PDA

Zobacz pełną wersję : wybielanie ząbków

kfc
10-04-13, 16:06
ktoś z Was wybielał? Zadowoleni? Jaka cena? Jakieś uwagi?

czy może ktoś używał sody?
Ja sody nie odważę się użyć, boję się o szkliwo. :)

Paski wybielające?
Specjalne pasty? żele? nakładki?
Zabieg?

mam nadzieję, że dbając o mięśnie, nie zapominacie o pięknych białych zdrowych zębach. Nie ma nic gorszego niż brzydkie żółte zęby

Fehu
10-04-13, 19:37
ktoś z Was wybielał? Zadowoleni? Jaka cena? Jakieś uwagi?

czy może ktoś używał sody?
Ja sody nie odważę się użyć, boję się o szkliwo. :)

Paski wybielające?
Specjalne pasty? żele? nakładki?
Zabieg?

mam nadzieję, że dbając o mięśnie, nie zapominacie o pięknych białych zdrowych zębach. Nie ma nic gorszego niż brzydkie żółte zęby

typowych wybielaczy nigdy nie stosowałem ...

P. Stomatolog poleciła mi na przebarwienia elmex żel 35 zł za 25g stosujesz 1 w tygodniu - mi pomogło z tym że stosowałem częściej a tubka kończy się szybciutko :)

Co do sody to dentystka sama mi powiedziała , że raz na jakiś czas żebym dodawał do pasty ...

mtm
10-04-13, 20:30
teraz są już ponoć nowe metody, ja wybielałem z 2 lata temu wtedy odlew zębów-nakładki na zęby-żel
w zależności 15-20-35 PF% (od najsłabszego do najmocniejszego)
15-20 - może być na noc
35-zaleca sie tylko kila godzin w ciągu dnia,

oczywiście przed wybielaniem usuwanie kamienia u dntysty- warto zaopatrzyć się w taką paste na nadwrażliwość dziąseł (chyba melonowa )
jeśli przecholujesz to ból jest niemiłosierny zębów (nawet narażone na wiatr potrafią boleć)( wrażenie jak by były z gabki)
wiadomo raz to zrobisz to potem są podatniejsze na tracenie śnieżno białego odcienia ,

warto przed wybielaniem nauczyć się jak prawidłowo myć zęby nie tylko szorować w lewo i prawo i nitkowac

jestem pedantem jeśli chodzi o zęby mam chyba jebnięcie na ich punkcie ;p

slim shady
10-04-13, 21:28
takie dobra wybielanie troche kosztuje :) kiedys wybiele, na razie tragedii nie ma, ogólnie dbam o zęby, ale warto się skonsultowac z dentystą, ja się dowiedziałem ostatnio że nie mogę używac płukanek z alkoholem i powinienem używac zielonego elmexa + płukanka albo meridol, także dentystka poleciła mi szczoteczke elektryczna z timerem, przynajmniej bedzie ten prawidłowy ruch i odpowiedni czas na każdą stronę, można stosować tabletkę wybarwiającą płytkę nazębną co jakiś czas - pokazuje nam niedomyte miejsca i złapiemy nawyk dokładnego mycia wszystkich miejsc

kfc
10-04-13, 23:25
a paski wybielające?
opakowanie kolo 100zł kosztuje, warto?

slim shady
10-04-13, 23:32
herbata sprawia że mamy ciemniejsze zęby a truskawki wybielają (więcej jest takich produktów)

taka ciekawostka :D

mtm
10-04-13, 23:46
nie używałem tych pasków, zobacz sama wydatek nie wielki

Marurka
11-04-13, 11:31
Ja miałam wybielane w gabinecie żel + lampa kosztowało coś koło 570zł ale to jakieś 3 lata temu... Boli potwornie po wybielaniu, przez kilka dni tzw "biała dieta" no najlepiej nie palić przez kilka dni. Ogólnie warto bo efekt super.

kfc
11-04-13, 22:10
kupie te paski, ale dopiero po wyrwaniu ósemki

rośnie mi w policzek o.O

rmn
12-04-13, 14:18
w trzecim numerze gazety KiF jest taki art. "Zęby pod kontrolą / wybielamy domowymi sposobami", tylko problem jest z tym że już chyba wszedł nr 4.

Apropo Twojej ósemki, mojej kobiecie też zaczął rosnąć mówi, że aż jej policzek drętwieje może też jej tak rośnie wtedy w grę wchodzi tylko usunięcie tego ząbka?

kfc
12-04-13, 17:14
ja 5-6 lat temu miałam usuwanie ósemki chirurgiczne, ząb znajdował się w dziąśle i rósł w siódemkę od spodu :) bolało mnie tam dziąsło i usunęłam.

Teraz moja ósemka jest już trochę na wierzchu ale rośnie sobie w policzek co już odczuwam, więc także do usunięcia.

Trzecia ósemka, która jeszcze nie wyrosła, po prześwietleniu także nakierowana jest na siódemkę,ale ona może tak sobie leżeć przez kilka lat i dopiero jak coś odczuję to ją usunę.

Kobietce swojej powiedz, aby zrobiła sobie całe prześwietlenie, od razu będzie widać pozostałe ósmeki i następnie wybrać się do specjalisty. Podejrzewam, że skoro odczuwam jakiś dyskomfort to pewnie usunie ząbka.
Z tego co wiem - górne ósmeki usuwa się miło, dolne - niemiło.:)