

Pikaczu
18-11-13, 17:30
kolego odzywka białkowa to nie jest magiczny suplement który zrobi z ciebie nadczłowieka na siłowni.jest po to zeby uzupełnic braki białka w diecie.trzymasz miche to po co wydawać siano na supel?

Micek185
18-11-13, 18:33
Mieszkam w 80-tysięcznym mieście gdzie są może ze 2 sklepy na poziomie w suplami, ogólnie w pierwszym to gośc chyba pomylił branże, bo gada tak jakby sprzedawał chińskie skarpety, a w drugim siedzi cwaniaczek chcący opierd**lić byle jaki szit, a przy tym jak najwięcej zarobić... Poza tym nie zawracał bym tu nikomu dupy gdybym miał tak ową możliwość :/
*Pikaczu, czyli sądzisz że do diety/redukcji białka się nie używa??? kilka osób mi gadało że mozna je szamać zarówno na masę, jak i na diete!
Wychodzi na to że kasę najlepiej wydać na porządne żarcie, a suplami dac sobie spokój. Bo już zgłupiałem, myślałem że znajdzie się jakaś osoba która wymieni konkretne nazwy, a ja później już bym sobie przeanalizował dokładniej, co, jak i ile...
Pozdro.

Kolega w dyskretny sposób dal Ci do zrozumeinia że nie ogarniasz podstaw a bierzesz sieza suple typu spalacze. Biorąć się za redukcjewarto mieć choć ksztę wiedzy na temat jedzenia i treningu, nie mówię że musisz nawet się znać ale cokolwiek warto wiedzieć.

matylda254
19-11-13, 10:42
Jeśli chcesz już jakieś suplementy bo masz dietę i oczywiście uprawiasz sport, a nie objadasz się smakołykami to głownie skup się na białku (Optimum Nutrition Gold Standard od razu 2kg) albo Scitec isolate 2kg. Do tego możesz ale nie musisz dokupić sobie aminokwasy rozgałęzione, lepiej wyjdzie jak kupisz Gold Standard.

Wikidajło
19-11-13, 16:24
Kolega w dyskretny sposób dal Ci do zrozumeinia że nie ogarniasz podstaw a bierzesz sieza suple typu spalacze. Biorąć się za redukcjewarto mieć choć ksztę wiedzy na temat jedzenia i treningu, nie mówię że musisz nawet się znać ale cokolwiek warto wiedzieć.

Kozakiem na te tematy nie jestem, ale "ksztę" wiedzy posiadam i tak jak pisałem wyżej, coś na temat tej diety wiem i wiem też że nie biore się za suple bo suple trzeba wpier**lać, tylko dlatego że (też wyżej pisałem) zatrzymałem się na pewnym pułapie którego nie mogę przeskoczyć... Więc szukam odżywki która pomoże mi w dalszym rozwoju, podkreślę ~~~Z DIETĄ I TRENINGIEM!!!~~~ Reasumując z choinki sie wczoraj nie urawałem, ale o pewnych sprawach potrzebuję porady. Czytanie ze zrozumieniem to nie jest aż taki trudny temat i kolega będąc tu moderatorem wlączył się do tematu zupełnie nie pomagając, a wręcz robiąc delikatny bałagan, jaki cel miał ten post???
Nie szukam tu spięć, ale jeżeli ktoś nie ma nic mądrego do wniesienia to może niech lepiej nie nie udziela.
Dziękuje i pozdrawiam.

Ascalioth
19-11-13, 16:41
Ok skoro pytasz o suple to masz odpowiedź
Kup białko i bierz w razie niedoborów białka, czyli wtedy kiedy nie masz czasu albo możliwości zjeść normalnego pełnowartościowego posiłku.
BCAA też możesz zakupić ale to tylko dodatek, bo jak jesz dobrze to i tak z żarcia dostarczasz odpowidnie aminokwasy
Jeśli jednak nie jesz dobrze bo nie wiesz jak a chcesz zgubić ten zbędny tłuszcz to musisz sie stosować do podstawowych zasad zywienia i nie ma innej opcji, nie i ch*j
Już nawet Ci nie mówię żebyś wyliczał zapotrzebowanie bo i tak tego nie zrobisz z braku chęci, ale po prostu ograniczaj stopniowo węglowodany, czyli przestań wpierd**ać na śniadanie do 3 jajek 6 kromek chleba, a do obiadu pól kg kartofli czy dwie torby ryżu, a najważniejsze to wywal wszystkie fasfoody jak chipsy kebaby cukierki i wgl cały zły tłuszcz i cukry proste.

