PDA

Zobacz pełną wersję : Dieta na mase.

xxmłodyxx
24-09-13, 12:39
Witam. Mam zamiar pierwszy raz zacząc jesc lepiej. Mieszkam w internacie i dopiero teraz od 4 lat mam mozliwosc gotowac sobie sam. Plus jedzenie na stołówce. Prosiłbym o pomoc gdyz niewiem jak to samemu przygotowac. Wzrost 170, waga 89.5kg( w ciagu dnia sie wazyłem) Trening siłowy. Dodam ze nie chce sie zalac jak swinia bo i tak bf mam spory.

Na stołówce mamy sniadanie potem obiad i kolacje( róznie z tym jest i rózne "rzeczy" daja)

Mógłbym jesc ze 3 x dziennie kurczaka z ryzem ale co jeszcze? Pomoze i ktos?

fallenursus
24-09-13, 20:58
No tego kurczaka z ryżem między posilkami na stołówce i będzie git

Zima
24-09-13, 22:45
około treningowo:
-Kurczak z ryżem i z warzywami.
2 posiłek po treningu/ ostatni posiłek przed snem:
-Pół puszki tuńczyka w sosie własnym bo na ogół to jakieś 185g takie puszki, trochę jogurtu naturalnego, zetrzeć odrobinę żółtego sera na tartce, ewentualnie pokroić w kostkę, pokroić na kawałki 2 ugotowane jajka z żółtkiem albo bez jak wolisz, pokroić pomidora w kostki, rozdrobnić ząbek czosnku/// cebule, pieprz, sól, wymieszać i jest sałatka białkowa. Może nie smakuje jakoś super, ale łatwo zrobić i jest moc.
Śniadanie, przed treningiem:
-rozbić 4 surowe jajka wrzucić z żółtkiem albo bez do miski, następnie do miski wrzucić szklankę płatków owsianych, dokładnie wymieszać i na patalnie na mały ogień tak jak jajecznice, wymieszać z łyżką miodu do smaku. Jak dla mnie ok i bez miodu, inni dają jeszcze cynamon, ale możesz także spróbować na ostro//słono. Multum opcji.
-płatki owsiane, twaróg chudy, jogurt naturalny, miód - wymieszać

czas przygotowania na wszytko od: 5minut - do 30minut. (w standardowo wyposażonej kuchni)
ceny: wszystkie składniki można kupić w sklepie Lidl w ok cenie.

napisz więcej o Twoich możliwościach kulinarnych, zapleczu

fallenursus
24-09-13, 23:04
Zima wyluzuj bo młody jeszcze większe bydle będzie a do tego ja nie dopuszcze.
Wystarczająco dużo jego fot na forum sie buja.

Zima
24-09-13, 23:19
Za bardzo spodobała mi się jego sygnatura, żeby przejść obojętnie :)

xxmłodyxx
27-09-13, 19:17
a co mogę wpieprzać rano zebym mógł bez lipy przygotowac w pokoju na szybkosci czyli np z gotowaną woda tylko. Jakies płatki owsiane tylko jak je przyzadzic zeby opierdolic bez zniechęcenia. I tak powolutku bym z tego układał całosc i moze cos ze mnie jeszcze bedzie. : )

Zima
27-09-13, 21:49
Rozumiem, że masz do dyspozycji tylko czajnik i taki pewnie na prąd?

Tomi!
27-09-13, 21:55
owsianka z wheyem (+3 jajka i git śniadanie)

slim shady
28-09-13, 09:32
zrób własnme musli, owsiane + garść rodzynek + garść rodzynek + siemie lniane + suszone owoce + cynamon i zalewasz wszystko odżywką białkową na mleku

xxmłodyxx
28-09-13, 17:21
Rozumiem, że masz do dyspozycji tylko czajnik i taki pewnie na prąd?

tak....

Zima
28-09-13, 17:32
Ciężko w takim czajniku ugotować coś dobrego oprócz wody, kumple gotują w takim czajniku parówki, ale parówki to gówno, jajka, też wrzucają... więc możesz spróbować, też zależy od tego jaki czajnik i czy ma zabezpieczoną grzałkę i w jakim czasie gotuje wodę, ehh chyba zostaje tylko zalać owsiankę wodą a do tego odżywka białkowa.

xxmłodyxx
20-10-13, 20:00
Pisze tu zeby nie smiecic. Jaki olej kupic zebym np mógł sobie nim polac ryz lub makaron zeby nie był suchy i zebym mógł wypic go wieczorem do twarogu. Lepiej jak jest wiecej kwasów nasyconych czy mniej? Jeden kolega polecał mi lniany, inny z pestek winogrona, a inny rzepakowy. Bo oliwa to troszku droga.

Z góry dzieki

fallenursus
21-10-13, 03:28
Oby trzy są dobrym wyborem.celij z pierwszego tloczenia.. ostatnio chwałę sobie bardzo olej z awokado

Tomi!
21-10-13, 12:35
A co z MCT?