Zobacz pełną wersję : PLAN DO OCENKI :) POMUZCIE :)
Witam .
Napisalem sobie plan na caly tydzien do cwiczen . Czy moze go ktos ocenic ? Oto on:
Poniedzialek: Triceps, Obrecz barkowa , Brzuch
Wtorek: Brzuch, Przedramie
Sroda: Biceps , Nogi
Czwartek: Triceps, Brzuch, Grzbiet
Piatek: Górna czesc klatki piersiowej , biceps
Sobota: Nogi, Przedramie, Obrecz barkowa
Niedziela: Biceps, Grzbiet, Brzuch
Napisalem tylko jakie partie a cwiczenia to takie podstawowe , bo mam do dyspozycji tylko dwa hantle po 5 kg.
Moj cel to: wyrzezbic sobie cale cialko i troche sile polepszyc. Bo dodam ze trenuje biegi.
Aha i dodam jeszcze ze od 3 miesiency cwicze "trening domatora" , ale troche sie mi juz znudzil wiec postanowilem zaczac cwiczyc kazda partie osobno.
po pierwsze podaj wagę wzrost :P
[ Dodano: 02-04-2007, 16:53 ]
i wiek
Aha no tak zapomnialem:
waga: 60kg
wzrost: 170 cm
biceps: 26cm :)
przynajmniej jeden nie oszukuje ja mam 26,5 :p no ale mniejsza o to po pierwsze jeszcze możesz przymasować
ps pytanie masz z czego wyrzeźbić mięśnie ?? czy jestes chuchru bo nie wiem jak tam u ciebie stoi masa
[ Dodano: 02-04-2007, 17:07 ]
dobra powiedzmy że robisz rzeźbę.
Zadużo razy ćwiczysz w tygodniu to raz.
Dwa: 2x jedna partia w tygodniu to dwa.
Ćwicz
Poniedziałek:
Klatka, Biceps
Środa: Triceps Plecy
Piątek: Nogi Barki
Możesz dodać jeszcze na brzuch a8w albo jakieś brzuszki
Co do serii to na rzeźbę rób dużo serii z mniejszym obciążeniem
Wejdź w dział dieta i dobierz odpowiednią dietę gdyż to jest najważniejsze.
Pamiętaj mięśnie potrzebują regeneracji i każda partia ma odpoczywać cały tydzien bo inaczej nic ci nie urośnie.
Pamiętaj rób ćwiczenia wolno i dokładnie. To chyba tyle jeżeli chodzi o rzeźbę jak ci pomogłem daj sogaa :smile:
Możesz dodać jeszcze na brzuch a8w albo jakieś brzuszki
Chyba a6w ;-)
Co do serii to na rzeźbę rób dużo serii z mniejszym obciążeniem
Większą ilość powtórzeń + serii mniej wiecej tyle co na masie + w seriach odpoczynek od 30 do max 1,30 min.
hehe co do a6w źle napisałem a jeżeli chodzi o rzeźbę to dlaczego nie może robic więcej powtorzen a tyle samo serii tylko wiecej serii a tyle samo powtorzeń??:P
tak z ciekawości to nie to samo ?? bo nie wiem
Z czego ty chcesz sie rzezbic ?? Narazie masuj, bedziesz sie rzezbil jak bedziesz mial z czego!
No rzeczywiscie , przydalo by sie troche masy w rekach :)
masuj masuj a później rzeźb i napewno będą efekty :)
NIe polecajcie chlopakowi rzezby bo jak wazy 60kg to z czego on ma rzezbic;|
masa masa j/w.
reman a kto tu mu poleca rzeźbę ??
misiek12345
04-04-07, 09:24
Zgadzam sie że najpierw powinnes zająć sie masą,bo jeśli odrazu zaczniesz trenowac na rzeźbe to nie bedzie ona za ciekawie wyglądać musisz z czegoś mięsnie wyrzeźbić poszukaj na forum jest tu dużo planów na mase, ale powinneś zwracac uwage na podstawowe ćwiczenia.I pomału zacząć zbierac na jakiś sprzet treningowy bo 2 chantelkami po 5 kg raczej nie wykonasz wszystkich ćwiczeń nawet podstawowych.POZDRAWIAM:)