Zobacz pełną wersję : Insulina
natalia2126
24-10-13, 17:01
Witam
z insulina mam juz styczność kolejny raz tyle ze wbijałem zawsze szybka teraz przyszedł czas na długa dokładnie humalin N i zastanawiam sie czy lepiej bic raz dziennie większa dawkę czy rozkładać na dwa razy
Z tego co sie orientuje to na forum nikt nie bil.jaca bawil sie insa , ale juz sie nie udziela. Tak ze z czesci praktycznej nikt za bardzo nie pomoze...a teorii na temat brania insy jest duzo w necie. Jak zaczniesz sie bawicinsa napisz co i jak na pewno duzo ludzi zchecia podpatrzy;)
natalia2126
24-10-13, 18:00
jestem juz po kilku cyklach z humalogu tyle ze humalog to szybka insulina a ja teraz chcial bym isc dalej i brac dluga jak humalin n no i zastanawiam sie czy nie lepiej bylo by podzielic dawke na dwa Malo wygodna opcja ale moze skuteczniejsza Poczekam jeszcze moze ktos zna kogos kto wlasnie wbija dluga
Miałem ostatnio pl apteke długiej leży gdzieś w lodowce, wiekszosc laduje krotka z tych co znam
natalia2126
25-10-13, 09:47
no bo krotka jest bezpieczniejsza 1-2 posiłki i masz spokój na długiej inna zabawa ale i inny wymiar Poszedł 1 szot 1x20m.j i tak zostanie przez 30dni bo mam 600j tylko
fallenursus
25-10-13, 13:23
Opisał byś cojak i kiedy bo po mojej str wody też krótką biją wszyscy. Bez recki i śmieszne ceny.
natalia2126
26-10-13, 11:03
krótka wiadomo jest bardzo dobra bo można kontrolować długa już podchodzi pod większy poziom zaawansowania PRO wbijają długą dodając krótką,bez insuliny na pewno ich kariera nie była by na takim poziomie jakim jest Biorę długom drugi dzień wczoraj było 20m.j i dzisiaj rano poszło kolejne 20m.j już dziś widzę efekt działania insuliny wstałem rano mocno nabity wszystko za sprawą glikogenu Co mogę jeszcze powiedzieć? apetyt ogromny Jak są jakieś pytania to pytać
fallenursus
26-10-13, 14:06
Tak tak. Diete rozpisać musisz koniecznie. Ile gram ww podajesz z tym strzałem?czybto nie ma znaczenia tak jak przy krótkiej? Nie bede ukrywać nie wiem o tym dużo bo nigdy mnie to nie interesowało ze inse przywalic. A po tej stronie wody popularności insy na poziomie u was trenu. Czyli coraz więcej ludzi jedzie inse.
natalia2126
26-10-13, 15:00
Dieta to sprawa indywidualna tak jak i dawka Ja po wstaniu 30min po wbiciu insuliny jem 200g ryżu ze 100g marchwi gotowanej i popijam 30g białka po godzinie jem 100g piersi z kurczaka i 200g brokułów Nie trzymam sie stanowczo diety bo podając insuline nie ma sensu to nie poziom przed zawodami, patrze na glukometr i staram sie trzymać cukier w granicach 120-140 jak spada to jem kawałek czekolady czy owoc Przy krótkiej wbijasz i masz spadek cukru do 4h na długiej on spada non stop Zjadłem o 14:00 100g ryzu+50g kukurydzy+200g ryby i po godzinie czuje sie tak jak bym nie jadł dobrych kilka godzin, cukier 98 a 15min po posiłku miałem 160 to zobacz jak leci ładnie
fallenursus
26-10-13, 15:06
Podaj po tyg czy dwuch jak z waga i fatem :) cisniesz!
Rozpisz kolego jak wygląda taki cykl na krótkiej np :) na co zwracać uwage na co najbardziej nie powiem ze ciekawi mnie to ale wiedzę mam podobna do fallena o insie :(
widze maksiu ze chcesz zrobic krok naprzod:)
widze maksiu ze chcesz zrobic krok naprzod:)
No teraz to już nie ma sensu dorzucać insy do mojego cykla kur... 600mg trenu enan week nie robi już na mnie wrażenia jestem w 6 week tak myślę czy jest sens podnieś na 800mg week
tylko testo 1,5gr musiał bym zapodać bo teraz leci 1gr week :(
tylko żeby mi sie nery nie rozsypał :)
sorki za spam :)
natalia2126
28-10-13, 14:17
MAXIMUS 2
Swoją przygodę zacząłem od humalogu (krótkiej) na początku szła dawka 10j. przy wadzę 87kg nie miałem jakichkolwiek skutków ubocznych po za tym że chciało mi sie jeść i po odstawieniu, po około 5 tyg zacząłem być senny i bóle głowy przez 5 dni Kolejny raz poszło 2x10j i tu bardziej dopilnowałem diety i bylem bardzo zadowolony Dawki 2x10j to średnie dawki nawet pozwolę sobie napisać ze małe (http://www.e-gym.pl/member.php?17039-MAXIMUS-2)i hipoglikemia przy takich dawkach to 20% chyba że ktoś naprawdę wbija i nic nie je Trzeba tu podkreślić że mamy wystarczający zapas glikogenu aby nie dopuścić do hipki Zawsze na treningu miałem ze sobą kawałek czekolady w razie problemów, po treningu wbijalem humalog i szedłem pod prysznic zabierajac z soba glukoze z saszetkach Insulina to świetny środek, to nie meta i trzeba podchodzić do niej inaczej ale bez przesady nie jest taka straszna jak to sie o niej pisze Teraz widzę ogromną różnice miedzy humalogiem a humalin N długa to już zupełnie inna gra i na pewno ogromnym błędem było by zaczynanie na niej swojej pierwszej styczności Nie potrafie tak pisać co i jak, jak kogoś to interesuje niech pyta ja postaram sie na pytania odpowiadać Tak jak dla nas w cyklu podstawa to testosteron tak w zawodowej insulina, oczywiscie testosteron i inne środki też :) Ja nikogo nie nakłaniam do brania czy to insuliny czy innych leków dział jest dla dorosłych i to my sami podejmujemy decyzję Insulina to najbardziej anaboliczny hormon o czymś to swiadczy prawda
fallenursus
28-10-13, 14:47
To co powiadasz wydać te 18$ na 100j krótkiej i przpierdolic na wycinkę?:)
natalia2126
28-10-13, 14:53
nie lepiej kupic wkład 300j :) 100j to strasznie mało Na wycinkę nigdy nie brałem i bał bym się
fallenursus
28-10-13, 14:57
I tak wcinam większość ww okolo treningowo wsumie pomyślę bo cena to żadna i bez recki peny daja. Mało towarów leci bo 100enan/50trenu co dwa dni. Znowu zle myśli mam :)
natalia2126
28-10-13, 15:19
ale wklady do pena masz 300j a nie 100j u nas w polsce insa na recke ale pełnopłatnie da rade załatwić bez