PDA

Zobacz pełną wersję : Suplie - czyli czas się dozbroić

Pioter1994
16-05-13, 20:52
Rzeczy które już mam to mono, dużooo z konkursów i jeszcze mam Vitalmaxa gdzieś na oko z 200g, Witaminę C 1000mg, Magnez z wit. B6.

Planuje zakupić do tego:
7267

Chce zrobić połączenie mono i jabłka. Najpierw 3 tyg. samo mono, potem mono+jabłko 4 tyg. i na koniec przejsic na same jabłko 3 tyg. w nadzieji że woda zejdzie.

BCCA w trakcie treningu chciałem pić dlatego z cytruliną/ ewentualnie w sytuacjach kryzysowych.

Białko zaraz po treningu.

White Flood przed treningiem razem z kreatyną (White nie zawiera krety).

Jakieś sugestie, coś byście podmienili zamienili etc. ?

Gangsta Latino
16-05-13, 22:20
nigdy nie miałem nic z Fitmaxa więc nie wiem co i jak...

Połączenie mono, z jabłkiem może być, chociaż ja tam wole samo mono ;)

Białko i white flood ok.
Zrób najlepiej liste/spis tego co masz i chcesz używać, żeby to było bardziej przejrzyste.

Pioter1994
16-05-13, 23:01
Suple:
No to mam:
Milkoshake Kreatyna MONO 4x 480g
Vitalmax z puchy 500g zostało jakieś 200g
Magnez z wit. B6 - http://solidna-apteka.pl/image/cache/data/older/DSCF5917_LRG-500x500.jpg
Witamina C - 1000mg - http://nokautimg3.pl/p-fe-43-fe43cc5a8e393adb0124dab68cb244d8500x500/cemax-forte-14tabletek.jpg

Do tego planuje dokpić:
Olimp TCM 400 kap.
White Flood 640g
Białko UNS 1800g
BCCA Fitmax + Cytrulina 600g

+ aspiryna na 2 tyg. przed końcem przed treningiem, dawki dobiorę pod siebie, zobacze jak na mnie działa.

Full dawkowanie:
Kreatyna:
Mono:
3 tyg.
DT: przed i po treningu około 6g (czubata łycha od herbaty),
DNT: 6g po południu.

4 tyg:
Jabłko + Mono:
DT: Przed treningiem mono 6g, po treningu 5 kap. TCM
DNT: Po południu 5 kap. TCM.

3 tyg.
Jabłko:
Dt: przed i po treningu 5 kap.
DNT: 5 kap. po południu.

Łącznie 10 weeks.

White Flood:
Przed treningiem.

Białko:
Po treningu 30g z płatkami owsianymi/ ryżem. Czasami w sytuacjach kryzysowych.

BCCA:
W czasie treningu 10g jak antykatabolik + cytrlina lespza pompa/ ukrwienie.
Ewentualnie by zahamować katabolzim w sytuacji kryzysowej.

Witamina C:
Zaraz po treningu 1gr.

Magnez z wit. B6:
Przed snem, tutaj dawki pewnie jakieś mniejsze pójdą zachowawczo, ale jeszcze je dobiorę.

Aspiryna:
Pod koniec kreatyny, przed treningiem.

Tak wygląda rozpiska, wszystko liczyłem. Co sądzicie?

Fit4ever24
17-05-13, 11:21
Będzie moc. Tylko JA aspiryne bym odpuścił. Będzie przedtreningówka + cytrulina więc raczej zbędna ale możesz spróbować

maniek1988
17-05-13, 11:26
Ale kombinujesz ta kreatyna no ale jak chcesz tak przetestowac to spoko do odwaznych swiat nalezy.

Pioter1994
17-05-13, 12:25
Czytałem sporo badań zagranicznych na temat aspiryny i dłuższe stosowanie może być niebezpieczne (zapobiega krzepnięciu krwi i coś jeszcze związane z krwią jakiś zanik czegoś) + dłuższe stsowanie może osłabiać jej działanie a żal stracić działanie tak dobrego leku przeciwbólowego.

Z plusów większy przepływ krwi co za tym idzie pompa, mniejsza podatność na ból (przydatne w cięższych seriach), a także zapobiega stanom zapalnym, czyli zakwasom - chcoiaż w tym przypadku zdania są dosyć pdozielone, bo niektózy sądzą, że to dobrze, szybsza regeneracja etc. a inni, że źle, że zapobiega uszkodzeniom mięśnia. Badań na ten temat nie znalazłem więc sprawdzę na sobie.

Podobno działanie można odczuć już po dawkach 100mg.

2 tyg. to nie dużo jakieś 8-10 treningów w splicie.

Cóż zobaczymy.

Z tą kreatyną zobaczę, może przekombinowałem trochę, ale może być ciekawie.

Dzięki za pomoc, ktoś jeszcze się wypowie?

Fit4ever24
17-05-13, 12:34
Zdaj relacje z działania. Przed treningiem będziesz brał ją solo czy razem z przedreningówką?

Pioter1994
18-05-13, 21:40
Przed treningiem, najpierw w małych dawkach i w zależności jak będzie działać będę zwiększał. Najprawdopodobniej razem z przedtreningówką. Relacja będzie w relacji :D

Baloniarz
18-05-13, 23:10
Już tylko brakuje relacji w relacji z relacji :)

Fit4ever24
19-05-13, 09:06
Może bedzie :P

Pioter1994
19-05-13, 11:52
Spokojnie, zrelacjonuję relacje w relacji z relacji specjalnie dla Was :D

KowalX
20-05-13, 16:14
Rzeczy które już mam to mono, dużooo z konkursów i jeszcze mam Vitalmaxa gdzieś na oko z 200g, Witaminę C 1000mg, Magnez z wit. B6.
Jakieś sugestie, coś byście podmienili zamienili etc. ?

Po grzyba mono i jakbłczan? Kreatyna to kreatyna. Bierz mono ,bo taniej wychodzi. Kup sobie mono olimp czy co tam taniego jest. Fitmax chyba jakieś wpadki miał, musze doczytać. Do czego Ci takie dawki witaminy C>? Magnez bardzo łatwto z pożywenia/wody dostarczyć także zbędny wydatek.

Pioter1994
20-05-13, 16:48
Mono ciągnie wodę, jałko nie miałem pare lat temu i czułem różnicę. Teraz chce spróbować czegoś innego. Mono mam ponad 2kg, spory zapas.

Witaminę C i magnez mam dlatego bedę brał :)

Zamówienie już poszło :P