PDA

Zobacz pełną wersję : Pytanie...

duszek244
01-04-07, 21:27
Czy jeśli ćwicze i prowadze diete nie chce mi sie tutaj rozpisywać ale jem dużo ryżu piersi z kurczaka mleko odtłuszczone ryby itd ale chciałbym sie dowiedzieć czy moge pić surowe jajka i jeść banany i kiwi w dużych ilościach.
Z góry dzięki

Raskus
01-04-07, 22:15
duszek244, banany mają sporo ww prostych, więc jedynie po treningu.

Surowe jajka, no wiesz... samonella, ale są tacy co tak jedzą. Ja bym radził gotowane i tutaj jedz ile wlezie, nadmiar białka się wydali tylko;-)

Kiwi... hmmmmmm;-) lubię, ale nie wiem. Poczytaj i sam sie zastanów.

reman
01-04-07, 22:36
Co do jajek nic sie nie martw, i jedz smialo:]
Ja jem codziennie przynajmniej 4, i tylko polecam.
Co do kiwi ma jedynie walory smakowe wiec mozesz jesc jezeli Ci smakuja.
pozdro.

AdRiAn
02-04-07, 13:13
kiwi zawiera duże ilości witaminy C. W 100 g owoców jest jej około 80 mg. Zawartość potasu jest nieco mniejsza od spotykanej w bananach. Owoc zawiera także witaminę A oraz witaminę E, wapno, żelazo i kwas foliowy. - to taka ciekawostka. co do jajek to surowe odpadaja ze wzgledu na choroby. Bakterie znikaja w tem. wrzenia (90 - 100C) wiec gotowane jak najbardziej sa zdrowe i ok. Surowe lepiej sie przyswaja, no ale zdrowie wazniejsze ;-)

blackburn
06-04-07, 13:57
jak chcesz jeść jajka na surowo to wsadź je na pare sekund do gotującej się wody(taka sterelizacja)

eść banany i kiwi w dużych ilościach.

kiwi jak chcesz to szamaj a banany tak jak już wspomniałRaskus, mają dużo węgli prostych więc polecam ich jedzenie po treningu lub w czasie jakiejś ciężkiej pracy, możesz je również łączyć z produktami które mają dużo węgli złożonych np płatki owsiane

pw
06-04-07, 14:03
Jedz tłuste a nie odtłuszczone ryby

blackburn
06-04-07, 14:40
Jedz tłuste a nie odtłuszczone ryby
podejrzewam że chodziło o odtłuszczone mleko, nie ryby

pw
06-04-07, 14:59
No chyba że tak