Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zaciski do sztangi

dirtyhaus
16-04-13, 21:37
Witam,
mam zwracam się do Was z zapytaniem, otóż czy zaciski do sztangi olimpijskiej fi 50 będą pasować do sztangi o średnicy 28mm? Zakładając, iż ta rura będzie gładka. Chcę kupić belkę o takiej średnicy i zastanawiam się czy takie zaciski pasowałby.

Baloniarz
16-04-13, 21:40
suwmiarkę w dłoń i zmierz :)

dirtyhaus
16-04-13, 21:45
Belkę zamawiam ''na miarę'', a sztangę jaką mam to z ''tesko'' o średnicy 28mm i całe nakłady też, dawno kupowałem. Ten zacisk też chce kupić do belki ale nie wiem czy będzie pasować, żeby nakłady się nie zsuwały.

Baloniarz
16-04-13, 21:46
szczerze to ja też nie wiem :) i wątpię żeby ktoś wiedział...

Micek185
17-04-13, 12:48
co za belke?

chodzi Ci o średnice zacisków w środku rury? wydaje mi się że bedziesz miał za krótka śrubę ale jak starczy to będą trzymały.

zaciski najlepiej jak by miały z 2mm luzu tak żeby praktycznie idealnie pasowały na gryf i zeby nie miały zbędnego luzu ale to musisz najpierw kupić belke zmierzyć suwmiarką i podać dokładny wymiar tokarzowi. z doświadczenia wiem że stal kupując niby taką samą wachania w gruości sa dość duże nawet do 1mm w zależności jaka to stal, polska ukrainska itp.

dirtyhaus
17-04-13, 14:26
Belkę używaną do zawodów strongman. Kupuje na zlecenie dla własnego użytkowania, niestety jak pisałem nakłady mam od zwykłej sztangi i już nie chcę kombinować i wymieniać całego żelastwa. Problem raczej rozwiązany, chyba będą pasować zaciski od np. zwykłych hantelków.