Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 3 pytania: smarowidło, egg whites

Gwido
31-03-13, 21:50
witam.
1. nie smaruje ka?napek niczym. w sumie nie przeszkadzalo mi to zbytnio, ale ostatnio jest mi "za sucho". Oliwy z oliwek uzywam do polania tunczyka, a na kanapki mi to zbytnio nie pasuje. Ostatnimi czasy dawałem sobie zamiast smarowidła żółty ser.. no białka ma dosyc, i tez poprawia smak kanapek. Tylko ze ten tłuszcz ktory jest tam zawarty chyba nie jest najlepszy? jakie jest wasze zdanie na ten temat?
2. ocencie serek. z lidla: w 100 gramach 8g białka 5g wgw 4g tłuszczu. Chodzi mi jedynie o poprawienie smaku kanapek nie o tłuszcze czy cos. A od zółtego sera cos czuje ze moze zalać..
3. wiecie moze gdzie moge kupic białka jajek? widzialem ze np w stanach sa takie kartoniki jak na sok i tam jest ile gram odseparowanych od zołtek białkek z kurzych jaj.

fallenursus
31-03-13, 22:07
http://i83.photobucket.com/albums/j301/slmdls1/Diet%20Stuff/IMAG1259.jpg

poltora litra 4,59$ karton ma 500ml i 56gr bialka. na keto chlalem prosto z kartona. pasteryzwane-niema avidyny.

Gwido
31-03-13, 22:16
to moze mi pan z 20litrow posłać :D
ale gdzie w PL to moge kupic
pozdro

KowalX
31-03-13, 22:39
A masło Ci nie odpowiada?

Anatom
31-03-13, 23:02
witam.
1. nie smaruje ka?napek niczym. w sumie nie przeszkadzalo mi to zbytnio, ale ostatnio jest mi "za sucho". Oliwy z oliwek uzywam do polania tunczyka, a na kanapki mi to zbytnio nie pasuje. Ostatnimi czasy dawałem sobie zamiast smarowidła żółty ser.. no białka ma dosyc, i tez poprawia smak kanapek. Tylko ze ten tłuszcz ktory jest tam zawarty chyba nie jest najlepszy? jakie jest wasze zdanie na ten temat?
2. ocencie serek. z lidla: w 100 gramach 8g białka 5g wgw 4g tłuszczu. Chodzi mi jedynie o poprawienie smaku kanapek nie o tłuszcze czy cos. A od zółtego sera cos czuje ze moze zalać..
3. wiecie moze gdzie moge kupic białka jajek? widzialem ze np w stanach sa takie kartoniki jak na sok i tam jest ile gram odseparowanych od zołtek białkek z kurzych jaj.

1. Smaruj dojrzałym awocado, ja nie wyobrażam sobie pieczywa bez niego. W smaku nie zauważysz różnicy między masłem a tym owocem.
2. Słabe białka, kiepskie węgle jeszcze gorsze tłuszcze. Żółty ser to słaby produkt w kulturystyce
3. Ovovita kiedyś miała w płynie, teraz tylko proch, mieszasz z wodą, trochę dłużej się ścinają ale wychodzi w miarę ekonomicznie.

Gwido
31-03-13, 23:41
tłuszcze w masle sa dobre?

Anatom, chodziło mi o zastosowanie tego serka pod wzgledem walorów smakowych. czyli na 3 kanapki zuzyje jakies 50gram. od tych 2gram wegli i tłuszczu mnie chyba nie zaleje O.o w sumie

KowalX
31-03-13, 23:50
Tak, masło jest produktem, który możesz śmiało spożywać.

slim shady
01-04-13, 01:09
możesz smarować masłem orzechowym (dużo białka i dużo tłuszczy) ale nie wszystkim pasuje smak, patrz na skład albo zrób sam (nie co trudniej ale da się bo sam robiłem)

Anatom
01-04-13, 09:12
J.w. Trochę orzechów włoskich i oliwy z oliwek. Proporcje dobierasz do swoich potrzeb, w młynku do kawy mielisz orzechy, mieszasz z oliwą i masz masło orzechowe za które w sklepie ze zdrową żywnością zapłacisz 60zł za mały słoik.

MAXIMUS 2
01-04-13, 09:28
Tak, masło jest produktem, który możesz śmiało spożywać.

Popieram jak kupisz dobrej jakości masło nie za 2 zeta kostkę i liźniesz sobie kanapeczki to zaraz ci morda nie spuchnie ludzie nie można popadać w paranoje :) suchy chleb to dla koni zbierali kiedyś :)

Jest jakaś firma bo Htecki mi linka dał co robią białka ale chyba trzeba więcej wziąć bo w mały detal się nie bawią

Gwido
01-04-13, 09:37
p.s co z tym serkiem.

pozdro

MAXIMUS 2
01-04-13, 10:01
To co nazywasz serem to pewno nie jest ser tylko produkt sero podobny rozdaj dzieciom na podwórku :) połóż sobie jakąś pierś wędzona itp tylko nie z bloku prasowanego bo tam mięsa nie ma :)
http://http://images34.fotosik.pl/613/6103817497282e54.jpg (http://www.fotosik.pl)

mmmmm pycha na chlebek :)

ht
01-04-13, 12:32
to moze mi pan z 20litrow posłać :D
ale gdzie w PL to moge kupic
pozdro
http://www.ovovita.pl/

Gwido
01-04-13, 13:03
kanapka jest z filetem z indyka!!! mi chodzi o zastosowanie tego serka za smarowidło, tylko i wyłącznie! wiec prosze udzielic mi odpowiedzi na pytanie w tej kwestii a nie poslylanie zdjęć kuraka

KowalX
01-04-13, 14:48
Kup zwykłe masło i przestań wymyślać. Nie widze w tym produkcie problemu i na pewno bedzie lepszym wyborem niż masło orzechowe.

alder
01-04-13, 15:40
ser żółty to tłuszcz I cholesterol

Gwido
01-04-13, 17:50
chodzi mi o serek na kanapki (NIE TOPIONY!) 4%tluszczu. w 100 gramach 8g b 5gw 4gt <--tym chce smarowac kromy do smaku! i pytam czy moze byc

Anatom
01-04-13, 18:18
chodzi mi o serek na kanapki (NIE TOPIONY!) 4%tluszczu. w 100 gramach 8g b 5gw 4gt <--tym chce smarowac kromy do smaku! i pytam czy moze byc

Dostałeś już odpowiedź. To jest lipa. Jest mnóstwo innych alternatyw.

Gwido
02-04-13, 00:39
np masło z kwasami tłuszczowymi nasyconymi?

KowalX
02-04-13, 00:43
Zwykłe masło jest produktem, który śmiało możesz spożywać. Pisałem już przecież.