PDA

Zobacz pełną wersję : Czy jest sens teraz wrzucić stałą supl. kreatyną

Zima
08-11-13, 21:44
14 sierpnia odpaliłem cykl na krecie, który trwał z dwa miesiące może troche krócej. Jako, że teraz trzymam dietę jak nigdy, dbam o czas snu i nie pije alkoholu to kombinuje jak jeszcze ulepszyć, czy jest sens teraz wrzucić 5g zwykłego mono do shaka po treningowego i brac 4 x w tygodniu, czy lepiej nie świrować i pozwolić, żeby organizm odpoczął od kretki i później uderzyć z cyklem? Bo jakbym zaczął teraz dawać 5g po treningu to chyba bym tak z pół roku ciągnął :) "Na cyklu wychodziło 10g w treningowy i 5g w nietreningowy"

Hero33
08-11-13, 23:09
Są różne opinie , ja jednak wolę sobie zrobić przerwę . Kiedyś też ktoś , chyba na tym forum(nie pamiętam) polecił mi żeby w przerwie między cyklami na krecie jechać aakg i powiem ci że też to fajnie na mnie zadziałało, może dlatego że aakg brałem poraz pierwszy, ale byłem zadowolony. Albo po prostu zrób z miecha przerwy i tyle.Pomęcz się na sucho ;)

Zima
08-11-13, 23:21
Od zakończenia tego około dwu-miesięcznego cyklu minął już miesiąc nawet trochę ponad, chyba się skusze na 5 g mono po treningu od poniedziałku. Z tym aakg to chłopaki z siłki mówili, że drogo wychodzi bo trzeba łykać po 10 lub nawet wiecej tabsów przed treningiem, no ale pewnie to tak jak mówisz, kwestia wrażliwości organizmu.

slim shady
09-11-13, 08:14
jak masz ochotę to spróbuj jak na Ciebie taka suplementacja zadziała :)

Zima
09-11-13, 17:29
No i akurat spadło mi dzisiaj z nieba za free creabomb sciteca, poczekam jeszcze do poniedziałku i będę wrzucał, łyżkę do po treningowego, białka mam nadzieje, że nie zaszkodzi nic. Dziękuje za odpowiedzi :)

ht
09-11-13, 19:27
aakg mozna kupic rowniez w prochu i wyjdzie na pewno ekonomiczniej. co do krety znam ludzi co lykaja caly rok.

USgorn
15-11-13, 22:15
Najlepiej samemu wyprobowac jedni wola tak inni cykle krotsze z faza nasycenia i inni zwyczajnie. Tylko jak dasz stala to lepiej zamiast 4 dni daj 7 dni po 5 g

Zima
16-11-13, 16:45
Mówisz, że lepiej dać 5g codziennie niż tylko około treningowo?

Pikaczu
16-11-13, 17:45
Są rózne szkoły brania kreatyny.5g to najniższa skuteczna dawka.jedni wola ładowanie inni nie.inni przed treningiem drudzy po.5 g co dziennie smigaj.watroba ani nerki tobie nie wysiadą

USgorn
16-11-13, 17:48
No kreatyna nie dziala doraznie tak wiec branie okolotreningowo nie jest konieczne. I jak brac czy to cyklicznie czy stale to 7 dni w tygodniu

Zima
16-11-13, 18:03
temat rzeka

Whitelionn
17-12-13, 14:29
Jeśli mowa o Crea-bomb od Scitec'a to ja także biorę już od miesiąca. Ja stosuję porcję przed i po treningu. Polecam bo fajny delikatny smak i efekty u mnie widać. Jeśli chodzi o główny wątek tematu to ja już teraz też stosuję stałą suplementację kreatyną. Wcześniej robiłem tak jak zalecają, czyli miesiąc cyklu na kreatynie a miesiąc przerwy, ale po ponad miesiącu nie brania zobaczyłem masakryczny spadek masy i siły. Od momentu stałej suplementacji poprawa jest ogromna (nie trzymam wody zapewniam), cały czas masa i siła w górę, więc ja będę stosował cykl prawie ciągle:)

Zima
18-12-13, 20:51
no widzisz jak warto eksperymentować? Z moich spostrzeżeń wynika także coś w stylu takim, że na każdym cyklu z kreatyny byłem przeziębione czy to zima czy lato przy zastosowaniu stałej suplementacji problem rozwiązany.

USgorn
18-12-13, 21:18
no widzisz jak warto eksperymentować? Z moich spostrzeżeń wynika także coś w stylu takim, że na każdym cyklu z kreatyny byłem przeziębione czy to zima czy lato przy zastosowaniu stałej suplementacji problem rozwiązany.

sugerujesz ze od kreatyny byles przeziebiony ? %-)

Zima
18-12-13, 21:22
Stwierdzam, że tyle razy ile byłem na cyklu tyle razy byłem przeziębiony.

Pikaczu
18-12-13, 21:24
kreatyna nie wpływa na układ immunologiczny

USgorn
18-12-13, 23:31
tak jak Pika