Zamiast 6 kromek chleba na śniadanie jest najpierw dwie, po kilku tyg zmniejsz do 1 i jedz minimum 5 posiłków dziennie żeby Twój metabolizm się ruszył
Waga 120+ kg to jest dużo i jak chcesz to zrzucić to jedź powoli do przodu :)

Wytrwałości i dasz radę bez problemu

Micek185
19-11-13, 16:54
Mam w planach zakupić jakieś bcaa+białko (ewentualnie jakiś spalacz) i tu moje pytanie czy to się nie będzie ze sobą gryzło itp...???
Chciałbym ubić trochę smalcu, o rzeźbię już nie myśle bo to nierealne, a na rozpiskę diety jestem zbyt głupi w tej dzidzinie :/
Dlatego zależy mi żeby jeszcze trochę ubić smalec :)
Pozdrawiam

Chcesz robić redukcje i po to chces zkupic białko w prochu?

Co do tego całego zapotrzebowania itp, to kiedyś próbowałem policzyć, ale nie wiem jak się do tego zabrać :/ Po prostu na tym się nie znam i za bardzo tego wszystkiego nie rozumię...

Mam zwidy czy wąłśnie napisaleś że nie znasz się na diecie i nawet nie wiesz jak podejść do redukcji a chcesz kupowac spalacze?

Chyba mnie nie rozumiecie, "dieta" była i jest, może już nie tak rygorystyczna (jeżeli kiedyś w ogóle taka była) ale jest! Pilnuje się z jedzeniem itd. Mi chodzi co by teraz do tej "diety" dorzucić z supli... Samo białko? Same aminokwasy? Czy może jedno i drugie??? Panowie po prostu się zatrzymałem na pewnym poziomie i dalej dupa :/
Co jest lepsze dieta bez supli? czy dieta z suplami? Jeżeli z suplami to co najlepiej szamać? jakie proporcje itp... Tylko błagam niech nikt nie piszę o rozpisce, wstawianiu fotek i tym podobnym :P
Jeżeli ktoś ma pomysł co by tu dodać do redukcji, jakie suple (może co innego) to będe bardzo wdzięczny :)

Przeczytaj ostatni cytat ze 3 razy po czym przypomnij że sam go napisałeś.

Wszędzie gdzie mogę pomagam, tu też nie miałem zamiaru nikogo urazić tym bardziej zaszkodzić. Twierdze jedynie że przed prosbą o spalacze (białko na redukcje(???) powinieneś sam poczytać choćby tematy powieszone i tak jak kolega wyżej Ci radził stopniowo zaczął zmiane w żywieniu, treningu a nie spinał się że ktoś nie potrafi Ci pomóc.
W kulturystyce jest prsta zasada albo masz trenera który Ci układa wszystko i podaje na talerzu albo sam badasz swój organizm i chłoniesz wiedz einaczej bedziesz non stop stał w miejscu i takie pytania bedziesz zadawał na okrągło, nie widząc przyczyny. Także więcej tolerancji i dystansu, bo nikt tu dla zabawy czy trolowania nie siedzi.
Jesli Cie uraziłem to przepraszam, ot nie trudno mi to przyszło.
pozdrawiam

Wikidajło
19-11-13, 16:56
Dzięki i pozdrawiam

matylda254
23-11-13, 10:05
Chłopaki ale się narobił kwas. Internet to nie mama, do której idziesz się wypłakać. Jeśli naprawdę chcesz zrzucić kg, zacznij od kilku podstawowych zasad, 1. jedz powoli, 2. przeżuwaj każdy kęs jedzenia aż będzie papka, dopiero potem przełykaj, 3. pij szklankę wody na 30 minut przed posiłkiem, 4. w czasie posiłku jak możesz to wypijaj tylko szklankę czerwonego wina i tylko tyle, żadnych napojów, do 45 minut po posiłku, 5. uzupełnij dietę w warzywa, owoce(wczoraj zrobiłem sobie fajny krem brokułowo-czosnkowy - fajnie rozgrzało, rano albo wieczorem dobra opcja) jedz jabłka(błonnik) 6. skup się na wykonywaniu ćwiczeń(ćwiczenia nie mogą trwać 20 minut, wtedy nic nie spalisz), 7. ilość posiłków oraz ich jakość jest bardzo ważna. Zastosuj się do powyższych zasad i myślę że będziesz sukcesywnie szedł do przodu. Pozdrawiam:)

fallenursus
23-11-13, 10:27
ROzumim że mam wypic 6-7 szklanek wina? Nawalony będę. Przerzuwac i siedziećnadtym godzinę?
Kto tu nasz czAs ....
:)

.rocky
23-11-13, 16:30
Chłopaki ale się narobił kwas. Internet to nie mama, do której idziesz się wypłakać. Jeśli naprawdę chcesz zrzucić kg, zacznij od kilku podstawowych zasad, 1. jedz powoli, 2. przeżuwaj każdy kęs jedzenia aż będzie papka, dopiero potem przełykaj, 3. pij szklankę wody na 30 minut przed posiłkiem, 4. w czasie posiłku jak możesz to wypijaj tylko szklankę czerwonego wina i tylko tyle, żadnych napojów, do 45 minut po posiłku, 5. uzupełnij dietę w warzywa, owoce(wczoraj zrobiłem sobie fajny krem brokułowo-czosnkowy - fajnie rozgrzało, rano albo wieczorem dobra opcja) jedz jabłka(błonnik) 6. skup się na wykonywaniu ćwiczeń(ćwiczenia nie mogą trwać 20 minut, wtedy nic nie spalisz), 7. ilość posiłków oraz ich jakość jest bardzo ważna. Zastosuj się do powyższych zasad i myślę że będziesz sukcesywnie szedł do przodu. Pozdrawiam:) a zamiast wina może być browarek? i czy jeśli wypije szklanke wody po jedzeniu zamiast przed to już nic nie spale?

