PDA

Zobacz pełną wersję : Stosunek wagi to wzrostu. Chudy czy gruby?

all1990
01-04-07, 19:07
Cześc!
Mam pewien problem (zapewne nie tylko ja) mam 184 cm wzrostu i 60kg (16 lat) wagi wyglądam jak głodzony ;O mimo ze jem duzo. Jakies 2 lata temu miałem nadwagę jednak bardzo szybko urosłem i moja sylwetka jest taka jaka jest... piersi mam trochu wypchnięte do przodu. Chciałbym przybrac trochę na wadze jednak nie jest to takie proste. Rozmawiałem z ojcem i powiedział mi jasno ze nie widzi u mnie problemu, nie jestem anorektykiem, lubię jeśc i w ogóle tak wiec w miare upływu czasu moja waga powinna wzrosnąc. CZy Wy tez tak sądzicie? Moze polecicie jakąś dietę (wiem, wiem jest tu tego bardzo duzo ale czytając to mam wrazenie ze nie dotyczy to mojej osoby) chciałbym sie obejsc bez odrzywek chociaz mogę z nich skorzystac. Jestem zdolny zrobic wszytko, a nawet zjesc wszytko (no mozesz z paroma wyjątkami:P) Chciałbym aby moja masa wzrosła do mniej wiecej 70kg. Jak myslicie w jakim czasie taka zmiana moze nastąpic?
PS: lepiej byc chydym czy grubym :D?
Z góry dzieki i pozdrawiam ;)

MILAN
01-04-07, 23:15
Lepiej być chudym, według mnie, to różnie jest, mój brat opycha sie fast foodami, kiełbasami cieknącymi tłuszczem i to na noc, a widać na nim każdą kość :D
Najlepiej jeść dużo węglowodanów.

gangster
02-04-07, 00:50
Musisz miec odpowiednia diete na mase a nie jesc byle co,no i do tego trenowac.
W jakim czasie dojdziesz do70kg? Trudno powiedziec,bo roznie to bywa.
Wez przyklad z diety przyblizonej do Twojej wagi.

SkAwwa
03-04-07, 18:34
184 cm wzrostu i 60 kg :shock:
Zadużo to to nie jest. Jesteś jeszcze młody za kilka lat przybierzesz na masie.
A jak koniecznie chcesz coś z tym zrobić no to dział dieta , trening na masę i powinieneś zauważyć efekty :) A jeżeli chcesz jakieś suple no to dział suple i tam napewno znajdziesz jakieś odżywki na masę
pozdowionko :wink:

blackburn
06-04-07, 16:43
Jesteś jeszcze młody za kilka lat przybierzesz na masie.
Prawda ja też miałem przybliżone parametry w tym wieku do ciebie all1990, więc się nie łam

all1990 jedz dużo węgli, a jeżeli nie możesz dostarczyć odpowiedniej ilośći zainwestuj w jakiegoś gainera (byle nie 737)

PS: lepiej byc chydym czy grubym :D ?
Oglądaj na DISCOVERY taki program BRAINIAC tam co odcinek jest porównanie czy lepiej być grubym czy chudym na razie gruby wygrywa

i dotego trening

pw
06-04-07, 16:52
Lepszy chudy (czytaj chudy nie wychudzony)
PO pierwsze najlepiej jakbyś zredukował tkankę tłuszczową a przybrał na mięśniowej.
Jeśli chcsz przytyć bez wysiłków to wystarczy dieta na mase +500kcal a jeśli nie będzie po 2 tygodniach widocznego przyrostu masy zwiększyć do 700kcal.

Powinieneś przytyć jakieś 0,5 kg na tydzień. Oczywiście bez treningu to będzie masa w postaci tłuszczu :-)