allaszek84
25-11-13, 12:40
ja kiedys w 5 mieszkow zrzucilem 17 kg ale z glowa... potem nie bylo efektow jojo. Robisz najpierw szok 6 dni kompletnie ucinasz wegle.. potem jeden dzien przerwy i znow 6 dni ucinasz. Nie jest to zbyt zdrowe bo organizm w ketoze wpada. Po 2 takich kuracjach wszedlem w wegle pochodzenia roslinnego nieprzetworzonego czyli warzywka plus miesko rybki nabial jaja. i tak trzymalem przez 4 mieszki. w 1 miesiacu 10 kg poszlo. nastepne 4 mieszki powoli te 7 ;d pomagalem sobie tez thermalami jakimis podstawowymi.

Wikidajło
26-11-13, 17:34
Z tym winem to chyba na jaja? Żona by mnie z domu wyrzuciła gdyby codziennie z butelką z zakupów wracał... :)

Pikaczu
26-11-13, 18:23
bierzesz koks nie pijesz.szczególnie przy oralach.proste jak jebanie.

pakerfucker
27-11-13, 11:21
(wczoraj zrobiłem sobie fajny krem brokułowo-czosnkowy - fajnie rozgrzało, rano albo wieczorem dobra opcja)
uwielbiam dewiacje smakowe - może tak piersi z kurczaka nafaszerować tym oto kremem? ciekawa opcja

proste jak jebanie
nietrudno o error w tym przypadku jak i w wrong hole.

fallenursus
27-11-13, 11:38
uwielbiam dewiacje ,
wrong hole.

You dont make sense brah :p
There is no wrong hole :)

Wikidajło
28-11-13, 21:48
fallenursus, często piszesz że przy redukcji dobra jest kawa + zielona herbata, ma znaczenie w jakiej odstęp czasowy, czy może razem jedno po drugim?

USgorn
28-11-13, 21:49
obojetnie

fallenursus
28-11-13, 21:50
Jeśli ci to nie przeszkadza tp możesz nawet razem

Wikidajło
28-11-13, 21:53
Czyli mam rozumieć, wstaję rano - walę kubek kawy, a następnie kubek zielonej herbaty :D Zobacze czy mi kichy nie powyręca :)

fallenursus
28-11-13, 21:54
Średnio dziennie wlewam grama kofy

pakerfucker
28-11-13, 22:30
Czyli mam rozumieć, wstaję rano - walę kubek kawy, a następnie kubek zielonej herbaty :D Zobacze czy mi kichy nie powyręca :)

Najpierw postaw klocka, bo jakby tak wykręciło kichy, to żeby to było na sucho xD
Może lepiej w odstępie czasu. Kawa i herbata się gryzą.

Wikidajło
30-11-13, 09:15
Średnio dziennie wlewam grama kofy

Nie jest mało gram? ja piję kawę z 3 łyżeczek, taka stawia mnie na nogi :)

Ascalioth
30-11-13, 11:24
Ja do śniadanie zawsze wale kubek kawy z 3 łyżeczek i 3 kubki herbaty, zielona, miodowa i jeszcze jakaś. 6l płynów dziennie to moje minimum ;D

fallenursus
30-11-13, 12:22
Nie jest mało gram? ja piję kawę z 3 łyżeczek, taka stawia mnie na nogi :)

To jest ok 150mg kofy te twoje trzy łyżeczki :)

Wikidajło
30-11-13, 15:40
Czyli mam rozumieć że ty spożywasz jakieś 7 razy więcej dziennie...?! Serducho wytrzymuje? :)
Od nowego roku, zacznę chlać tą kawe + zielona herbata, zobaczymy jakie efekty będą!

fallenursus
30-11-13, 16:36
Oprócz npp nic mi ciśnienia nie podnosi. Zawsze możesz wziąść aspirynke z rana jak pekasz

allaszek84
12-12-13, 13:53
ja pindole ile kawy ;p ja kofeinke wole w mniej moczopednej wersji ;] ale az takie ilosci nie zaszkodza na zdrowie ? 1 gram ? o-0

USgorn
12-12-13, 13:56
Zdrowa gorna dawke szacuje sie w 400 mg dziennie ale Fallen jest inny %-)

fallenursus
12-12-13, 14:13
Fallen jest inny %-)

https://www.youtube.com/watch?v=pj5_7jnIXm8&feature=youtube_gdata_player

allaszek84
12-12-13, 14:22
haha ;p odpiszcie w dziale doping
pojedyncze pyt ;]